Top 5 Versus-games die wij ook wel zien zitten

Artikel | -

Sinds kort ligt er een bijzondere combinatie van twee bekende series in de winkels die even vergezocht als logisch is. We hebben het dan natuurlijk over Professor Layton versus Phoenix Wright: Ace Attorney. Op het eerste gezicht hebben de topadvocaat en puzzelprofessor niet enorm veel met elkaar gemeen, maar hun ontmoeting komt gek genoeg best goed uit de verf.

Dat zet ons aan het denken, want als Layton en Wright ermee weg kunnen komen dan zijn er ongetwijfeld nog meer geliefde gameseries die op een gekke manier aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Een paar van onze suggesties:

Need for Speed versus Burnout

De ene serie zien we misschien iets te vaak voorbij komen, terwijl we van de andere eigenlijk al veel te lang niets meer hebben gehoord. Daar mag wel verandering in komen en een mash-up met Burnout is precies de manier om Need for Speed weer een frisse draai te geven.
Combineer de echt bestaande bolides van Need for Speed met de matchbox-auto’s van Burnout en wij zijn blij. De laatste paar Need for Speed’s lijken zoveel op Burnout Paradise dat je eigenlijk alleen nog maar de gruwelijke crashes hoeft toe te voegen om het écht Burnout te maken. Kom op EA, beide series zitten in jullie portfolio dus hoe lastig is dit nou echt te regelen?

Animal Crossing versus SimCity

Denk Animal Crossing, maar dan op een veel grotere schaal. Net als in Animal Crossing: New Leaf ben je in deze kruisbestuiving met SimCity weer een burgermeester. Je bepaalt niet alleen welke ‘landmarks’ er komen te staan in jouw stad, je gaat nu ook over de infrastructuur, de financiën en alle andere burgermeesterlijke taken die je in SimCity altijd al hebt gehad.

Dat levert een game op waarin je honderden, zo niet duizenden eigenzinnige dieren die je stad bewonen tevreden moet zien te houden met goede wegen, stroom en genoeg fruitbomen. Hou er echter ook mee dat je buren in deze metropool nog steeds voor ieder onbenullig klusje bij jou langskomen. Wie anders dan de burgervader van een miljoenenstad moet een verkeerd bezorgd pakketje naar Pinky de roze beer brengen?

Metroid versus Castlevania

Sinds Symphony of the Night hebben Castlevania en Metroid aardig wat met elkaar gemeen. Beide games draaien om het verkennen van een groot gebied waar je met iedere nieuw verkregen vaardigheid weer een stukje meer ontdekt.

Hoewel Metroid zich meestal op buitenaardse planeten afspeelt en Castlevania gebruikelijk plaatsvindt in het kasteel van Dracula lijkt een samenvoeging van de twee onvermijdelijk. Misschien heeft Dracula wel een vakantiehuisje op een andere planeet waar hij toevallig op Metroids stuit. Het spreekt voor zich dat de prins der duisternis en die buitenaardse bloedzuigers het prima met elkaar kunnen vinden. Laat het vervolgens maar aan Alucard en Samus over om deze bedreiging voor het hele universum te stoppen.

Metal Gear versus Resident Evil

Metal Gear en Resident Evil hebben meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Ze gaan allebei over extravagante terroristen die met vergezochte (biologische) wapens de veiligheid van de hele wereld bedreigen en beide series kennen ook stoere helden die met een indrukwekkend arsenaal aan gadgets toch altijd weten te winnen.

Zo zien wij Metal Gear versus Resident Evil voor ons: Snake die langs zombies moet sluipen en personages zoals Chris en Jill die het opnemen tegen Metal Gears die gefuseerd zijn met je typische Resident Evil-monsters. Dat deze beide series aardig wat inspiratie halen uit films en even warrige verhaallijnen hebben maakt ze helemaal perfect voor elkaar.

Mass Effect versus Halo

Zouden de Reapers in Mass Effect ook zo’n probleem zijn als er ook halo’s in het Mass Effect-universum waren? Welk effect heeft de aanwezigheid van the Covenant op de balans in het universum? En misschien nog wel het belangrijkste: zouden Master Chief en Commander Shepard het een beetje goed met elkaar kunnen vinden? Op die vragen en meer krijg je ongetwijfeld antwoord in Mass Effect versus Halo.

Beide games draaien om schieten, beide games hebben stoere ruimtemariniers in de hoofdrol en beide games zitten sinds het laatste deel een beetje in de knoop met het verhaal. Een crossover maakt het ongetwijfeld allemaal nog warriger en slechter te volgen, maar Shepard en Master Chief rug aan rug het zien opnemen tegen Reapers, Flood, Covenant en ander buitenaards gespuis is het vast allemaal waard.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.