Game van de maand Augustus – De zomerdroogte is weer voorbij!

Artikel | -

Augustus zit er weer op en daarmee komt er langzaam aan ook een einde aan de traditionele zomerdroogte. Er verschijnen weer meer toffe games, maar er kan er natuurlijk maar één de beste van augustus zijn. Daarom horen we graag jouw stem! Hier volgen de genomineerden.


Metro Redux


Metro Redux laat zien hoe een heruitgave moet zijn. Om te beginnen krijg je voor nog niet eens de volle mep twee erg toffe games met een originele setting die garant staat voor een indrukwekkende ervaring. Maar daarnaast is Redux aan alle kanten opgepoetst en verbeterd. Levels lopen beter in elkaar over, je krijgt zelf de keuze of je meer voor een horror- of voor een shooter-ervaring gaat en kunt beide games van begin af aan in de meer realistische Ranger-modus spelen. Redux voelt daardoor meer aan als een nieuwe game, dan als een zoveelste heruitgave. Reden genoeg om deze topgames niet nóg een keer over het hoofd te zien, aldus Tom in onze recensie.


Diablo 3: Reaper of Souls Ultimate Evil Edition


Normaal nomineren we een game niet meerdere keren in de Game van de Maand-verkiezingen, ook niet als die game later nog naar andere platformen komt. Diablo 3: Reaper of Souls biedt echter een flinke rits nieuwe content en kan daarom gerust opnieuw de strijd aangaan. Deze Ultimate Evil Edition voegt een vijfde act en de zesde Crusader-klasse toe in een spookachtige setting met dode piraten, mini-Malthaels en andere monsters. Daarnaast is het lootsysteem getweakt, de Auction House dood gebleven en de moeilijkheidsgraad aangepast. De nieuwe Adventure-modus laat je Bounties en Rifts clearen, voor (nog) betere gear, experience, gold, gems en crafting plans. Daardoor is Diablo 3: Reaper of Souls – opnieuw - lekker verslavend, aldus Esmee in onze recensie.


Risen 3: Titan Lords


Ondanks dat piraten de tofste gasten uit de geschiedenis zijn, sloeg ontwikkelaar Piranha Bytes de plank een beetje mis met Risen 2: Dark Waters. Met het vervolg Risen 3: Titan Lords wordt er wel geluisterd naar de fans en iets meer teruggeschakeld naar de stijl die we zagen in Risen en Gothic. Dat is absoluut positief, ware het niet dat de game zelf ook uit die tijd lijkt te stammen. Tom meldt in onze review dat Risen 3 geen slechte game is en geen moment verveelt, maar toch net even teveel mankementen heeft om een echte topper te zijn. Maar misschien heb jij je wel dusdanig vermaakt met Risen 3 dat deze game, ondanks zijn foutjes, toch jouw Game van de Maand is!


InFamous: First Light


InFamous: First Light is groots door zijn kleinschaligheid. In sneltreinvaart krijg je gruwelijk vette neonkrachten tot je beschikking en ren je nog héél veel sneller door Seattle. Het zijn deze powers, die je zoals het InFamous betaamt volledig vrij door elkaar mag gebruiken, die ervoor zorgen dat InFamous: First Light echt van je scherm afspat, maar onderschat de rest niet. Kenmerkende comic-achtige cutscenes, een aanzienlijke hoeveelheid collectibles en challenges en ook nog eens een Battle Arena-modus waarin je mag laten zien of je die powers écht zo goed kunt combineren, maken van InFamous: First Light zéker geen InFamous light . Dat leggen we je ook uit in onze review. Je kunt ook over First Light op het forum praten, want het oude Second Son-topic is inmiddels omgetoverd tot een First Light-topic.


CounterSpy


CounterSpy combineert het stereotype spionnenleven uit de Koude Oorlog met sidescroll-platformactie. Bouwplannen stelen, betere wapens zoeken en kluizen opblazen, voor een spion van C.O.U.N.T.E.R is het allemaal aan de orde van de dag. De maps worden bovendien iedere keer nieuw gegenereerd, dus geen spionnenavontuur is hetzelfde! Als je de game koopt, kun je ‘m spelen op je PS3, PS4 en PS Vita.


Hohokum


Hohokum lijkt op het eerste gezicht simpel, maar blijkt alles behalve. Naarmate de game vordert, ontvouwt zich een bijzondere puzzelgame zonder enige uitleg. Dat is de kracht en tegelijkertijd de zwakte van Hohokum. Het is uitdagend om zelf alles te ontdekken, maar het gevaar bestaat altijd dat dit omslaat in frustratie.


Metrico


Wie dacht dat wiskunde, statistiek en taartdiagrammen een goede basis voor een game vormden? Metrico, van de Nederlandse studio Digital Dreams, is een bijzondere puzzelgame waarin je constant verbanden moet vinden. Je sprongen op plek A beïnvloeden de hoogte van een platform op plek B en zo blijf je bezig uit te vogelen hoe je nu weer verder komt. Ben je een beetje analytisch aangelegd, dan is dit dus lekker puzzelen op je Vita.


Tales of Xillia 2


Tales of Xillia 2 pakt ongeveer een jaar na het einde van de eerste game de draad weer op en plaatst je in de schoenen van Ludger Kresnik. Tijdens Ludgers avontuur moet je belangrijke keuzesmaken die het verhaal van deze rpg weer beïnvloeden. Nieuw is ook het levelsysteem, genaamd Allium Orb, en de mogelijkheid om te wisselen tussen drie verschillende wapens.


The Walking Dead: Season Two


De eerste episode verscheen weliswaar al in december 2013, maar afgelopen maand verscheen de vijfde en laatste episode: No Going Back. Hiermee is The Walking Dead Season Two als game dus compleet en kunnen we de balans opmaken: is deze net zo tof als het eerste seizoen? De hoofdrol is in Season Two voor Clementine, het kleine meisje die we het hele eerste seizoen hebben lopen te beschermen. Uiteraard loop je weer voortdurend keuzes te maken die het verhaal weer net anders laten verlopen, maar ook keuzes gemaakt in de eerste game en de dlc 400 Days kun je meenemen naar deze game. Als jouw persoonlijke avontuur daardoor vet genoeg was, kun je hieronder op The Walking Dead: Season Two stemmen. Je kunt natuurlijk ook over de game discussiëren op ons forum!Vertel ons snel welke van deze games jouw favoriet is! Veel hoef je er niet voor te doen, even klikken op de poll hiernaast is al genoeg. Toch uitgebreid je verhaal doen? Of zijn we een game vergeten die volgens jou absoluut de beste van augustus was? Daar zijn de comments voor! Stemmen kan tot en met 6 september, dus zorg dat je er op tijd bij bent!

Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.