Beste Gameheld Battle round-up halve finale – Geflipt

Artikel | -

Bijna hadden ze het voor elkaar, de haters. Bijna versloeg Nathan Drake Mario in de halve finale van de Beste Gameheld Battle. Maar bijna, daar heb je niets aan.

Dus zagen we Mario het met 50% tegen 49% van de stemmen winnen van de populaire Uncharted-held. Nog een paar uur voordat gisteren de tweede halve finale van start ging fluctueerden die percentages. Zo ongelofelijk spannend hebben we nog geen battle gehad en we kunnen alleen maar hopen dat de finale evenveel bloed, zweet en tranen gaat opleveren. De finale tussen Link en Mario welteverstaan.

Droomfinale

Waar de besnorde loodgieter namelijk tot het gaatje moest gaan om een finaleplaats te bemachtigen, maakte Link zijn directe tegenstander Samus helemaal kapot. De Metroid-heldin wist battle na battle te winnen, maar blijkt in de Nintendo-hiërarchie toch even een tree of twintig lager te staan dan de held van misschien wel de populairste gameserie op InsideGamer: The Legend of Zelda.

Veel vuurwerk in de finale, hopen we

Dus stevenen we af op een ware droomfinale tussen misschien wel de twee belangrijkste helden in de gamegeschiedenis. Maar hoe verliep het pad naar de finale voor beide legendes? Snorremans Mario maakte al in ronde één gehakt van Pac-Man, gaf vervolgens Pokémon-held Red het nakijken en maakte korte metten met Lara Croft in de kwartfinales. Dan mag je veel zeggen, maar niet dat de Nintendo-mascotte een gemakkelijke loting heeft gehad. Waar de eerste ronde nog relatief gemakkelijk werd gewonnen, moest Mario alles uit de kast trekken om Red en Ms. Croft te verslaan.

Walgelijk

En toen dus Nathan Drake. 218 reacties leverde de halve finale op, verdeeld over negen pagina’s. Meer dan vijfhonderd mensen brachten hun stem uit, waarvan vermoedelijk een deel van dubbele accounts. En dus was het oorlog. De battle is ‘compleet geflipt’, ‘walgelijk’ en ‘te debiel voor woorden’ volgens LittleC. Er werd campagne gevoerd (IEDEREEN DIE NOG MOET STEMMEN STEM OP DRAKE!!!), het leverde een discussie over democratie op (dank rutger.schols.1997 daarvoor), er werd gevloekt en gescholden, maar uiteindelijk trok NeoTails de juiste conclusie: “Blijkt maar weer eens dat beiden erg geliefd zijn.” En Mario net ietsje geliefder.

Geen zicht meer op de finale

Dan Link. Na een gemakkelijke eerste ronde tegen Guybrush Threepwood, moest de blonde Zelda-held aan de bak tegen assassijn Ezio, om het vervolgens op te nemen tegen de enige echte Solid Snake. Die strijd won Link, zij het nipt, om vervolgens Samus compleet in elkaar te stompen in de halve finales.

Wat dat zegt over de kansen van beide helden in de finale? Daar durven we weinig over te zeggen. Sowieso heb je nog een extra dagje om goed over je keuze na te denken, want morgen is het eerst tijd voor de troostfinale tussen Drake en Samus. Klinkt onbelangrijk? Zie het zo: in de troostfinale wordt beslist of we een volledig Nintendo-podium krijgen (‘IG bestaat alleen maar uit Nintendo-fanboys!!111!’), of dat een Sony-held die hegemonie weet te doorbreken. Laatste scenario zou niet onwaarschijnlijk zijn, als we sawok ten minste moeten geloven.

Oh, en hoe staat het met jullie bingokaart?

Door naar de finale: Mario, Link.
Strijden om de derde plek: Nathan Drake, Samus Aran.


Nog twee dagen spanning dus: morgen de troostfinale, op zaterdag de echte finale. En op zondag kronen we een van de twee finalisten tot Beste Gameheld en blikken we nog eenmaal terug op deze enerverende (want dat was het) strijd.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.