Battlefield 4 - Welke versie moet ik halen?

Artikel | -

Tegelijkertijd met dit artikel verschijnt ook de recensie van Battlefield 4. Wie die recensie al gelezen heeft weet dat we erg enthousiast zijn over de game. Met name omdat het één van de visitekaartjes van de next-gen consoles is. Maar er zit natuurlijk wel het nodige verschil tussen de verschillende versies. Misschien ben je nog helemaal niet van plan om een PlayStation 4 (of Xbox One uit het buitenland) aan te schaffen. En hoe zit het met PC-gamers? Weet de game wel het onderste uit de kan te halen? In dit artikel behandelen we kort de verschillende versies en ons advies daarbij.

Current-gen

Voor onze recensie hebben we voornamelijk veel tijd doorgebracht met de PlayStation 4- en PC-versie. We hebben de game echter ook op de Xbox 360 en PlayStation 3 gezien, en daar is toch wel heel duidelijk het grafische verschil te zien. Er is veel meer sprake van pop-up, textures zijn een stuk minder scherp en explosies missen net effe die impact die ze in de andere versies wel hebben. Het grootste nadeel is nog wel dat je op de huidige generatie consoles helaas met maar 24 man tegelijk online kunt spelen. Ondanks dat is BF4 wat ons betreft één van de beste (misschien wel dé beste) multiplayer shooters die momenteel op de PS3 en Xbox 360 verkrijgbaar is. Heb je dus geen dikke game-PC en wacht je nog even met het aanschaffen van een next-gen console, dan is een aanschaf van de current-gen versie alsnog prima aan te raden. Heb je de PS4 of Xbox One al gepreorderd? Koop de game dan daarvoor.

Next-gen

Zoals gezegd hebben we flink wat multiplayer-potjes gespeeld op de PlayStation 4, en dat is een heerlijke ervaring. De stap van de huidige generatie naar de volgende is misschien niet zo groot als de vorige, maar met 64 man online spelen op een stevige 60 frames per seconde is iets dat voorheen alleen voor PC-spelers weggelegd was. Bovendien speelt de PlayStation 4-controller, in combinatie met de verbeterde controls in de game, geweldig weg. Ik durf zelfs bijna te zeggen dat hij de perfectie van de 360-controller benadert. De multiplayerervaring op de PlayStation 4 was in onze ogen de beste, niet omdat de PC-versie minder goed is, maar puur omdat dit simpelweg de grootste vooruitgang binnen de serie is. En f*ck it, het was de eerste keer dat we écht langdurig met de volgende generatie consoles konden spelen! Overigens hebben we de game ook kort op de Xbox One kunnen spelen, en ook die versie zag er even goed uit als de PS4- en PC-versie. Fanboys uit beide kampen hebben dus geen reden tot boe-roepen naar de overkant.

PC

PC-gamers zullen zich waarschijnlijk vooral afvragen of hun versie nog altijd superieur is. Wel, die grens is bijzonder klein geworden, als hij er al is. Sterker nog, we hadden het idee dat het verschil met Battlefield 3 niet enorm was, al heeft dat natuurlijk sterk te maken met de hardware waar we op testten en het feit dat Battlefield 3 er op de PC gewoon al briljant uitzag. Dit alles mag de pret overigens niet drukken, want op de PC heb je gewoon de complete ervaring. De precisie van het muis-en-toetsenbord, de uitgebreide mogelijkheden om je eigen controls aan te passen en de nog steeds zeer indrukwekkende graphics (zeker op high-end systemen) zorgen ervoor dat je met de PC-versie nog altijd de beste versie in handen hebt. Ook al moet hij die eerste plaats inmiddels delen met de next-gen consoles.


Plaats een reactie


X
Lees meer over Battlefield 4:

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.