1. Dit was het nieuws: Crytek is bijna failliet

Dit was het nieuws: Crytek is bijna failliet

Wat is er allemaal gebeurd afgelopen week op gamesgebied? De vraag stellen is 'm beantwoorden wat ons betreft. Hieronder een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes van de voorgaande dagen.


Mario Kart 8 meer dan 2 miljoen keer verkocht
Eindelijk eens goed nieuws voor Nintendo: van Mario Kart 8 zijn er al meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht . De game had een erg sterk openingsweekend, waarbij er zo'n 1,2 miljoen exemplaren verkocht werden. De game heeft er ook voor gezorgd dat er meer Wii U's worden verkocht, al ontbreken precieze verkoopcijfers daarvan.

Helemaal terecht natuurlijk dat de game het zo goed doet. Wij vermaken ons er al een ruime maand enorm mee en afgaande van jullie reacties op de website en de reacties van andere mensen op internet, is iedereen positief over de game.Crytek is bijna failliet
Minder goed nieuws: volgens diverse bronnen zou Crysis-ontwikkelaar Crytek bijna op zijn gat liggen . Werknemers zouden massaal op zoek zijn naar nieuwe werkgevers en een nog niet aangekondigd vervolg op Ryse: Son of Rome zou zijn geannuleerd.

De oorzaak zou de tegenvallende verkoop van games als Crysis 3 en Ryse zijn. Ook zouden de free-to-play games van Crytek, waaronder Warface, niet populair genoeg zijn. Werknemers zouden hierdoor al een tijdje geen loon hebben ontvangen. Spannende tijden voor Crytek dus, hopelijk weten ze hun hoofd boven water te houden.


Vita Slim sinds vrijdag te koop in Nederland
De Vita Slim is sinds gisteren ook eindelijk in Nederland verkrijgbaar. Deze nieuwe editie van de Vita was al een tijdje in Engeland te koop en is dunner en lichter dan het origineel. Ook heeft hij in plaats van een oled-scherm een lcd-scherm. Dat vergroot de batterijduur van de handheld met een uur of twee.

De nieuwe Vita wordt in een 'Action Mega Pack' aangeboden, met een memory card van 8 GB en een PlayStation Store voucher voor vijf games: Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition, Batman: Arkham Origins Blackgate, PlayStation Allstars: Battle Royale, God of War: Chain of Olympus en Killzone: Liberation.


Nieuwe PS4-bundels komen er aan
Op Bol.com staan een aantal nieuwe PS4-bundels . Zo komt op 30 juli een bundel met The Last of Us: Remastered. In het najaar komen er daarnaast ook bundels met Driveclub en Destiny. Bij laatstgenoemde zit ook een maand gratis PlayStation Plus.


Metro Redux verschijnt in augustus
De nieuwe versies van Metro 2033 en Metro: Last Light, die voor de pc, PS4 en Xbox One samen in de winkels komen te liggen onder de naam Metro Redux, verschijnen op 29 augustus . Beide games bevatten alle downloadbare content en de moeilijkere Ranger-modus.

Je kunt de games overigens digitaal ook los kopen. Je krijgt dan 50 procent korting wanneer je het origineel al in het bezit had. En dat is mooi meegenomen.
Makers The Last Guardian kondigen indiegame aan
Deze week werd Vane aangekondigd, een game van de nieuwe indiestudio Friend & Foe. Deze bestaat uit maar vijf werknemers, waaronder enkele ontwikkelaars die hebben meegeholpen aan The Last Guardian. Ja, dat is die PS3-game die al jaren van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn.

Vane richt zich op mysterieus, onbekend land waarin je moet onderzoeken en puzzelen. Veel is er nog niet bekend, maar de eerste screenshots van Vane zijn wel al getoond. De game moet eerst op PC verschijnen, "wanneer hij af is". Dat is wel handig inderdaad.

Heb je nu een nieuwtje dat je echt mist op InsideGamer of ben je benieuwd waarom we bepaalde dingen niet/wel plaatsen? Je kunt dan altijd contact opnemen met Michel via Twitter (@MichelMusters) of door een mail te sturen naar nieuws@insidegamer.nl.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Ik ben zelf een cryengine developer en….. man oh man… wat een moeizame club.
    http://vrfocus.com/archives/3539/vr-f…
    https://www.youtube.com/watch?v=MngCh…
    https://www.youtube.com/watch?v=Aq9cT…

  • Ben benieuwd wat deze problemen bij Crytek gaan betekenen voor Star Citizen…

  • Niks, is al genoeg over gepraat geweest op de forums van Star Citizen.

  • Er wordt genoeg gepraat over vanalles op de RSI forums. Zelden geeft dat uitsluitsel. Maar wil best geloven dat CIG er weinig van zal merken. Ik geloof alleen niet dat ze er NIETS van merken als Crytek de deuren gaat sluiten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren