1. Pokémon X en Pokémon Y - Interview met Mehmet Ozkan

Pokémon X en Pokémon Y - Interview met Mehmet Ozkan

Een tijdje geleden ben ik naar Londen gevlogen om Pokémon X & Y te spelen en had ik gelijk een interview met de makers van de games. Ondanks dat het een mooie ervaring was bleef er één gedachte door mijn hoofd spoken: wat vindt onze Mehmet eigenlijk van Pokémon X & Y? Het is niet alledaags om een interview met een lid uit de community aan te gaan, maar in het geval van Mehmet denk ik dat we met zijn allen benieuwd zijn naar mening. Ik heb hem daarom opgezocht en we hebben het gehad over Pokémon X & Y, maar ook over de serie in zijn geheel.

InsideGamer: Beste Mehmet, bedankt dat je wilt deelnemen aan dit interview. Iedereen op InsideGamer kent jou als ‘de super Pokémon-trainer uit de Dordrecht’, maar hoe is jouw liefde voor Pokémon eigenlijk ontstaan?

Mehmet: Ik was de game Final Fantasy VII aan het spelen en dat is ook een van mijn favoriete games en het blijft ook zo natuurlijk. Maar Pokémon is de number one geworden. Het kwam toen ik Final Fantasy VII ging spelen en mijn wens was gelijk met monsters vechten, maar ook als ik die monsters zelf had ze ook kon trainen. Toen kwam de game Pokémon en ging ik even kijken toen mijn vrienden het gingen spelen. Ik zei toen tegen mijn vrienden dat ik die game gewenst had terwijl ik Final Fantasy VII ging spelen. Sindsdien ben ik eigenlijk al een Pokémon-trainer uit Dordrecht geworden en sinds Pokémon Platinum ben ik een Elite Pokémon-trainer van Dordrecht geworden. Mijn liefde voor mijn Pokémons is perfect en we zijn de beste vrienden. De liefde tussen mij en Pokémon is een beetje te vergelijken met de personages uit de Anime. May (Haruka), Dawn (Hikari) en Ash Ketchum (Satoshi) als je het mij vraagt.

IG: Dan moeten wij je dus bedanken. Ik wil niet zeggen dat door jouw wens Pokémon is ontstaan, maar het zal er zeker mee te maken hebben. Pokémon zal dan ook wel veel voor je betekenen.

Mehmet: Pokémon betekent van origine ‘pocket monsters’; voor mij betekent het een leuke monsterlijk paradijs. Ik houd van trainen en verzamelen van de monsters, het is me dan ook een eer om iemand te helpen met het bouwen van het beste Pokémon-team wat ze kunnen hebben. Ik vecht natuurlijk ook tegen hun Pokémons om te laten zien dat ik ook de beste trainer van de wereld ben en ik heb altijd al de beste Pokémon-trainer van Nederland willen zijn!

IG: Dat klinkt goed, ook erg aardig van je om andere te helpen. Wie weet zien we jou binnenkort op het Pokémon World Championship! Nu met X & Y weer een aantal nieuwe Pokémon zijn toegevoegd, ligt het weer een beetje open voor iedereen. Wat vind je er eigenlijk van dat ze telkens nieuwe Pokémon toevoegen aan het universum?

Mehmet: Het is telkens een nieuwe uitdaging om ze te leren kennen en te kunnen verzamelen, maar mijn nieuwe uitdaging is ook om ze te trainen. Ze komen soms ook met lelijke Pokémons, maar sommige lelijke Pokémon kunnen ook in een hele mooie Pokémon evolueren. Met een lelijk begin worden ze uiteindelijk een beauty, zo kun je die Pokémon als een lelijke eend zien. Als hij een lelijke kuikentje is willen ze niemand om zich heen hebben en als hij groot is geworden dan is hij een beauty en wil iedereen hem om zich heen hebben. Zo zijn sommige nieuwe Pokémon ook een beetje te vergelijken, maar ik ben hartstikke blij dat er elke keer nieuwe Pokémon bijkomen. Het is nogmaals een nieuwe uitdaging om ze te verzamelen en te trainen!

IG: Ondanks dat jij elke Pokémon omarmt zal ook jij je favorieten hebben. Wie zijn dat en wat is eigenlijk je favoriete type?

