1. Watch Dogs: Bad Blood preview - T-Bone zet kwaad bloed bij Blume

Watch Dogs: Bad Blood preview - T-Bone zet kwaad bloed bij Blume

De verslonsde en ruige Raymond Kenny, beter bekend als T-Bone Grady, was misschien wel het meest buitenissige en extravagante personage uit Watch Dogs. Reden temeer om hem wat extra in de schijnwerpers te zetten, moeten ze bij Ubisoft hebben gedacht. Het resultaat: een downloadbaar contentpakket met tien nieuwe missies, genaamd Bad Blood, waarin de voormalige Blume-medewerker en ctOS-ingenieur T-Bone de hoofdrol speelt.

Nieuw perspectief
Wij gingen recent aan de slag met de eerste vier (van de tien) verhalende missies; een avontuur dat zeker een uur of twee in beslag nam. Daarbij viel direct op dat er met het naar voren schuiven van T-Bone Grady als hoofdpersoon direct een nieuwe sfeer ontstaat. Waar Aiden Pearce een serieuze en koele hardliner bleek, is Raymond Kenney een ordinaire, ietwat komische, paranoïde hacker. Het wraakzuchtige motief van Aiden, die in het hoofddeel op zoek was naar vergelding voor een hartverscheurend familiedrama, heeft plaatsgemaakt voor een verhaal dat draait om vluchten voor en ageren tegen een privacy ondermijnend systeem. Dit levert een significante verandering in perspectief op.

Online co-opmodus
Eén van de meest in het oog springende toevoegingen is die van een nieuwe online co-opmodus. In Street Sweeps is het mogelijk om samen met een vriend de strijd aan te gaan met de criminele groeperingen die Chicago onveilig maken. We hebben de co-op helaas nog niet kunnen proberen, maar interessant klinkt het zeker.

Op het gebied van gameplay lijkt er minder verandering te hebben plaatsgevonden. Het is nog steeds hacken, sluipen en binnendringen wat de klok slaat, zo nu en dan afgewisseld met een hevig vuurgevecht. Deze elementen worden binnen de door ons gespeelde missies wel goed afgewisseld en gecombineerd, waardoor er de eerste twee uur redelijk wat diverse speelstijlen de revue passeren. We dringen Blume-kantoren binnen, uploaden valse informatie in de databases en laten T-Bone zich vervolgens weer een weg naar buiten schieten om vervolgens te vluchten op het dak van een gehackte L-metrotrein. Hoewel weinig nieuws onder de zon qua speelstijl, blijven dit soort scenario’s erg leuk om te spelen, mede vanwege de eerdergenoemde wijziging in sfeer en perspectief.

Morele spagaat
In Bad Blood zijn niet alleen de sfeer en het perspectief veranderd, de gehele waan van de dag in Chicago is ingrijpend aangetast door de acties van Aiden Pearce. In zijn zoektocht naar wraak heeft Aiden tal van criminele excessen opgespoord en uitgeroeid, en hebben meerdere criminele kopstukken het leven gelaten. In Bad Blood worden de leegtes na het wegvallen van de Delford ‘Iraq’ Wades en Dermot ‘Lucky’ Quinns van Chicago opgevuld door een flinke dosis plaatsvervangers.

Eén van de weinige integere politierechercheurs in de stad meent dat T-Bone Grady dé persoon is om dit geweld in te dammen en verzoekt hem om de voormannen van de nieuwe criminele organisaties in toom te houden met gerichte waarschuwingsaanvallen. Hoewel dergelijke taken voor afwisseling zorgen, zorgt het tevens voor een vreemde spagaat: T-Bone vlucht voor het door de autoriteiten ingestelde veiligheidssysteem, maar werkt tegelijkertijd wel samen met diezelfde autoriteiten. Wellicht volgt hiervoor later in het verhaal een bevredigende verklaring, maar vooralsnog komt dit alles een beetje vreemd over.

Ondanks deze eigenaardigheid verwachten we dat Watch Dogs: Bad Blood de Watch Dogs-liefhebber van het eerste uur zeker kan bekoren. De game haakt namelijk direct in op de gebeurtenissen uit het hoofddeel, zet één van de meest excentrieke personages uit die game in de schijnwerpers en biedt nog meer hack-, sluip- en schietplezier. Heb je genoten van Watch Dogs? Dan kan Bad Blood zomaar eens een goede reden zijn om terug te keren naar de game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • ik zie er wel naar uit, ik probeer al een tijd lang 100% te halen op watchdogs dus heb het nog redelijk gespeeld nadat mijn verhaallijn uitgespeeld was. en ik zie er wel naar uit, wat nieuwe actie

  • Vanaf wanneer kunnen we ermee aan de slag??

  • Wie een seizoenspas heeft kan de dlc vanaf 23 september spelen, de rest moet een weekje wachten tot de 30ste.

  • Ik heb de Season Pass, maar ik kan het niet eens spelen. Betekent dit dat we moeten wachten tot morgen (vaak is dat dan wel)? Zo wel fijn zijn, anders is die Season Pass geen ene nut geweest!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren