1. IG Top 50 2014: nummer 50 tot en met 41

IG Top 50 2014: nummer 50 tot en met 41

De tijd is aangebroken om de beste 50 games van 2014 volgens ons, InsideGamer, bekend te maken. Hierbij hebben we gezamenlijk met de gehele redactie een oordeel geveld over alle games van het afgelopen jaar. Belangrijk hierbij is dat we niet perse de hoogstscorende games bovenaan hebben gezet, maar we hebben gekeken hoe we nu terug kijken naar een game. Ook hebben we geen uitbreidingen, remasters en remakes in de lijst opgenomen.

We beginnen vandaag met de nummer 50 tot en met 41. Op de laatste dag van het jaar maken we de top 10 bekend! Laat vooral een reactie over jouw favoriete games achter en speculeer mee welke games er in de top 10 staan!


The Wolf Among Us is een Telltale-adventuregame gebaseerd op de Vertigo-comicreeks Fables en verdeeld over vijf episodes. De game speelt zich twintig jaar voor de comicserie af en laat spelers in de huid kruipen van hoofdpersonage Bigby Wolf, de grote bozen wolf. Hij is samen met de andere sprookjesfiguren en wezens uit folklore verbannen uit hun thuiswereld en moet in New York een menselijke vorm aannemen. In de game probeert hij andere sprookjesfiguren in de echte wereld geheim te houden en ondertussen de problemen binnen hun eigen wereld de baas te zijn.


Hatoful Boyfriend is een Japanse datingsimulatie waarin spelers de rol op zich nemen van een menselijk meisje dat naar een school gaat van zeer intelligente vogels. Thijs schrijft in zijn review dat Hatoful Boyfriend echt niet alleen een game is voor duivenmelkers. Liefhebbers van datingsims of gamers die wel eens behoefte hebben aan iets anders kunnen in Hatoful Boyfriend hun ei kwijt. De verhaallijnen zijn bizar, de vogels vreemd en de dialogen bijna altijd geestig. Veel meer kunnen we niet vragen van een game waarin je met duiven kunt daten.


Trials Fusion smelt de klassieke, populaire Trials-formule van simpele, verslavende competities samen met sociale en visuele flair. David schrijft in zijn review dat Trials Fusion in de basis vrijwel hetzelfde gebleven als zijn voorgangers. Dat betekent dat de ijzersterke gameplay wederom aanwezig is, weliswaar in een iets mooier jasje. Door de toevoeging van extra uitdagingen en een uitgebreidere Track Editor biedt de game enorm veel content.


De Sims 4 is het vierde deel in de immens populaire gamereeks waarin spelers hun eigen huizen kunnen bouwen. Joey schrijft in zijn review dat De Sims 4 een aantal interessante stappen voorwaarts doet. De Create-A-Sim-tool, het leuke cartooneske stijltje, het modulaire bouwsysteem en de typerende gameplay binnen de grenzen van je woning, zullen door menigeen worden verwelkomd met een flinke dosis waardering.


Het Nederlandse flash-spelletje Luftrausers vond zijn weg naar het wereldwijde web, waar het al gauw een schare fans opbouwde. Thijs schrijft in zijn review dat Luftrausers met een tot in de puntjes uitgewerkte ouderwetse stijl en verrassend diepgaande gameplay een game is die je niet makkelijk neerlegt. Dat je daardoor wel snel alles hebt gezien is jammer, maar dat neemt niet weg dat ‘rausen’ in Luftrausers verschrikkelijk tof is.


Sid Meier's Civilization: Beyond Earth is een strategiegame met een sciencefiction thema. Als onderdeel van een expeditie die opzoek is naar een nieuwe thuisplaneet naast Aarde leid je jouw mensen een nieuw tijdperk in. Wilbert schrijft in zijn review dat het even wennen is, maar dankzij de Tech Web en de Affinities komt de sciencefiction-setting goed uit de verf. Dat de game er ook nog eens prachtig uitziet en heerlijk klinkt, is dan de kers op de taart. Civilization: Beyond Earth is de meest vrije en onvoorspelbare Civ tot nu toe.