Mehmet: Blaziken en Lucario omdat ik van martial arts (karate) vechters houd. Lucario is een beetje te vergelijken met Ryu en Blaziken kunnen we vergelijken met Sagat uit Street Fighter. Nu ga ik uitleggen waarom ik van die twee Pokémon houd. Ik houd van vechtende Pokémon en Blaziken is een vuurvechter en Lucario is een staalvechter, daarom kan ik ze echt gebruiken. Mijn number one favoriet is Blaziken. Mijn favoriete element (type) is Grass, want het is het beste element om in de game te starten. Kijk maar naar de starter Pokémon!

IG: Dan zullen Blaziken en Lucario wel in je favoriete team zitten. Wat is eigenlijk je favoriete team en wat is hun verhaal?

Mehmet: Mijn favoriete Pokémon-team bestaat uit deze Pokémon: Aggron, Blaziken, Manectric, Mightyena, Salamence en Sceptile. Ik wou een sterk Pokémon team bouwen en aan mijn vrienden, heel Nederland en Dordrecht laten zien wat voor trainer ik ben. Daarna ben ik gestart om dit team te maken en ze te trainen zodat ik online tegen andere mensen kan strijden!

IG: Nu begrijp ik dat je vanaf Platinum een Elite-trainer bent geworden. Alle zes de Pokémon zijn wel afkomstig uit de Hoen-regio, dat zal dan ook wel je favoriete Pokémon-game zijn?

Mehmet: Pokémon Platinum is de grootste en ook mijn grootste liefde, maar misschien wordt Pokémon X later nog eens mijn favoriete Pokémon-game ooit. Pokémon Platinum is mijn grootste liefde tot nu toe en ik zal het uitleggen waarom. Platinum is de grootste Pokémon-game ooit. Je kan er meer beleven dan ooit!

IG: Het gaat je dus met name om de belevenis tijdens het spelen. De Pokémon zelf spelen daarin natuurlijk een grote rol. Hoe ga jij als je de games speelt dan eigenlijk te werk? Weet jij op voorhand al wat je gaat vangen of zie je dat gaandeweg?

Mehmet: Ja, ik weet meteen al welk team ik wil samenstellen en ga de benodigde Pokémon vangen. Als ik een hele leuke Pokémon tegenkom dan zet ik hem op mijn reservebank. Misschien kan ik ze later trainen; ik weet gewoon welke ik later nodig heb en als een Pokémon-verzamelaar vang ik alle Pokémon en train ik ze later. Het is gewoon een uitdaging als een Elite Pokémon-trainer en de beste trainer uit Dordrecht.

IG: Je bent natuurlijk niet zomaar de beste trainer van Dordrecht geworden. Om dit te bereiken zal je veel Pokémon-games gespeeld moeten hebben en natuurlijk veel getraind hebben. Wat was daarbij eigenlijk de moeilijkste game en lastigste trainer waar je tot nu toe tegen hebt gevochten?

Mehmet: Moeilijkste Pokémon-game ooit is Pokémon White en lastigste trainer ooit is de gymleider Sabrina!

IG: Voordat we het gaan hebben over Pokémon X & Y: stel je zou leven in de wereld van Pokémon. Wat zou je dan gaan doen? Samen met ze werken? Gymleider worden of juist een trainer worden en proberen de allerbeste te zijn?

Mehmet: Hm, nou dat is een beetje een lastige vraag van je. Ik zou zeggen dat ik de trainer wil zijn die de wereld rondreist en zoals Ash het altijd met zijn Pikachu doet. Ik wil gewoon de beste en elite Pokémon-trainer zijn als ik in de Pokémon-wereld ga wonen. Mijn liefde voor mijn Pokémon is gewoon veel sterker dan Ash.

IG: 12 Oktober is het dan eindelijk zover, Pokémon X & Y komen uit. Wat vind jij als doorgewinterde trainer tot nu toe van beide games?

Mehmet: Ik vind het gewoon leuk en er zijn geen veranderingen. Gamefreak moet gewoon zo doorgaan zonder veranderingen!

IG: Geen veranderingen? Volgens mij zijn er nu Mega Evoluties en is er nu een nieuw type in de vorm van Fairy Pokémon. Wat vind je eigenlijk van beide?

Mehmet: Mega Evoluties zijn gewoon vet! Ik heb de trailer van dat systeem gezien en ik wil Lucario, Charizard en Blaziken gebruiken! Fairy is mijn favoriete wezen in sprookjesverhalen, omdat ik van Lord of the Rings en Dungeons & Dragons houd. Daarom vind ik het echt leuk, ik wil dan ook graag een Fairy- en Dragon-type Pokémon zien.

IG: Kijk! Lucario en Blaziken in je team van X & Y. Of weet je nog niet zeker welke Pokémon je in je team neemt tijdens het spelen van X & Y?

Mehmet: Ik neem als eerste de vuur-Pokémon Fennekin als starter-Pokémon, omdat dat een schattige Pokémon is. Verder weet ik op dit moment niet wat ik met Pokémon X moet nemen als team. Alleen de starter is duidelijk en dat is Fennekin. Verder moeten we nog afwachten!

IG: Mijn laatste vraag behoeft eigenlijk geen antwoord want dat heb je eigenlijk al het hele interview gegeven. Maar voor de formaliteit: weet je al voor welke versie je gaat? X of Y?

Mehmet: Ja, ik ga lekker voor Pokémon X. Omdat de naam vet is en me doet denken aan Megaman X!

Ik had al zo’n gevoel dat je voor Pokémon X zou kiezen. Mehmet, nogmaals bedankt voor het interview. Ik hoop dat je het naar je zin hebt gehad en wie weet tot de volgende keer!

Dit artikel delen

Over de auteur

Wes Rijckaert Fan van games. In vrijwel elke vorm dan ook. Enorme zwakte voor alles wat zijn eigen naam kan uitspreken.

Reacties

 • Goed verhaal Mehmet!

 • Dank je wel vriend David :)

 • Jaaaaaaaaaaaaaa! Mehmet! :D

 • Waarom heb ik altijd het idee dat Mehmet de grootste internet troll ooit is? Haha verder leuk interview, ook fijn om te weten dat Mehmet het altijd met zijn pikachu wil doen, net als ash.

 • heb hetzelfde idee haha

 • Nee niet echt, ik ben veel betere trainer dan Ash hoor…

 • Dit is awesome!!

 • Is hij nou de beste Pokemon trainer van Dordrecht? Wow!

 • Van DE Dordrecht.

 • Oh, hier het bewijs dat Rano niet Mehmet is en andersom!

 • !

 • Mehmet ik daag je uit voor een pokemon gevecht!

 • Lachwekkend. Ik weet niet echt of ik dit serieus moet nemen of niet? Dat zo genaamd sterkste team zit helemaal geen samenhang in. Het is gewoon een mengelmoes van NU tot Uber (Blaziken). Zodra je in de echt competitieve sfeer komt kom je niet ver. Denk er maar eens over.

 • Vriend Mehmet is onze grote Pokémon vriend. Dat is het antwoord.

 • You must be new here?

 • @ Velits
  Ja inderdaad een beetje ''pokemon trainer'' maakt zo een einde aan zijn team. Een fight type en een ground/rock type en je hebt zo'n beetje driekwart van zijn team gecoverd.

 • @ awesomedude3
  Inderdaad, en laat nu bijna elke pokemon earthquake of brickbreak kunnen leren. Maar goed mehmet heeft wel coole pokemkn gekozen met niet al te slechte statts

 • Mehmet _O_

 • Leuk interview. Leuk om te zien dat er nog pokemon trainers zijn. En dat is niks om je voor te schamen.  Ik had ook een pokemon, houndog. En hij was echt. En hij beschermde mij tegen andere pokemon en hun trainers. En hij beschermde zijn roedel. Het was de sterkste pokemon, die er was in omstreken, en hij heeft nog nooit een gevecht verloren. Hij had een zwarte vacht. Ik kon met hem communiceren, omdat ik een bever ben. Hij blafte als hij naar binnen wilde. We waren een geweldig team. Met hem, liep ik s'nachts langs donkere plekken en hoefde ik nooit bang te zijn. Ik gunde hem zijn vrijheid, en liet hem dan ook altijd uit zijn pokeball. Hij zag de omgeving, waar wij vaak liepen als zijn territorium. En er waren veel trainers, met pokemon die ons uitdaagden. Maar wij hielden ons sterk.  Helaas is hij overleden en sindsdien heb ik geen pokemon meer.  Ik leef alleen, in een andere wereld. Een ander universum. • Heftige shit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren