Hot/Not? Destiny

Artikel | -

Na lang exclusief voor Microsoft aan de Halo-franchise te hebben gewerkt, komt Bungie nu met een volledig nieuwe IP. Destiny is het kindje waar ze al jaren aan werken en waar ze het genre mee willen vernieuwen. Sterker nog, Destiny moest vooral géén rechttoe-rechtaan shooter worden. Wat het dan wél was, daar heeft men lang over gespeculeerd maar toen Bungie begin 2013 de radiostilte verbrak was iedereen aangenaam verrast.

Destiny is een soort openwereldshooter waarin je altijd in een online omgeving opereert. Hierin kun je verschillende classes spelen en kun je alleen, maar natuurlijk het liefst met anderen, de wereld verkennen. De combinatie van de grote open wereld, de uitgebreide RPG-elementen en het onmiskenbare Bungie-stijltje dat toch genoeg eigen smoel toont zorgt ervoor dat Destiny hoog bovenaan ons verlanglijstje staat.

Wat vindt de community?

Ook jullie worden aardig warm van Destiny, getuige de populariteit van de game hier op InsideGamer. Zo zegt Dural op het forum: “Halo doet me niet veel, maar Destiny en wat ik er aan gameplay van heb gezien is misschien wel mijn most anticipated next-gen game. Looten, Mass Effect-achtige powers, multiplayer events... Deze game zet een nieuwe FPS-standaard, denk ik.”

Lolloler deelt die mening is vooral enthousiast over de E3-demo: “Dayum. I like. Ook echt dat schip en dat 'Public Event'. Geweldig” Diezelfde demo is overigens door meerderen van de redactie bijgewoond afgelopen jaren in Los Angeles. Jelle was, als Halo-fanboy, dan ook lyrisch over de game: “Want hoe vet is het om straks met tientallen InsideGamer-leden mee te gaan doen aan een bepaalde missie, waarbij een complete stad veroverd moet worden. Dat bijvoorbeeld een Sadist het zooitje opzweept, Wangermez de granaten voor Jelle opvangt, Tielo de vijanden met zijn sniper in de gaten houdt en LordTeddyBear als een soort tank van dichtbij iedereen afknalt. Dat is toch iets om je vingers bij af te likken?”

Is er nog een maar?

Wat voor velen een pluspunt is (het feit dat het door Bungie gemaakt wordt) is voor sommigen ook een kanttekening. Want Destiny heeft qua stijl toch wel héél veel weg van Halo. En bovendien vind niet iedereen die franchise geweldig. Zo zegt Poulske voorzichtig: “Ziet er echt heel smooth en tof uit, alleen is het Halo gehalte wel groot.” Onze eigen Gerard vind het zelfs drie keer niks: “Ik voel ‘em niet. MMO. Shooter. Bungie. 3x een nee voorlopig.”

Hot of not?

Hoewel de meesten dus reikhalzend uitkijken naar Destiny, is er nog de nodige scepsis. Wordt Destiny daadwerkelijk zo vernieuwend, of is het meer een evolutie van een bestaand genre zoals Borderlands 2 was? En als dat al zo is, zou dat dan erg zijn? We zijn dan ook heel erg benieuwd naar wat jullie van de game vinden, dus laat hieronder vooral even weten wat je ervan vindt en stem hierboven of ‘ie heet is of niet!


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.