1. Ubi Digital Days round-up - Weerzien met oude bekenden

Ubi Digital Days round-up - Weerzien met oude bekenden

Douwe is niet heel lang geleden naar de Ubisoft Digital Days gegaan om een hele reeks wat ‘kleinere’ games te proberen. Zo heeft hij onder andere Trials Frontier, Watchdogs: ctOS Mobile en The Mighty Quest for Epic Loot gespeeld. De rest van de games bundelen we in dit artikel om een goede indruk te geven van wat voor game het is en wat je er van kunt verwachten.

Tom Clancy’s Endware Online

Herinneren jullie die strategiegame nog die je compleet met je stem kon aansturen? Ubisoft beloofde in 2009 een vervolg op Tom Clancy’s Endwar, maar daarna werd het stil. Het was dan ook een verassing dat op de Ubi Digital Days Tom Clancy’s Endwar Online ineens te spelen was. Deze game speel je niet met een headset en is redelijk van het concept ‘volwaardige game’ afgestapt.

Endwar Online is een free-to-play-game die het voornamelijk moet hebben van korte strategische potjes. De speler kiest een factie uit waarna hij moet kiezen uit een handje vol units. Deze units worden als leger gebruikt om tegen andere spelers te strijden. Het doel van het spel is om met jouw factie gebieden aan te vallen die de vijand in zijn bezit heeft en deze voor jezelf te claimen. Tijdens de gevechten plaats je units op verschillende wegen (een beetje als League of Legends) waarna ze zelf naar het einde lopen om de basis van de tegenstander uit te schakelen. Onderweg komen ze verschillende vijanden tegen die verslagen kunnen worden volgens een rock-paper-scissor-systeem.

De kracht van dit spel zit hem voornamelijk in het strategische aspect, het counteren van je tegenstander en het upgraden van je leger. De vraag is alleen of dit spel daadwerkelijk diep genoeg is om een lange tijd leuk te blijven. Na de speelsessie liep ik weg met gemengde gevoelens: de game was wel “OK”, maar echt overtuigd was ik niet.

Je kan je hier inschrijven voor de beta.

Assassin’s Creed Liberation HD

Assassin’s Creed-fans die Assassin’s Creed Liberation op de Playstation Vita hebben gemist, steek nu je vinger op! Er komt een remake van de game die in 2014 moet uitkomen. Je kruipt weer in de huid van Aveline, een assassin van Frans- Afrikaanse afkomst. Uitgerust met een machete, blaaspijp, een zweep en je pistolen, mag je Avelines vijanden weer uitschakelen.

Assasin’s Creed Liberation HD komt zowel op de consoles als PC uit en moet de volledige “console-ervaring” evenaren. De game draait op dezelfde engine als Assassin’s Creed III en ziet er een stuk mooier uit dan de Vita-versie: minder verfijnd dan AC3, maar het contrast met het origineel is enorm. Niet alleen de graphics, maar ook de gameplay heeft een update gekregen. Bij vlagen speelde het nog wat stroefjes, maar de soepele gameplay zoals we die van Liberation’s grote broers kennen was direct te herkennen. Je krijgt nog meer vrijheid tijdens je missies, de missies zijn geüpdatet en er zijn zelfs missies toegevoegd die het verhaal van Aveline nog verder uitbreiden.

Voor de spelers die Liberation nog niet hebben gespeeld is deze Assassin’s Creed zeker interessant, voor iedereen die de Vita-versie heeft gespeeld toch wat minder. De game is voornamelijk mooier, speelt soepeler en de toegevoegde missies geven de game net iets meer diepte.

Rayman Fiesta Run

We willen weer vingers zien: wie heeft Rayman Jungle Run niet op zijn mobiel gedownload? Deze heerlijk simpele platform-game krijgt een vervolg! Rayman Fiesta Run moet deze herfst nog uitkomen en biedt een compleet nieuwe ervaring. Met 72+ levels, een nieuwe kleurrijke wereld en een vernieuwde engine heeft deze free-to-play-game niet alleen nieuwe content; het spel is daadwerkelijk uitgebreider geworden.

De basics blijven hetzelfde: Rayman rent automatisch door de levels en jij moet door goed te timen alle honderd lums zien te verzamelen voor de perfecte score. De levels beginnen met de basis-moves en breiden zich uit tot een compleet avontuur waarbij je niet alleen gestraft wordt door te weinig lums te verzamelen: de moeilijke levels zijn een ware hel. Je wordt door van alles achterna gezeten en iedereen wil je dood hebben. Om je leven toch wat makkelijker te maken heeft de ontwikkelaar verschillende powers toegevoegd die je kan gebruiken om de levels makkelijker te halen. Er is zelfs een power die je de perfecte route door een level laat zien. Of je hiervoor moet betalen was me niet helemaal duidelijk, maar ik verwacht van wel.

Rayman Fiesta Run speelt zoals je kan verwachten en heeft net wat meer diepgang dan zijn voorganger. De instapdrempel is heerlijk laag en de uitdaging later groot genoeg om zelfs de beste Rayman-helden het moeilijk te maken.

Rabbids Big Bang

Die gekke konijnen hebben weer eens wat nieuws bedacht. Wat nou als je een konijn met een honkbalknuppel van je planeet slaat en hij met een jetpack de ruimte gaat overnemen? Rabbids Big Bang is een game waarin je gebruikmaakt van de zwaartekracht om allerlei knotsgekke missies te voltooien. Sla je konijn van je planeet, laat hem snelheid krijgen door in de baan van een andere planeet te bewegen en schakel onderweg een UFO uit door hem een kopstoot te geven.

Rabbids Big Bang kent meer dan 150 levels die verdeeld zijn over tien verschillende werelden. In elk level krijg je een missie. Mik waar je het konijn naartoe wilt slaan en assisteer zijn route door je jetpack te gebruiken. Draai drie rondjes om een planeet, geef een UFO een kopstoot of gebruik je jetpack voor een langere periode. Rabbids heb je zo in de vingers, maar is vrij lastig om snel echt goed in te worden. Goede timing is een vereiste om deze game te kunnen masteren. Hiernaast kent Rabbids Big Bang een scala aan upgrades en kleding om je konijn niet alleen sneller te maken, maar er vooral gestoorder uit te laten zien.

Deze game is voornamelijk bedoeld voor de wat jongere gamers, maar ook voor de ouderen onder ons is een game die prima wegspeelt in de trein of in de bus. Rabbids Big Bang komt deze herfst uit op de gangbare smartphones en tablets.

Assassin’s Creed Pirates

Alsof een remake van Liberation niet genoeg is komt Ubisoft ook nog met een Assassin’s Creed-game voor smartphones en tablets. Let wel: het is een zware game voor de high-end devices.

In Assassin’s Creed Pirates speel je met Alonzo Batilia, een beginnende piraat die over de Caribische zeeën vaart en daar zijn plundertochten pleegt. Op zoek naar La Buse’s legendarische (en overigens nooit gevonden) schat, vaar je van haven naar haven, plunder je verschillende schepen, vecht je in real-time en ontdek je de complete map. Gedurende je avontuur upgrade je jouw schip, rekruteer je nieuwe schipknechten en kan je de meest beruchte piraat aller tijden worden.

Assassin’s Creed Pirates lijkt zich voornamelijk te focussen op de zeegevechten zoals Assassin’s Creed IV die ook kent. Naar verwachting komt de game deze herfst nog uit en zal hij onder de vijf euro gaan kosten.

Valiant Hearts: The Great War

Van alle games die ik heb bekeken was Valiant Hearts: The Great War een game voor de echte liefhebber. De game draait op de UbiArt Framework engine en laat meteen een zeer unieke stijl zien. Het is een soort mix tussen een stripverhaal en een bewegend kunstwerk. Valiant Hearts speelt zich af tussen 1914 en 1918, waarin je het verhaal volgt van vijf helden. Daarbij word je geassisteerd door je enige echte vriend: een hond.

Valiant Hearts is een puzzelgame met platformelementen. De helden hebben elk een eigen verhaal dat hun lot rondom een gedeeld doel belicht: een jonge Duitse soldaat zijn ware liefde te helpen vinden. We zagen een spel dat spreekt via beeld en geluid, zonder dat er een stem aan te pas komt. Alle emoties, historische momenten en trieste gebeurtenissen worden vertaald in beeld. De puzzels oogden misschien niet van bijster hoog niveau, maar de stijl, het verhaal en de algehele ervaring zou dat allemaal goed moeten maken. Mijn verwachting is dat Valiant Hearts een ervaring gaat worden die je niet snel gaat vergeten. Een titel om in de gaten te houden!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Rayman Jungle Run was best vermakelijk dus wie weet haal ik deze ook weer in huis. Trouwens, hebben jullie de uitslag van de rayman legends prijsvraag al bekend gemaakt?

  • AC Liberation HD ziet er uit als de perfecte budgetbak game als je je verveelt.

  • Ik kijk ook uit naar Valiant Hearts. De beste titel van de Ubidays.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren