Toppers van 2013: Pokémon X en Y

Artikel | -

Pokémon X en Y zijn twee van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘ Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

Pokémon X en Y maken onderdeel uit van de zesde generatie Pokémon-RPG’s. In de game zijn meer dan 700 Pokémon te vangen en te trainen, waarvan de oude bekenden ditmaal vanaf het begint te vangen zijn. De game gaat volledig gebruik maken van de functionaliteiten van de Nintendo 3DS, wat betekent dat de games street- en spotpass ondersteunen en dat er voor het eerst in de serie volledige 3D-gevechten te ervaren zijn. Daarnaast is er een complete 3D-wereld te verkennen.

Wat we voor de rest kunnen verwachten komt vooral neer op speculatie, vergeet daarom ook niet het speculatie artikel van Pokémon X en Y te bekijken.

Wie maakt het?

Game Freak, de studio verantwoordelijk voor het merendeel van alle Pokémon-games, zit ook weer achter X en Y. Zij zijn met Pokémon Red en Blue de grondleggers van wat inmiddels uitgegroeid is tot één van de populairste Nintendo-series aller tijden. De diverse spin-offs, zoals Ranger en Dungeon, staan niet op hun naam, iets dat je terugziet in de minder hoge kwaliteit van die games. Naast X en Y komt Game Freak dit jaar ook met een andere titel voor de Nintendo 3DS: Rhythm Hunter: HarmoKnight.

Wat hebben we gezien?

Nog vrij weinig en daar balen we wel een beetje van. Begin januari zijn beide games voor het eerst uit de doeken gedaan middels een trailer tijdens Nintendo Direct. Meer details hebben we sindsdien nog niet mogen vernemen. In de trailer zien we een fantastische 3D-wereld met daarin een grote diversiteit aan omgevingen. Ook de gevechten zijn nu veel dynamischer dankzij verschillende camerastandpunten en gevechtsanimaties. X en Y lijken dus volledig gebruik te maken van de kracht van de 3DS en daar zijn we erg blij mee.

Wat vinden we er van?

Nu al fantastisch. Het is en blijft Pokémon en dat is altijd leuk. Echte verbeteringen lijken alleen op het grafische vlak aanwezig te zijn dankzij de nieuwe 3D-wereld en gevechtsanimaties. We hopen in ieder geval op tal van leuke toevoegingen dankzij de functionaliteiten van de Nintendo 3DS. Mocht dat allemaal wat tegenvallen zijn er gelukkig weer een sloot aan nieuwe monstertjes te vangen en daar worden we altijd blij van.

Wat zijn de gevaren?

Het is een Pokémon-RPG waar de 3D-wereld als grootste verbeterpunt ten opzichte van de vorige games wordt neergezet, maar is dat ook voldoende? Verwachten mensen ondertussen niet meer van de serie dan een 3D-wereld? En hoe worden de functionaliteiten van de Nintendo 3DS verwerkt? Ook zijn we benieuwd naar de nieuwe Pokémon. In de vorige games voelden sommige namelijk erg ongeïnspireerd aan en we hopen dan ook dat dit in X en Y niet meer het geval is.

Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten!


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.