1. Top 5 Versus-games die wij ook wel zien zitten

Top 5 Versus-games die wij ook wel zien zitten

Sinds kort ligt er een bijzondere combinatie van twee bekende series in de winkels die even vergezocht als logisch is. We hebben het dan natuurlijk over Professor Layton versus Phoenix Wright: Ace Attorney. Op het eerste gezicht hebben de topadvocaat en puzzelprofessor niet enorm veel met elkaar gemeen, maar hun ontmoeting komt gek genoeg best goed uit de verf.

Dat zet ons aan het denken, want als Layton en Wright ermee weg kunnen komen dan zijn er ongetwijfeld nog meer geliefde gameseries die op een gekke manier aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Een paar van onze suggesties:

Need for Speed versus Burnout

De ene serie zien we misschien iets te vaak voorbij komen, terwijl we van de andere eigenlijk al veel te lang niets meer hebben gehoord. Daar mag wel verandering in komen en een mash-up met Burnout is precies de manier om Need for Speed weer een frisse draai te geven.
Combineer de echt bestaande bolides van Need for Speed met de matchbox-auto’s van Burnout en wij zijn blij. De laatste paar Need for Speed’s lijken zoveel op Burnout Paradise dat je eigenlijk alleen nog maar de gruwelijke crashes hoeft toe te voegen om het écht Burnout te maken. Kom op EA, beide series zitten in jullie portfolio dus hoe lastig is dit nou echt te regelen?

Animal Crossing versus SimCity

Denk Animal Crossing, maar dan op een veel grotere schaal. Net als in Animal Crossing: New Leaf ben je in deze kruisbestuiving met SimCity weer een burgermeester. Je bepaalt niet alleen welke ‘landmarks’ er komen te staan in jouw stad, je gaat nu ook over de infrastructuur, de financiën en alle andere burgermeesterlijke taken die je in SimCity altijd al hebt gehad.

Dat levert een game op waarin je honderden, zo niet duizenden eigenzinnige dieren die je stad bewonen tevreden moet zien te houden met goede wegen, stroom en genoeg fruitbomen. Hou er echter ook mee dat je buren in deze metropool nog steeds voor ieder onbenullig klusje bij jou langskomen. Wie anders dan de burgervader van een miljoenenstad moet een verkeerd bezorgd pakketje naar Pinky de roze beer brengen?

Metroid versus Castlevania

Sinds Symphony of the Night hebben Castlevania en Metroid aardig wat met elkaar gemeen. Beide games draaien om het verkennen van een groot gebied waar je met iedere nieuw verkregen vaardigheid weer een stukje meer ontdekt.

Hoewel Metroid zich meestal op buitenaardse planeten afspeelt en Castlevania gebruikelijk plaatsvindt in het kasteel van Dracula lijkt een samenvoeging van de twee onvermijdelijk. Misschien heeft Dracula wel een vakantiehuisje op een andere planeet waar hij toevallig op Metroids stuit. Het spreekt voor zich dat de prins der duisternis en die buitenaardse bloedzuigers het prima met elkaar kunnen vinden. Laat het vervolgens maar aan Alucard en Samus over om deze bedreiging voor het hele universum te stoppen.

Metal Gear versus Resident Evil

Metal Gear en Resident Evil hebben meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Ze gaan allebei over extravagante terroristen die met vergezochte (biologische) wapens de veiligheid van de hele wereld bedreigen en beide series kennen ook stoere helden die met een indrukwekkend arsenaal aan gadgets toch altijd weten te winnen.

Zo zien wij Metal Gear versus Resident Evil voor ons: Snake die langs zombies moet sluipen en personages zoals Chris en Jill die het opnemen tegen Metal Gears die gefuseerd zijn met je typische Resident Evil-monsters. Dat deze beide series aardig wat inspiratie halen uit films en even warrige verhaallijnen hebben maakt ze helemaal perfect voor elkaar.

Mass Effect versus Halo

Zouden de Reapers in Mass Effect ook zo’n probleem zijn als er ook halo’s in het Mass Effect-universum waren? Welk effect heeft de aanwezigheid van the Covenant op de balans in het universum? En misschien nog wel het belangrijkste: zouden Master Chief en Commander Shepard het een beetje goed met elkaar kunnen vinden? Op die vragen en meer krijg je ongetwijfeld antwoord in Mass Effect versus Halo.

Beide games draaien om schieten, beide games hebben stoere ruimtemariniers in de hoofdrol en beide games zitten sinds het laatste deel een beetje in de knoop met het verhaal. Een crossover maakt het ongetwijfeld allemaal nog warriger en slechter te volgen, maar Shepard en Master Chief rug aan rug het zien opnemen tegen Reapers, Flood, Covenant en ander buitenaards gespuis is het vast allemaal waard.

Dit artikel delen

Over de auteur

Thijs Barnhard Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Laat mij je uitleggen waarom Spelunky, Overwatch, Hollow Knight, Super Mario World en Burnout Paradise de beste games ooit zijn.

Reacties

 • Eens met Mass Effect vs Halo, maar die andere vergelijkingen…nee. Metal Gear en Resident Evil kan op zich wel, maar het lijkt alsof je een spel met veel verhaal vergelijkt met een zombie-shooter en onderdoet aan MGS complex geheel.  Burnout vs NFS hebben we inderdaad al in de vorm van de recente Most Wanted en Rivals, maar toch :P

 • Die laatste zou een mooie zijn in een 'alternate universe' spin-off. Jammer genoeg zien we dit toch nooit gebeuren :(

 • Ik wil die metroidvania!

 • Nintendo brothers vs Playstation Allstars!  Voor de rest vind ik het meestal niks.

 • Super smash brothers vs playstation allstars zou idd geweldig zijn.

 • Indeed, jij snapt het.

 • Tomb Raider & Uncharted , lijkt me leuk als Nathan en Lara samen een keer een avontuurtje beleven ;)

 • hehe, mooie woordkeus :P

 • Tomb Raider vs. Uncharted, Jak&Daxter vs. Ratchet & Clank en Titanfall vs. Battlefield. Een paar die ik wel wil zien.

 • Street fighter vs Tekken….o wacht….

 • I see what you did there ;)

 • FIFA vs. PES :P

 • Total Annihilation vs. C&C Red Alert

 • Zelda vs. Darksiders? Het heeft wat fantasie nodig maar kan wel vet worden. Want het einde van de wereld wil zelfs Ganon tegen gaan. War vs Ganon = nie gek ;)

 • Chivalry: Medieval Warfare vs Medieval 2: Total War
  God of War vs .Skate (epische kickflips, haha)
  Gears of War vs. Bulletstorm
  Mafia vs The Godfather 1
  Tenchu vs. Mark of the Ninja
  Mirror's Edge vs. Deus Ex :P

 • Nintendo VS EA  En dan een game die in theorie heel vet is maar altijd internetverbinding vereist, de eerste weken online onspeelbaar is en waar je elkaar alleen kunt bereiken met friendcodes.

 • Star fox vs Metroid.

 • Naar mijn mening zijn de winnaars:
  Need for Speed (Burnout nooit gespeeld)
  Animal Crossing (Ziet er gewoon een stuk vrolijker uit)
  Metroid (zoveel mooie herinneringen)
  Resident Evil (Ik heb alleen M.G.Rising gespeeld)
  Halo. (Ik ben gewoon gek op Halo en M.C is mijn held)

 • Volgens mij snap jij het artikel niet helemaal. :P

 • Weten mensen dan niet. Dat Shepard, Master Chief is :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren