1. Redactievideo: Klaar met next-gen ports

Redactievideo: Klaar met next-gen ports

De next-gen ports, remasters en Definitive Editions vliegen je om de oren. Daar is niet iedereen even blij mee. In deze redactievideo hebben we een speciale gast, namelijk Wouter van de Power Unlimited. Hij heeft een uitgesproken mening over deze ports, terwijl Michel er heel anders tegenaan kijkt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik vind de remakes prima. TLOU en Unchated remakes zijn leuk voor mensen die ze nog niet gespeeld hebben. Ikzelf ga GTA op m'n PS4 spelen omdat ik wist dat ie daar uit zou komen. Ik vind wel dat er een upgrade programma zou moeten zijn voor gamers die de games al gekocht hebben op een ander systeem. Voor 10 of 20 euro extra zou ik TLOU nog wel upgegrade aanschaffen maar nu speel ik de PS3 versie wel.
  Bedrijven maken er nu (mede dankzij de schaarste) een aardige centje winst mee en ze doen ervaring op met de nieuwe console terwijl de echte next gen games ongetwijfeld gewoon in ontwikkeling zijn. Verder is het niet verplicht op een nieuwe versie te kopen.  PS de site is nogal een rommeltje, we zitten nu in 2012!

 • Tja met al die remakes zie ik gewoon niet waarom ik een PS4 zou moeten kopen.
  Last of Us Remasterd? Vond de normale versie al niets.
  GTA V? Hekel aan de franchise.
  Sleeping Dogs Remasterd? Nee bedankt.
  Ik wacht op een leuke,nieuwe platformer dat géén indie is en ook geen remake.
  Crash Bandicoot IV of Spyro IV zou voor mij al genoeg reden zijn om een PS4 te halen.
  En aangezien Microsoft al helemáál geen idee heeft hoe het met zijn franchises om moet gaan is die ook uitgesloten.
  En inderdaad, wtf is allemaal gaande met nieuws uit 2012? :lol:

 • Een remake maken van een spel van 15 jaar geleden, oke vooruit.  Een remake maken van een spel van één jaar gelden… seriously?

 • Maar niet iedereen had een ps3… Nu kunnen mensen die bijvoorbeeld geen ps3 hadden maar wel een ps4 toch van bijvoorbeeld the last of us genieten.

 • Aan de andere kant haal je dan wel weer de motivatie bij mensen weg om nog een PS3 te kopen.

 • Ben helemaal met je eens the mentor.
  ik heb altijd Xbox original en xbox360 gespeeld en ben nu overgestapt naar Playstation 4.

 • deus ex directors cut had een leuke next-gen remastered geweest.
  die versie gaf de game extra's en pakte de min-punten (boss fights) van de game aan.
  even de nieuwe fans binnen halen om straks het vervolg uit te brengen

 • Mensen blijven die shit maar kopen  En meanwhile op PC… Oh hey, ultra settings, graphics mods en 1080p +

 • Niet iedereen heeft interesse in dat "PC Master-Race-gelul" van je :/

 • Inderdaad Kevvm..

 • en 60/120 fps

 • Niet iedereen heeft ook een PC staan van 2000 euro natuurlijk he. Trouwens de echte goeie sinleplayer games komen nooit uit zo wat op PC. Leuk voor MMO's en RTS games en de mainstream games maar daar houd het ook wel bij op.

 • Remasters zijn op zich prima, er zijn ook genoeg films die ik op dvd én BD heb (of zelfs nog op VHS heb gehad). Het blijft je eigen keuze of je het het waard vind om nog eens geld neer te leggenvoor een game die je al gespeeld hebt, of het volle bedrag voor dezelfde game die voor een ouder apparaat inmiddels al de helft kost. Het moet alleen niet teveel ten koste gaan van nieuwe games. Naughty Dog zou er niet mee weg komen als ze de komende 4 jaar alleen maar Remastered-Uncharteds zouden uitgeven. Maar gezien het tempo waarmee Remastereds uit de grond worden gestampt, zitten daar niet zo heel veel recourses in.

 • Conclusie: de mensen die er een beetje tegen zijn, zijn egoïstisch. Je ziet ook aan wouter dat hij niet met sterke argumenten komt. Vooral als het om GTA5 gaat had hij geen goed antwoord. Nee want GTA is totaal anders.  Als het aan de mensen lag die er tegen zijn dan hadden we nu geen TLOU:R.

 • Of hé, developers zouden ook een voorbeeld kunnen nemen aan Platinum Games: nieuwe game (Bayonetta 2) en deeltje 1 krijg je er gewoon bij.

 • In eerste instantie was ik er ook 'op tegen', maar dat was inderdaad egoïstisch en ik redeneerde vanuit de gedachte van waarom zou je een iets mooiere game kopen als je deze al gespeeld hebt. Voor mensen die zo'n game nog niet gespeeld hebben is het extra leuk en voor opnieuw kopers, tja dat is hun keuze.

 • Ben ik zeker mee eens kijk naar halo bundle.  Maar wat moeten ze geven bij bv. TLOU:R, Sleeping Dogs en Tomb Raider: Def? Tomb Raider kan je nog zeggen de hele collectie maar is ook te veel gevraagd en de andere games hebben geen prequel. Je krijgt wel de DLC erbij.  Mijn punt is dat ik het egoïstisch vind van de mensen die het onnodig vinden. Tuurlijk is het makkelijk cashen voor bedrijven. Maar vergeet niet dat het voor de gamers meer een voordeel dan een nadeel is. Maar ja mensen maken eenmaal een nadeel groter dan een voordeel.  Bedrijven konden ook denken hmm durven wij wel zon grote risico te nemen misschien verkoopt het voor geen meter.  Ik snap ook niet waarom ze Sleeping Dogs: Def maken ik vond hem niet zo geweldig. Blijkbaar vonden anderen het wel geweldig. Ik zeg mooi voor die gamers.  Klinkt cliché maar wil je hem niet koop je hem niet.

 • Ik heb zelf niks tegen HD Remasters. Ik zie namelijk echt geen enkel nadeel en alleen maar voordelen. Voor de consument moge het duidelijk zijn dat het een kwestie is van "kopen of niet". De keus is er en dat is tof. Het zou egoistisch zijn om te wensen dat die keuze er niet is, alleen maar omdat jij toevallig er geen waarde in ziet.  Veel mensen keuren HD Remasters af omdat de ontwikkelaar "beter aan een nieuw IP/vervolg kan werken". Wat hier vaak vergeten wordt zijn de volgende punten:  - Na het afronden van een groot project gaat een studio vaak in een soort brainstorm-fase. Er moeten concepten en prototypes gemaakt worden voor het volgende project. Dit wordt vaak gedaan door een klein team dat centraal staat aan de ontwikkeling van het nieuwe project. De andere mensen? In plaats van allemaal vakantie nemen kunnen die ondertussen werken aan een HD port van een bestaande game, ook zodat de cashflow niet ineens tot stilstand komt.  - Zeker omdat we nog maar in het begin van deze generatie staan en veel ontwikkelaars nog geen enkele "next-gen" game hebben afgeleverd, is het een mooie gelegenheid om eerst wat ervaring op te doen met de nieuwe technieken die nu mogelijk zijn door een oude game te remasteren. Voorbeelden: Naughty Dog gaf aan dat zij heel veel moeite hadden met hun eerste PS3 game omdat de overgang van PS2 naar PS3 zo zwaar viel. Om dat struikelblok deze generatie te voorkomen kozen ze ervoor om The Last of Us Remastered te maken. Ze hebben nu alvast wat ervaring met de PS4-architectuur zodat Uncharted 4 een soepelere ontwikkeling gaat zien. Zie ook The Wind Waker HD. Aonuma heeft in een interview gezegd dat deze HD-port onder andere ook was bedoeld om het ontwikkelteam voor de nieuwe Zelda alvast op te warmen en bekend te maken met het ontwikkelen voor de Wii U.  - Iets wat ook vaak vergeten wordt is dat HD remakes vaak worden ontwikkeld door derde partijen. Grezzo maakte bijvoorbeeld Ocarina of Time 3D zodat er geen mankracht verloren ging bij de "echte" ontwikkelstudios. Ander voorbeeld: United Front Games (van Sleeping Dogs) en Nixxes Software (de Nederlandse studio die in de video genoemd wordt) hebben de Definitive Edition van Tomb Raider in elkaar gezet. Er is dus geen tijd die aan andere projecten besteed had kunnen worden verloren gegaan tijdens het porten van deze games.  En de uitgevers zien natuurlijk ook alleen maar voordeel. Er is (nog) niet zoveel te halen op de Xbox One en de PS4 dus gamers betalen maar al te graag voor Remasters en Definitive Editions - als er maar wat te spelen valt op hun nieuwe speelgoed.  En ikzelf… Ik heb GTA V overgeslagen op de PS3 en die kan ik zometeen spelen op de PS4 of PC. Dus ik ben ook blij :). En dan nu verder met m'n vierde playthrough door The Last of Us Remastered…

 • Helemaal mee eens. :)

 • Wow grote lap tekst maar ben het met je eens en over een oud project wat in de weg staat voor een nieuwe is ook nu een kolder argument.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren