1. Beste Game E3 2014 Battle - FIFA 15 versus PES 2015

Beste Game E3 2014 Battle - FIFA 15 versus PES 2015

Voorheen bepaalde jullie naar welke game jullie het meeste uitkijken na de E3 met de jaarlijks terugkerende E3 Awards. The Decider bracht ons tegen het einde van de vorige Battle echter op een geniaal idee: in de volgende Battle bepalen de leden van InsideGamer wat de beste game van de afgelopen E3 was.

Dat is precies wat we de komende weken gaan doen in de Beste Game van de E3 2014 Battle . De afgelopen dagen heb je al veel van onze meningen kunnen zien en lezen over de afgelopen E3 en aan de hand daarvan vragen we om jullie meningen. Naar welke game kijk jij op dit moment het meeste uit?

Iedere dag zetten wij twee keer twee games tegenover elkaar die wel met elkaar gemeen hebben. Vervolgens is het aan jullie om op de game te stemmen waar jij het meeste naar uitkijkt. Zorgen dat jouw favoriet uiteindelijk in de finale terechtkomt heeft zo zijn voordeel want de de game die de Battle wint kun je ook voor jezelf winnen . Alleen members die reageren maken kans op deze prijs.


Terwijl Rainbow Six: Siege en Code Name S.T.E.A.M het nog lekker met elkaar uitvechten starten we gewoon een nieuwe Battle. Aangezien het voetbalgeweld voor Nederland over een paar uur alweer losbarst leek het ons geen onverstandig idee om jullie te vragen naar welke voetbalgame jullie afgaande op de afgelopen E3 het meeste uitkijken. Nederland versus Mexico is er niets bij: het is FIFA 15 versus PES 2015!

Platform: pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii, 3DS
Verschijnt: 25 september 2014
Sinds een aantal jaar is FIFA de koning der voetbalgames en de kans is groot de dat koning niet snel ontkroond zal worden. Dit nieuwste deel van de jaarlijkse serie blijft grotendeels gewoon hetzelfde, maar er vallen ook wat nieuwe dingen te ontdekken. Iedere speler op het veld heeft nu bijvoorbeeld een individuele emotionele gemoedstoestand en het gehele balspel voelt wat sneller aan. De nieuwe generatie consoles zorgt er daarnaast ook voor dat het veld ook echt aangetast wordt door ruw spel.

Platform: Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4
Verschijnt: 26 september 2014
2014 zou zomaar het jaar kunnen zijn de nieuwe PES zijn grote concurrent FIFA van de troon weet te stoten. In deze nieuwste game, die draait op Konami's FOX engine zijn onder andere de stroeve controls en het houterige balspel onder handen genomen. Goed nieuws voor wie nog altijd een zwakke plek heeft voor de voetbalgames uit Japan, dit zou zomaar de beste PES in jaren kunnen worden.

[poll 363] Naar welke van deze twee games kijk jij het meeste uit? Geef je stem in de poll en leg in de reacties uit waarom en wie weet win jij wil de winnaar de Beste Game van de E3 2014 Battle![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik zie niet het niet gebeuren dat Pes nu opeens een goede voetbalgame neerzet, overduidelijk Fifa dus.

 • FIFA en PES zijn beide arcade. Er was een tijd dat PES aanvoelde als een echte pot voetbal. Helaas heeft PES zijn magie verloren en zwaait nu EAsports met de scepter.  Qua Engine, animations en deels physics komt EA wel dicht bij het realisme van het voetbal. Echter op het gebied van gameplay overheerst er meer het spammen van lange ballen, kopballen, kick off glitches etc…Natuurlijk zitten laatstgenoemde elementen ook in het echte voetbal maar EA overdrijft daarin met het beïnvloeden (ook wel scripting) van het wedstrijdverloop.  Degelijk bedacht voetbal over de grond word zelden beloond. In 8 van de 10 gevallen is het beter om door de de lucht te combineren omdat steekpassen over de grond (merendeels) door de A.I. worden onderschept. Zelfs met een pass master als Iniesta word je gedwongen om je meeste aanvallen door de lucht op te zetten.  Zelf ben ik heel slecht in luchtduels, dat geef ik meteen toe. De meeste goals die ik tegen krijg zijn kopballen dus dat betekent toch echt dat ik zelf iets niet goed. Desalniettemin vind ik het wel altijd bewonderenswaardig om te zien hoe Mario Gotze tussen twee van m'n centrumverdedigers vaak in de 90ste minuut de bal erin weet te koppen.

 • Tuurlijk joh scripting.

 • Tuurlijk joh scripting.

 • Tuurlijk joh scripting.

 • Tuurlijk joh trolling.

 • Maak uit dit verhaal op dat je bizar goed bent in FIFA. • Heb geen gameplayvideos gezien dus ga ook niet stemmen

 • Benieuwd of PES dit jaar weer wat inloopt op FIFA. Op dit moment denk ik dat FIFA weer de betere zal zijn van de twee, maar zeker weten kun je dat niet. Er is simpelweg nog te weinig bekend.

 • FIFA 15, ondanks dat de verbeteringen weer miniem zijn.

 • PES forever net als PS.

 • Fifa is al jaren heer en meester qua voetbal game. Dus hier ook op Fifa gestemd.

 • Ieneminumutte PES it is…

 • Moeilijk stemmen natuurlijk. Van beide games weten we feitelijk bijna niets…

 • FIFA, omdat ik nog te weinig weet van PES 2015. Wat zijn de vernieuwingen, heeft de nieuwe PES uberhaupt kans om FIFA van de troon te stoten? 3 Juli gaan we meer zien, maar voorlopig gaat mijn stem naar FIFA.

 • Zelfs als PES fan zeg ik: Fifa

 • Persoonlijk heb ik niks met voetbalgames. Maar als ik toch moet kiezen wordt het fifa 15

 • Persoonlijk ga ik voor pes ! Altijd pes fan tot 2014 want die was waardeloos ! Nu op ps4 fifa is een goed spel maar de verslaving die ik had met pes krijg ik niet met fifa , fifa voelt voor mij niet zoals pes .
  Als je pes speelt voel je de spanning de kick als je scoort en op ene van manier geeft fifa mij dit niet dus verheug me op pes2015 tot nu toe lees je positieve dingen dus ben benieuwd

 • FIFA, ook al heb ik elk jaar vele frustraties, het blijft toch een mooi voetbal spel

 • Nog niks van te zeggen vind ik

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren