The Elder Scrolls Online – De facties: Ebonheart Pact

Artikel | -

In The Elder Scrolls Online strijden verschillende volkeren tegen de duivelse legers van de Daedrische prins Molag Bal. Deze volken zijn verdeeld onder drie verschillende facties, die het ook onderling met elkaar aan de stok hebben en strijden voor de troon van de keizer. Als speler sluit je je aan bij één van de facties: The Daggerfall Convenant, The Aldmeri Dominion en The Ebonheart Pact. Om je alvast voor te bereiden op je keuze kijken wij uit welke rassen de facties bestaan en in welk gebied in Tamriel je je eerste avonturen zal beleven. Vandaag aan de beurt: The Ebonheart Pact.The Ebonheart PactThe Ebonheart Pact is relatief nieuw en bestaat in The Elder Scrolls Online nog maar tien jaar. De drie in de Pact samenwerkende rassen waren altijd vijanden van elkaar, maar door een invasie van de Akaviri (een mensachtig ras afkomstig uit Akavir) moesten de Dunmer, de Nords en de Argonians een alliantie vormen. De leider van The Ebonheart Pact, Jorunn Skald-King, vindt dat hij en zijn Nord recht hebben op de troon van Cyrodiil en heel Tamriel.

Als je ervoor kiest om je bij The Ebonheart Pact te voegen dan kom je terecht op een besneeuwd eiland genaamd Bleackrock Isle. In het dorpje van de inwoners die je hebben gevonden ontmoet je hun leider Captain Rana. Zij heeft je hulp nodig bij het vinden van enkele belangrijke leden van haar team, omdat The Daggerfall Covenant op het punt staat Bleackrock aan te vallen.


Rassen


Dark Elf (Dunmer)
De Dark Elves, beter bekend als Dunmer in hun thuisland Morrowind, hebben een doodsbleke huidskleur en rode ogen. Dunmer worden meestal gezien als een trots, meedogenloos en terughoudend ras dat andere rassen niet vertrouwt. Ze zijn slim, sterk en behendig waardoor ze zowel sterke krijgers als bekwame tovenaars zijn. De Dunmer hebben een perfecte balans in het gebruik van zwaarden, spreuken en pijl en boog.

Nords
De Nords worden ook wel de kinderen van de lucht genoemd, omdat ze lange, blonde mensen zijn die uit het hoge noorden komen. De Nords zijn strijdlustige mensen met een ongeëvenaarde weerstand tegen kou en magische vorst. De enthousiaste krijgers zijn ook van nature zeelieden wat hun veel voorspoed heeft opgeleverd dankzij hun handel op zee. Ze zijn de leiders van The Ebonheart Pact en heersten ook over Morrowind voordat de Dunmer zich daar vestigden.Argonians

De Argonians zijn een hagedisachtig volk dat leeft in de donkere moerassen van Black Marsh. De Argonians werden ooit tot slaaf gemaakt door de Dunmer. Door jarenlang hun grenzen tegen nieuwe indringers te verdedigen zijn de Argonians experts op het gebied van guerrilla oorlogvoering. Op veel rassen komen de Argonians als koud en angstwekkend over. Dankzij hun behendigheid en natuurlijke immuniteit voor veel ziektes en gif zijn het uitstekende dieven en magiërs.

ProvinciesMorrowind
Dankzij het derde deel in de Elder Scrolls-reeks voor sommigen al een bekende plek. Morrowind is het land van de Dunmer en is in twee gedeeltes verdeeld: Morrowind en het eiland Vvardenfell. Het eiland kent een geografische geschiedenis vol vulkanische activiteit. Sommige wezens op het eiland zijn afhankelijk van de vulkanische as. Door het midden van de provincie loopt de U-vormige Sea of Ghosts, waardoor er veel moerasgebieden rond het gebied te vinden zijn. In het westen zorgen bergen ervoor dat Morrowind afgesloten is van de andere provincies.

Skyrim
Met The Elder Scrolls V: Skyrim nog vers in het geheugen is deze provincie wellicht de bekendste. Het is het thuisland van de Nords en ondanks de kou een rijke en krachtige provincie. In Skyrim staan daarnaast ook vier van de vijf hoogste bergen in Tamriel.

Black Marsh
Black Marsh wordt soms ook wel Argonia genoemd, omdat het thuishaven vormt van de hagendisachtige Argonians. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat het gebied uit een groot aantal moerasgebieden en regenwouden. Een ras van levende bomen, de Hist, woont ook in Black Marsh. Door het tropische klimaat is het daarnaast moeilijk om normale planten te verbouwen. In het gebied wemelt het dan ook van de giftige planten en agressieve roofdieren.Eerder behandelden we al The Daggerfall Convenant en The Aldmeri Dominion. Spreekt The Ebonheart Pact met zijn rassen je aan of denk je toch voor een van de andere twee facties te gaan? Laat het weten in de reacties!


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.