WildStar is een MMORPG waarin iedereen in het universum onderweg is naar de planeet Nexus om de vele geheimen te ontrafelen. Deze legendarische wereld van de lang verloren Eldan beschaving is zojuist ontdekt, waardoor er een intergalactische strijd is ontstaan. Tijdens deze machtsstrijd ontwaakt er een kwaadaardige kracht, waardoor het avontuur verandert in een overlevingsgevecht. David schrijft in zijn review dat alles wat World of Warcraft een succes heeft gemaakt is terug te vinden in WildStar. Gelukkig heeft het spel dankzij zijn cartooneske sci-fi-western-uitstraling, actieve gevechtssysteem en humor een eigen smoel.


Sniper Elite 3 gaat verder met het verhaal van de elite OSS sluipschutter Karl Fairburne tijdens de Tweede Wereldoorlog en speelt zich af in Noord-Afrika. Lars schrijft in zijn review dat Sniper Elite 3 gooit het roer om en richt zich weer veel meer om waar het toch om draait uiteindelijk: scherpschieten. Wie een missie goed aanpakt, weet zijn doelwit met dodelijke precies uit te schakelen en ziet vervolgens gedetailleerd hoe de kogel door vitale organen suist.


The Vanishing of Ethan Carter is een adventuregame geïnspireerd door vreemde en griezelige verhalen uit het begin van de 20e eeuw. In de game speel je een detective met de bovennatuurlijke kracht om scenes van dodelijke moorden te visualiseren. Een onderzoek naar een ontvoerde jongen leidt je naar een prachtig berglandschap, waar je het verminkte lichaam aantreft van een van de kidnappers. Hierna volgt een duister en dodelijke spoor vol met mysterie en verassingen. Volgens Simon zelfs de mooiste game ooit.


Hyrule Warriors pakt de populaire The Legend of Zelda-franchise van Nintendo en combineert die met Tecmo Koei's Dynasty Warriors-reeks. Hoewel de game niet officieel deel uitmaakt van de Zelda-serie, biedt Hyrule Warriors de bekende Dynasty Warriors-gameplay in een Zelda-setting. Michel zegt in zijn review dat het enorm tof is om te zien hoe Link en consorten als ware bad-asses al die baddies aan hun zwaard rijgen. Geen Zelda-fan zal ooit klagen over een gebrek aan herkenbare locaties en personages in Hyrule Warriors.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Wolf among us GOTY!!!

 • Beginnen bij 50 niet bij 1

 • Ik vond de eerste episode van The Wolf Among Us erg goed. De rest die volgde… tja.. Ik zou je niet eens meer kunnen vertellen hoe het hele verhaal nou in elkaar zat terwijl de eerste aflevering geniaal was.

 • Eens, het was een leuke game. Maar heb geen idee meer hoe het verhaal ging. Was gewoon niet zo boeiend.

 • Hyrule verdient geen plek in de top vijftig denk ik.

 • Mee eens.

 • Eens

 • Oneens.  Voordat ik begon was ik enorm sceptisch over de game, maar dat verdween heel snel. Natuurlijk als je een game verwacht met een episch verhaal of diepgaande mechanics dan heb je niet de juiste verwachtingen. Maar als je lekker wil hakken in het Zelda universum? Dan is HW de ideale game om te spelen. Voor mij de verrassing van het jaar.

 • Staan toch wat matige games in dit lijstje, maar ik begrijp dat er geen 50 toppers uitgekomen zijn dit jaar. Alleen Hatoful Boyfriend kan ik echt niet serieus nemen….

 • Ik wel.

 • Heb niet zoveel met deze eerste 10 games van de lijst. Wel erg tof voor de mensen van Luftrauser dat ze erin staan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren