1. Game van de Maand Januari – Alleen maar topgames

Game van de Maand Januari – Alleen maar topgames

De eerste maand van 2014 was duidelijk kwaliteit boven kwantiteit. Op InsideGamer verschenen in januari slechts vier recensies van nieuwe games en deze games zijn ook meteen met recht genomineerd voor de prestigieuze titel Game van de Maand Januari. Daarnaast wist ook deze maand een community-lid ons weer te wijzen op een verborgen pareltje middels een memberrecensie. Lees dus snel verder welke games er dit keer genomineerd zijn en stem op jouw Game van de Maand.

The Banner Saga

Als we Simon mogen geloven hebben we met The Banner Saga nu al één van de meest bijzondere pareltjes van 2014 in huis. Games waarin je keuzes maakt zijn anno 2014 niet nieuw meer, maar in The Banner Saga heeft werkelijk elke actie invloed op het verloop van het verhaal. Daarnaast is de visuele presentatie erg bijzonder te noemen. Minpuntje van al die keuzes is dat je daardoor soms ook hele verhaallijnen misloopt.

Lees ons volledige oordeel in de recensie.

Broken Age - Act 1

Een goed begin is het halve werk. Tim Schafer zet met dit eerste deel van een tweeluik meteen weer een onvergetelijke ervaring neer. De puzzels missen volgens David een beetje uitdaging, maar het meesterlijke script maakt veel goed. Broken Age vertelt over twee totaal verschillende tieners. Terwijl de één lijdend voorwerp dreigt te worden van een ritueel offerfeest, wordt de ander juist overdreven beschermd door de boordcomputer van het ruimteschip waar hij woont. De personages zijn kleurrijk en Schafer’s hersenspinsels staan bol van de humor. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op Act 2.

Lees ons volledige oordeel in de recensie.

Nidhogg

Cijfers hoger dan een 9 worden niet zomaar uitgedeeld. Als we IG-lid casartelli mogen geloven, verdient Nidhogg voor de PC zo’n cijfer. In deze bijzondere game duelleer je met een tegenstander in losse gevechten, of zelfs in complete toernooien voor acht spelers. De ultieme prijs? Opgegeten worden door slang Nidhogg uit de Noordse mythologie. En zeg nou eerlijk, wie wil die eer nou niet? Voor een tientje haal je de game in huis en ondanks dat de game niet héél lang weet te boeien, is het volgens casartelli geen weggegooid geld. Je moet wel de Commodore 64-stijl van de graphics kunnen waarderen.

OlliOlli

OlliOlli is een tweedimensionale skategame die draait om flow, en de wisselwerking tussen uitdaging en plezier, waarbij ritme en vaardigheden cruciaal zijn. De game doet dat op een dusdanig overtuigende wijze dat je graag terug keert voor de daily grinds, al is het maar om toch eens die top 100 te bereiken.

Lees ons volledige oordeel in de recensie.

Tomb Raider: Definitive Edition

Ondanks de stoere subtitel heeft deze ‘definitieve editie’ van Tomb Raider niet heel veel meer om het lijf dan het origineel. Heel erg is dat ook weer niet. Tomb Raider: Definitive Edition biedt nog steeds een verhaal van tussen de 10 en 15 uur dat je langzaam vastgrijpt en vervolgens in hoog tempo door elke modderpoel van het eiland sleept. We adviseren wel om de stemcommando’s snel uit te zetten, tenzij je bijzonder veel interesse hebt in het pauzemenu van de game.

Lees ons volledige oordeel in de recensie.

[poll 236][p]Ons gedeelte zit erop, het is nu aan jou: welke game is volgens jou de Game van de Maand Januari? Stem op je favoriete game via de poll hiernaast en laat even in de reacties weten waarom nou juist dat spel je stem verdient. Hebben we een game gemist? Dat kan, wij zijn ook maar simpele stervelingen. Wijs ons echter vooral even terecht middels een reactie! Stemmen kan tot en met 3 februari, dus wees er snel bij![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Broken Age: Act 1. Simpelweg topwerk van Double Fine Studios. Niet zo geweldig als de vorige meesterwerken van Schafer, maar nog steeds erg goed. Ik wacht in ieder geval met smart op deel 2. ^_^

 • Ennn ik heb ze allemaal niet gespeeld. :lol:

 • Dit dus.  Geef eens een optie om resultaten te bekijken zonder te hoeven stemmen, IG!

 • Ik stem voor de game die ik er het leukst uit vind zien om de resultaten te zien:$

 • Dan kies je toch gewoon de gene die je het leukst lijkt. Kom op jongens niet zo zeuren en moeilijk doen. Inside gamer wordt tegenwoordig gerund door stagaires en freelancers. Daar moet je niet te veel van verwachten.

 • Volgens mij zijn er weinige die wel alle games hebben gespeeld.

 • Ik kies altijd gewoon voor degene die ik van plan ben om te gaan kopen

 • neotailsje heeft het te druk met elke dag zijn nest vol te schijten en de papfles uit z'n box te gooien • neotailsje heeft het te druk met elke nacht zijn nest vol te schijten en de papfles uit z'n box te gooien • haha Ik alleen Tomb Raider… En dan niet eens deze editie maar die voor de pc :D

 • haha Ik alleen Tomb Raider… En dan niet eens deze editie maar die voor de pc :D

 • Serieus, mods op deze websites.. Ban Shenmue3 eens. Die gast doet niets anders dan trollen en mensen irriteren - Genoeg is genoeg, nietwaar?

 • Voor zover ik weet is dat geen reden om iemand te bannen… Laat hem lekker doorgaan, en negeer hem gewoon als hij je irriteert.

 • Nieuwe functie voor IG5(?), naast de 'volg' knop een negeer of verberg knop.

 • Neo, negeer hem maar gewoon. Hij wordt vast gepest op school of op zijn werk. Eigenlijk is het gewoon een zielige jongen.

 • The banner saga is gewoon de beste game van de maand :P

 • Tomb Raider, maar dan wel de wiijoe versie!

 • Tomb Raider, maar dan wel de wiijoe versie!

 • Tomb Raider wiijoe  Maakt gebruik van de gamepad op onnavolgbare wijze!

 • Nidhogg's offline multiplayer is ècht briljant, dus die krijgt mijn stem! :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren