1. Game van de Maand Juni - Of kijk je voetbal?

Game van de Maand Juni - Of kijk je voetbal?

Wat is de beste game van de maand juni? Tja eh… eerlijk gezegd hadden wij al moeite om te bedenken welke goede games er afgelopen maand verschenen en dat kwam niet alleen omdat we in juni vooral bezig waren met de E3 en het WK. Nee, de maand juni zal niet de boeken ingaan als die maand met al die fantastische topgames. Aan de andere kant maakt dat de verkiezing van beste game van de maand wel weer extra spannend. Want welke game heeft jou toch weten te boeien afgelopen maand? Dit zijn de genomineerden!


Valiant Hearts: The Great War


Valiant Hearts: The Great War werd vorig jaar al aangekondigd, maar raakte ons de afgelopen E3 pas echt recht in de feels. Dat met de UbiArt Framework-engine bijzondere games neergezet kunnen worden, bewezen Rayman Origins en Legends, en onlangs nog Child of Light al. Valiant Hearts: The Great War is daar geen uitzondering op en hoeft het gelukkig niet alleen van zijn aantrekkelijke visuele stijltje te hebben.

Valiant Hearts: The Great War is een geschiedenisles zoals je die nog nooit hebt beleefd. De puzzels zijn leuk om te doen, ondanks dat ze soms in herhaling vallen. Het verhaal zit vol met emotie, kleine stukjes vreugde en laat de gruwelijke impact van een oorlog zien.

Lees ons volledige oordeel in de recensie.


Shovel Knight


Shovel Knight heeft veel weg van de klassieke platformer DuckTales. Dagoberts stok is zoals de titel al doet vermoeden ingeruild voor een schep, maar ook in Shovel Knight stuiter je over vijanden en objecten.

Als de ridder met de schep sta je voor een grote klus. Aan jou de taak om een kwade tovenares te verslaan en je geliefde te redden. Voor het zover is, moet je echter de acht ridders die samen The Order of the No Quarter vormen, verslaan in evenveel werelden.


WildStar


WildStar moet dé nieuwe MMO worden die World of Warcraft van de troon stoot. Het heeft echter niet de ambitie om de fundamenten van het MMO-genre te doen schudden. WildStar grijpt in de eerste plaats dan ook niet naar revolutionaire toevoegingen of vernieuwingen, maar pakt juist de essentie van het genre en maakt deze volledig eigen.

Daardoor vinden we in WildStar eigenlijk alles terug dat World of Warcraft tot zo’n succes heeft gemaakt. Gelukkig heeft de game dankzij zijn cartooneske sci-fi-western-uitstraling, het actieve vechtsysteem en de humor een eigen smoel. Voor nieuwkomers in het genre is WildStar ideaal, maar ook voor MMO-veteranen heeft WildStar meer dan genoeg te bieden.


Pullblox World


Pullblox World is een unieke mix van puzzels en platformactie. Eigenlijk is het in ieder level de bedoeling om de top van een bouwsel te bereiken. Dit doe je door blokken te verschuiven en zo voor jezelf een pad naar de top te creëren.

Heb je niet genoeg aan de 250 standaard puzzels, dan kun je ook zelf een level bouwen en deze weer delen met de rest van de wereld. Heb je overigens Pullblox of Fallblox voor de Nintendo 3DS? Dan kun je nog de hele maand juli Pullblox World op je Wii U downloaden met 30% korting!


Grid Autosport


Terwijl de meeste grote games inmiddels op de huidige én vorige generatie spelcomputers verschijnen, gooit Codemasters met Grid Autosport nog één keer alles op de laatste generatie. Nog één keer de harten van alle racefanaten sneller laten kloppen. En dat lukt met Grid Autosport.

Belangrijkste wat Grid Autosport goed doet, is dat het je weer echt het gevoel geeft dat je moet knokken voor elke positie. Auto’s rijden heerlijk en de AI vecht strijdlustig terug, waardoor Grid Autosport weer precies die mix is tussen arcade en simulatie, die je van deze serie verwacht.


Tomodachi Life


Ongetwijfeld de meest bizarre game die we in lange tijd hebben gespeeld. Een eiland gevuld met door jou geselecteerde Mii’s, die jij op ieder moment kunt bespioneren, voeren of aan elkaar kan koppelen.

Tomodachi Life heeft geen groter doel, behalve zelf gewoon experimenteel aanklooien met een hele rits Mii’s, ze bizarre dansjes laten doen om jou te vermaken, of freaks van kinderen te laten krijgen. Een stemmetje in ons hoofd zei dan ook dat we het volgende niet moesten doen, maar toch: Check onze Mii’s en download ze naar jouw Tomodachi Life. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor de daden van onze kleine, virtuele evenbeeldjes.


Sniper Elite III


Het mocht ook eindelijk wel eens. De afgelopen jaren probeerden om beurten Sniper Elite en Sniper: Ghost Warrior onze sluipschutterliefhebbende harten te veroveren, maar geen van beide wist echt met scherp te schieten. Vlekkeloos is Sniper Elite III ook niet helemaal, maar het is genoeg om ons ademloos aan de buis te kluisteren.

Sniper Elite III geeft je net genoeg middelen om als een echt roofdier toe te slaan. Het snipen werkt goed en de slowmotionanimaties waarin je ziet hoe de organen en het skelet het verliezen van jouw kogel, zijn iedere keer weer bevredigend. Daarnaast is het schieten met gewone vuurwapens functioneler dan voorheen, waardoor Sniper Elite III een vermakelijk totaalpakket is.

Lees ons volledige oordeel in de recensie.


Murdered: Soul Suspect


In Murdered: Soul Suspect ben je in de eerste minuten getuige van je eigen moord. Als geest moet je vervolgens de moordenaar opsporen. Daarmee heeft Murdered een gedurfd scenario en een zeer interessante setting. De inwoners van hub-wereld Salem dragen hier ook aan bij. De ronddwalende, gekwelde geesten uit het verleden hebben soms moeite om hun dood te accepteren en daar helpt Ronan graag een handje bij. Het maakt de wereld van Murdered tastbaar.

Helaas slaat de game op veel andere punten de plank mis. Als detective krijg je weinig vrijheid, waardoor je nooit het gevoel krijgt dat je zelf een misdaad oplost. Bovendien is de game niet goed afgewerkt, waardoor slordigheden en bugs je ervaring regelmatig hinderen.

Lees ons volledige oordeel in de recensie.


[poll 366][p]Ben jij er al uit wat jouw persoonlijke favoriet was de afgelopen maand? Stem dan snel op de poll hiernaast! Zijn we volgens jou een game vergeten die ook absoluut genomineerd had moeten worden? Corrigeer ons dan met een reactie hieronder! Reacties zijn overigens ook uitermate geschikt om te laten weten waarom die ene game nou jouw stem verdient. Laat uiterlijk 5 juni je stem horen, daarna gaan we de stemmen tellen![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Waar is de optie kijkt voetbal? Just joking heb mijn keuze al gemaakt!

 • valliant hearts maar deze maand werd idd gevuld met voetbal

 • Valiant Hearts: The Great War! Echt een geweldige game, weer een meesterwerkje van Ubisoft.

 • Kijk voetbal en moet zeggen dat er ook vrij weinig bij zit deze maand.

 • Valiant Hearts, zeker!

 • The great war,..zeer interessant , leuk om te spelen,..lief hondje ook!!

 • Shovel Knight, lange tijd geleden dat ik een game zonder tussenstops heb uitgespeeld :)

 • Ik kies Valiant Hearts, vermaak me goed met de game!  Shovel Knight is overigens nog niet uit in Europa, dus het klopt niet dat die game in deze lijst staat. Lijkt me wel een heel tof spel though!

 • Hij is in Europa alleen uit op Steam dus technisch gezien is ie wel verkrijgbaar.

 • divinity original sin game van de maand juni :)

 • Valiant Hearts 'denk ik'. Ik heb de afgelopen maand geen game gekocht en ga dus puur af op de beelden die ik heb gezien. Sniper Elite III ziet er echter ook niet slecht uit.

 • Geen enkele, ik heb ze allemaal niet gespeeld.. En voetbal kijk ik niet.

 • Hoop dat de great war naar vita komt.

 • Grid Autopsport

 • Vandaag GRID binnengekregen. Leuke game, is ook de enigste uit de lijst die ik gespeeld heb dus die krijgt mijn stem.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren