1. Top 50 Games van deze Generatie: 20-11

Top 50 Games van deze Generatie: 20-11

Het is tijd voor het vierde artikel in de serie. Deze keer tellen we af van 20 naar 11.

20 BioShock: Infinite

Door Timo Pleus

Na het fantastische eerste deel uit de BioShock-serie, zat men met smart te wachten op een vervolg. En alhoewel BioShock 2 een goede game is, het komt niet in de buurt van de pracht van de creatie van Irrational Games. Met BioShock: Infinite werden de fans wel op hun wenken bediend. De onderwaternederzetting Rapture is ingewisseld voor het zwevende Columbia, een stad die zo sterk ontworpen is dat het overloopt van sfeer en een prachtig oog voor detail kent.

In deze absurde setting tracht hoofdpersoon Booker DeWitt het meisje Elizabeth te ontfutselen uit de handen van Father Comstock, de verafgode leider van Columbia. De speler wordt in een avontuur geworden dat steeds vreemdere wendingen neemt, om te stuiten op een openbarend slot waar nog menige discussies over zijn gevoerd, en over gevoerd zullen worden.

Lees hier de review, waarin we de game met een 9,5 beloonden

19 Gears of War

Door David Kers

must have en de ‘belichamelijking’ van alles wat de Xbox 360 wilt uitstralen: brute Amerikaanse filmische actie, bloederig knalwerk en een heerlijke online modus. Gears of War was het begin van een nieuwe, onbekende, wereld en een nieuwe trilogie. Eentje waarin buitenaards Locust-tuig met kettingzagen door midden gezaagd worden en andere toffe wapens zoals de Hammer of Dawn. Daarnaast speelde de game heerlijk dankzij het run-and-cover-principe dat tot in de perfectie was uitgevoerd.

Een ander belangrijk aspect waar de Gears of War met vlag en wimpel in wist te slagen is de toevoeging van een online co-op modus. Samen met een vriend het hele singleplayer verhaal doorspelen terwijl je gezellig met elkaar via de headset aan praat was de beste manier om de game te beleven. Dat Gears of War er voor zijn tijd werkelijk fantastisch uit zag en hiermee een paradepaardje was voor de Xbox 360 maakt het tot de dag van vandaag een prachtige belevenis.

Lees hier de review, waarin we de game met een 9,5 beloonden

18 Super Mario Galaxy 2

Door Maarten Jalink

De aankondiging van een tweede Super Mario Galaxy, waarbij de ontwikkelaars het unieke concept van zwaartekracht en kleine planeetjes simpelweg recycleden, kreeg aanvankelijk veel commentaar. Een sequel kon toch nooit beter zijn? Toch is het Nintendo gelukt om het originele concept bij te schaven en het spel zodanig uit te breiden dat Super Mario Galaxy 2 door velen wordt beschouwd als de betere van de twee.

Net zoals in het origineel reist Mario tal van planeetjes af om power stars te verzamelen, nieuwe levels te ontgrendelen en uiteindelijk Bowser een tik op z’n neus te geven. Niet alleen zitten de levels vol unieke gameplay mechanismen, maar tot grote vreugd van de doorgewinterde Mario-veteraan zijn veel levels uit deeltje twee ook nog eens een stuk moeilijker. En als kers op de taart mogen we ook nog eens met de vrolijke dino Yoshi pad.

Super Mario Galaxy 2 kreeg van ons met een 9. Lees hier de review.

17 Batman: Arkham City

Door Thijs Barnhard

Met Arkham Asylum werd een bijzonder indrukwekkend debuut gemaakt en een vervolg moest eigenlijk maar weinig aan die formule toevoegen om een memorabele game op te leveren. Arkham City doet precies dat en dat levert voor de tweede keer een uiterst goede Batman-simulatie op. Deze keer rekent de gemaskerde vigilante af met een beroemde cast van boeven die in een vervallen en afgesloten gedeelte van Gotham City gevangen zitten.

Deze stadsgevangenis zorgt ervoor dat je je meer dan ooit Batman kunt voelen. Zo zweef je van daken bovenop nietsvermoedende groepjes criminelen, laat je zelfs de grootste boeven het in hun broek doen door ze één voor één uit te schakelen en zijn er genoeg optionele missies om je het gevoel te geven dat dit niets meer is dan dagelijkse kost voor Batman.

Lees hier de review van Batman: Arkham City, waarin we de game met een 9+ beloonden

16 Battlefield 3

Door Joey de Mol

Een singleplayer vol met quick time-events, geforceerde actiemomenten en een verhaal dat de zoveelste mix is van Russen, kernwapens en terreur. Dat klinkt niet bijzonder positief, maar toch mag Battlefield 3 zich tussen de beste games van zijn generatie voegen. Het is namelijk niet de singleplayer, maar de multiplayer waarop Battlefield 3 een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.

De balans in de multiplayer is namelijk prima in orde en dat is een hele prestatie. Battlefield 3 heeft namelijk weidse maps, belachelijk veel vette voertuigen (van vlugge waterscooters tot hypermoderne jachtvliegtuigen) en een aantal afwisselende spelersklassen. Ook de multiplayermodi zijn perfect in balans en vormen een fijne afwisseling tussen grote lange veldslagen (bijvoorbeeld Conquest) en snelle kleinschaligere vuurgevechten (bijvoorbeeld Rush). Deze uitgebreidheid en allesomvattendheid maken het gemis van een supersterke singleplayer helemaal goed en leveren Battlefield 3 deze topnotering op.

Lees hier de review, waarin we de game met een 9 beloonden

15 Halo 3

Door David Kers

Halo 3 is het summum van de Halo-trilogie. Het combineert de ijzersterke singleplayer ervaring van Halo (1) met de perfectie die de multiplayer van Halo 2 was. De locaties boden meer variatie dan ooit te voren, van buitenaardse tropische jungles tot kolossale science fiction schepen. Halo 3 nam ook kleine sprong met haar moeilijkheidsgraad. Dit was voornamelijk te danken aan de fantastische intelligentie van de vijanden, waar met name de Brutes in teamverband werken en verassend uit de hoek wisten te komen.

Daarnaast biedt Halo 3 de twee belangrijkste elementen in overvloed: meer wapens en meer voertuigen. En niet te vergeten natuurlijk Master Chief. Tel hierbij de heerlijke co-op en ongekende multiplayer modi bij op en je hebt de ultieme Halo-ervaring en een van de meest vette shooters ooit.

Lees hier de review, waarin we de game met een 9+ beloonden

14 Super Mario Galaxy

Door Wes Rijckaert

Na het mild ontvangen Super Mario Sunshine voelt Super Mario Galaxy vooral aan als een verademing. De focus ligt op Mario’s werk als platformheld en dat is dan ook het sterkste punt van de game. De planeten die de Italiaan bezoekt zijn weliswaar buitenaards, maar het is altijd duidelijk wat je moet doen. Galaxy is op de best mogelijke manier rechttoe rechtaan en is gepaard met de mooiste muziek op de Nintendo Wii.

Er is geen beter videogamemoment op de Wii te vinden dan Mario die met zichtbaar plezier door het universum vliegt. De meest creatieve werelden passeren de revue en ondanks dat ze veelal uit kleine planeten bestaan maakt het gebruik van kleur het uiterst aantrekkelijk. Het verhaal doet er niet toe, want Super Mario Galaxy is een feest om te spelen.

Lees hier de review, waarin we de game met een 9+ beloonden

13 Far Cry 3

Door Ferdi Nelemans

Far Cry 3 zit een beetje tussen de eerste en tweede Far Cry in; het tropische paradijs van de ene en de open wereld van de ander. De perfecte combinatie, zo blijkt. Je stapt in de jeugdige schoenen van Jason Brody, die met een groepje vrienden op het afgelegen Rook Island belandt. Eén klein probleempje; het eiland wordt gerund door de knettergekke, en bijzonder gevaarlijke, Montenegro “Did I ever tell you the definition of insanity?” Vaas. Eén van de tofste bad guys van de afgelopen jaren.

Jason is zelf echter ook niet volledig ongevaarlijk. Met flink wat wapentuig knal je je een weg door het eiland, neem je kampen over en decimeer je de lokale fauna tot een historisch laagtepunt. Met een aantal memorabele momenten – het in as leggen van de plaatselijke wietteelt staat ons nog goed bij – en een wereld die aanzet tot ontdekken, kunnen we wel stellen dat Far Cry 3 één van de beste open wereldgames is van deze generatie.

Lees hier de review van Far Cry 3, waarin we de game met een 9 beloonden

12 Uncharted 3: Drake’s Deception

Door Arthur van Vliet

“Waarom zou je nog een film willen kijken als je Uncharted 3 in huis hebt?”, vroegen we ons af in 2011. De derde game met de charmante Nathan Drake in de hoofdrol was zó overtuigend, zó spectaculair en zó mooi, dat de term ‘Hollywoodwaardig’ geen compliment genoemd meer mocht worden: Drake’s Deception was veel beter dan de beste avonturenfilms op het witte doek.

Nathan Drake reist de hele wereld af om een duister duo voor te zijn bij het ontdekken van ‘Atlantis of the sands’, een midden in de Rub’al Khali woestijn verborgen stad met een geheim. Op die tocht knal, spring, ren, sluip, hang, klim en vecht je je een weg door een paar van de mooiste locaties en set pieces ooit vertoond in een game. Vooral de vliegtuigscène en de prachtwoestijn zijn ons bijgebleven.

Lees hier de review van Uncharted 3: Drake’s Deception, waarin we de game met een 9 beloonden

11 Fallout 3

Door Jelle van Es

Na het fantastische Oblivion kwam eind 2008 de game Fallout 3 uit. In de postapocalyptische wereld van Washington DC probeer jij na het ontsnappen uit de Vault 101 een nieuw bestaan op te bouwen. Daarbij kun je beginnen door het eerste de beste plaatsje dat je tegenkomt op te blazen met de atoombom die daar onontploft ligt, maar het is ook mogelijk om je eigen avontuur op te zetten, waarbij je kunt gaan en staan waar je wilt.

De game kent een zeer boeiende wereld, waar overal wel wat te beleven is en waar je veel fantastische herinneringen opbouwt. Geniaal is bijvoorbeeld je eerste gevecht met een Super Mutant, waarbij je je mini-Fatboy inzet om hem op te blazen en wat te denken van grappige quests zoals de Superhuman Gambit, waarbij twee vermeende superhelden een machtsstrijd uitvechten.

Lees hier de review waarin we de game met een 10- beloonden!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Mario Galaxy, Battlefield 3, Far Cry 3… enorm genoten van die titels. Hadden van mij ook zeker in de top 10 gemogen, waar ik dan ook heel benieuwd naar ben.  Waar staat GTA V? ;)

 • Waarschijnlijk in de top 5

 • GTA5 = hype = 1, gok ik zo.

 • En anders wel COD Ghosts of BF4.

 • Je weet dat BF4 al geweest is hé? Hij stond op 23 ofzo…

 • Nee, Want 20-11 is pas de 1e die ik lees, En vraag me niet waarom :)

 • BF4 is al geweest en BF3 was alles behalve in balans… Assault class domineerde, slechte spawns en slecht gebalanceerde maps. BF4 zou eigenlijk hoger moeten staan aangezien de balans op het spawn systeem na echt enorm is verbeterd.

 • First

 • Hoop dat Rayman Legends in de top 10 staat, die hoort echt wel in de top 50 thuis.

 • Fallout 3 heeft echt een geweldige setting, de hele sfeer in die wereld, denk dat ik er wel 400+ uur in heb zitten. Ben benieuwd naar de top 10!

 • Ik hoor zoveel mensen over Fallout 3, maar ik heb het nooit gespeeld :$ Binnenkort maar even op Marktplaats kijken, ben echt super benieuwd.

 • Ik ben nu eindelijk begonnen met Elder Scrolls IV: Oblivion en zit er helemaal in. Die game heeft nogal een geschiedenis bij mij. Ik heb hem aangeschaft bij mijn aankoop van de 360 (+/- half jaar na de release). Toen heel even gespeeld, maar hield toen niet zo van uitgebreide RPG's. Vervolgens niet echt meer aangeraakt. Na een jaar of vier ben ik wat games gaan ruilen via Marktplaats en die persoon gaf mij een goede ruil voor Oblivion. Na een tijdje kreeg ik hier spijt van, maar ik was niet van plan hem opnieuw te gaan kopen.  Vervolgens weer een paar jaar verder, weer wat games kopen (stuk of 8 oudere games voor €20,-, erg goede deal vond ik. Daar zat Oblivion ook bij en na 6mnd ben ik hem eindelijk gaan spelen en zit er nu dus helemaal in.  Aangezien Fallout 3 zulke goede verhalen heeft, heb ik die aangeschaft voor €5,- op Ebay. Zag hem toevallig staan en ben ook heel erg benieuwd, net als jij.  Ooh man, ik heb nog zo'n backlog, (Mass Effect 3 (1 en 2 al gespeeld, maar wil de trilogie in zijn geheel doorspelen), GTA BoGT, Halo 4, Bayonetta, Gears of War 3, Ghostbusters, Rage, Crysis 2 etc. etc.) Een nieuwe generatie komt er bij mij dit jaar echt nog niet in. Ik moet zelfs GTA V nog aanschaffen!

 • New VEgas is beter.

 • @squawks, dat is jouw mening… Ik vind Fallout 3 echt stukken beter! Verhaal veel interessanter…

 • Klopt het dat op dit moment de dlc's van Fallout 3 op de 360 in de aanbieding zijn? Fallout 3 is op dit moment voor €7,49 te downloaden en de dlc's zijn €1,68. Wat is de normale prijs? Welke dlc is aan te raden? Of zijn ze allemaal even goed?  http://marketplace.xbox.com/nl-NL/Pro…

 • Ik had hem na ongeveer 18 uur uitgespeeld, omdat ik toen dacht dat een spel vooral om de story missions gaat.  Is verkeerd afgelopen, want kon na de laatste missie het gebouw niet meer uit waardoor ik helemaal geen side-quests kon doen. Enige optie was een 10 uur oude save laden…  Ik heb het spel dus uitgespeeld, maar maar 6% van de trophys gehaald lol.

 • Stiekem vind ik dat Dual Destinies ook een plekje in de top 50 had verdiend, zat toch weer briljant in elkaar…..

 • Had Galaxy toch wel wat hoger verwacht, benieuwd naar de top 10. :)

 • Yeah, Gears of War! Hoop toch dat deeltje 3 in de top 10 staat, maar ik vrees dat dat niet het geval is. Had BioShock Infinite ietsje hoger verwacht eigenlijk, gezien het door velen als een ontzettend indrukwekkende game werd gezien. The Last of Us komt wel op nummer 1 verwacht ik zomaar, maar ik ben erg benieuwd naar de top 10 morgen!

 • Gears 3 verdient wel de top 10 ja

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren