1. Beste Gameheld Battle round-up halve finale – Geflipt

Beste Gameheld Battle round-up halve finale – Geflipt

Bijna hadden ze het voor elkaar, de haters. Bijna versloeg Nathan Drake Mario in de halve finale van de Beste Gameheld Battle. Maar bijna, daar heb je niets aan.

Dus zagen we Mario het met 50% tegen 49% van de stemmen winnen van de populaire Uncharted-held. Nog een paar uur voordat gisteren de tweede halve finale van start ging fluctueerden die percentages. Zo ongelofelijk spannend hebben we nog geen battle gehad en we kunnen alleen maar hopen dat de finale evenveel bloed, zweet en tranen gaat opleveren. De finale tussen Link en Mario welteverstaan.

Droomfinale

Waar de besnorde loodgieter namelijk tot het gaatje moest gaan om een finaleplaats te bemachtigen, maakte Link zijn directe tegenstander Samus helemaal kapot. De Metroid-heldin wist battle na battle te winnen, maar blijkt in de Nintendo-hiërarchie toch even een tree of twintig lager te staan dan de held van misschien wel de populairste gameserie op InsideGamer: The Legend of Zelda.

Veel vuurwerk in de finale, hopen we

Dus stevenen we af op een ware droomfinale tussen misschien wel de twee belangrijkste helden in de gamegeschiedenis. Maar hoe verliep het pad naar de finale voor beide legendes? Snorremans Mario maakte al in ronde één gehakt van Pac-Man, gaf vervolgens Pokémon-held Red het nakijken en maakte korte metten met Lara Croft in de kwartfinales. Dan mag je veel zeggen, maar niet dat de Nintendo-mascotte een gemakkelijke loting heeft gehad. Waar de eerste ronde nog relatief gemakkelijk werd gewonnen, moest Mario alles uit de kast trekken om Red en Ms. Croft te verslaan.

Walgelijk

En toen dus Nathan Drake. 218 reacties leverde de halve finale op, verdeeld over negen pagina’s. Meer dan vijfhonderd mensen brachten hun stem uit, waarvan vermoedelijk een deel van dubbele accounts. En dus was het oorlog. De battle is ‘compleet geflipt’, ‘walgelijk’ en ‘te debiel voor woorden’ volgens LittleC. Er werd campagne gevoerd (IEDEREEN DIE NOG MOET STEMMEN STEM OP DRAKE!!!), het leverde een discussie over democratie op (dank rutger.schols.1997 daarvoor), er werd gevloekt en gescholden, maar uiteindelijk trok NeoTails de juiste conclusie: “Blijkt maar weer eens dat beiden erg geliefd zijn.” En Mario net ietsje geliefder.

Geen zicht meer op de finale

Dan Link. Na een gemakkelijke eerste ronde tegen Guybrush Threepwood, moest de blonde Zelda-held aan de bak tegen assassijn Ezio, om het vervolgens op te nemen tegen de enige echte Solid Snake. Die strijd won Link, zij het nipt, om vervolgens Samus compleet in elkaar te stompen in de halve finales.

Wat dat zegt over de kansen van beide helden in de finale? Daar durven we weinig over te zeggen. Sowieso heb je nog een extra dagje om goed over je keuze na te denken, want morgen is het eerst tijd voor de troostfinale tussen Drake en Samus. Klinkt onbelangrijk? Zie het zo: in de troostfinale wordt beslist of we een volledig Nintendo-podium krijgen (‘IG bestaat alleen maar uit Nintendo-fanboys!!111!’), of dat een Sony-held die hegemonie weet te doorbreken. Laatste scenario zou niet onwaarschijnlijk zijn, als we sawok ten minste moeten geloven.

Oh, en hoe staat het met jullie bingokaart?

Door naar de finale: Mario, Link.
Strijden om de derde plek: Nathan Drake, Samus Aran.


Nog twee dagen spanning dus: morgen de troostfinale, op zaterdag de echte finale. En op zondag kronen we een van de twee finalisten tot Beste Gameheld en blikken we nog eenmaal terug op deze enerverende (want dat was het) strijd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arthur van Vliet Eindredacteur van Gamer.nl. Houdt van Grim Fandango, The Last of Us en Mass Effect 2.

Reacties

 • Het was echt geweldig om alle reacties op de Mario/Nathan Drake battle te lezen. Ik heb genoten. Bedankt iedereen!:D

 • Vooral alle reacties van alle mensen die heel hard roepen dat het ze niets kan schelen om vervolgens wel tien keer te reageren.

 • Precies, heerlijk om al die reacties te lezen van iets wat eigenlijk een leukigheidje was dat uitloopte op een oorlog van discussies.

 • Hehehe, zo zie je maar dat games mensen niet in de koude kleren gaat zitten :) Ach, ik vind dat een beetje competitie tussen karakters welke dus niet zomaar een aantal polygonen meer zijn best moet kunnen in deze tijd. En ja, we zijn allemaal wel Nintendo-, Playstation of Xboxfanboys. En dat moet ook kunnen ;)

 • *leest reacties terug*  That's some scary fucking shit right there. Jebus. Dan vind ik het helemaal prima dat Mario heeft gewonnen.

 • *leest reacties terug*  That's some scary fucking shit right there. Jebus. Dan vind ik het helemaal prima dat Mario heeft gewonnen.

 • Dat vind je sowieso Rene.  De battles zijn echt belachelijke vormen aan het aannemen.

 • Is er dan wat serieus aan een "beste gameheld" battle dan?  Me thinks dat sommigen het allemaal een tikkeltje te serieus nemen.

 • Ja daar doel ik dus ook op… Zo serieus dat er zelfs kloonaccounts e.d. werden aangemaakt.

 • Wat de finale betreft, Ik weet nu al dat ik het heel moeilijk ga vinden om te kiezen. Ik heb met beide characters zoveel leuke momenten meegemaakt, Zowel op de momenten dat ik zelf speelde (Super Mario Series, Ocarina of time, Majora's Mask, Wind Waker), Als op de momenten dat mijn broertje of zelfs mijn moeder de games speelde. Dus omdat het in mijn geval met name om de nostalgie gaat en de herinneringen aan beide helden, Ga ik even HEEL goed nadenken op wie ik ga stemmen in de finale. :)

 • Volgens Sawok waren we toch allemaal Sonyboys op IG? hoe kunnen de Sony helden dan verliezen

 • Dan moet Drake maar 3e worden, sorry Samus. Althans, ik hoop dat Drake 3e wordt..  Aan de finalisten: let the battle be good!

 • Alhoewel ik op samus ga stemmen, ga ik er ook van uit dat Drake dit makkelijk gaat winnen. Die gast heeft evenveel fans als Mario. Wel respect dat een gamecharacter die maar 1 generatie heeft meegemaakt head-to-head kan gaan met een van het eerste uur :)

 • Ik denk dat Link gaat winnen. Naar mijn idee genieten veel mensen van Mario games maar als gameheld is hij voor velen weinig spannends. Link daarentegen heeft een stel geniale games en is zelf ook een baas.

 • Deze gaat Link zeker winnen :).

 • Jij stemt op Link zeker:P

 • Hahaha, hoe fel kan het er aan toe gaan met een battle op een gamesite? Wel awesome dat er zo fel over gediscussieerd wordt. Beter dan helemaal geen reacties, lekkere community!

 • Beide finalisten hebben er dan ook al een carriere van ruim 25 jaar opzitten.  Hoewel het hier nergens om gaat, is het toch leuk en spannend om te volgen.

 • Jup, beide hebben een game die tegelijk met de nes uitkwam hier. Ik ben echt benieuwd naar de uitkomst!

 • Die halve finale was super spannend inderdaad, hopen dat Drake derde wordt morgen. Wat de de finale betreft ga ik hoogstwaarschijnlijk voor Link. Niet dat ik Mario niet tof vind, maar als held vind ik Link gewoon de beste :)  Ik ben benieuwd of er al plannen zijn voor een volgende Battle, want het maakt in ieder geval een hoop los bij de IG community.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren