1. IG Top 50 2014: nummer 40 tot en met 31

IG Top 50 2014: nummer 40 tot en met 31

De tijd is aangebroken om de beste 50 games van 2014 volgens ons, InsideGamer, bekend te maken. Hierbij hebben we gezamenlijk met de gehele redactie een oordeel geveld over alle games van het afgelopen jaar. Belangrijk hierbij is dat we niet perse de hoogstscorende games bovenaan hebben gezet, maar we hebben gekeken hoe we nu terug kijken naar een game. Ook hebben we geen uitbreidingen, remasters en remakes in de lijst opgenomen.

Gisteren plaatsen we al de nummer 50 tot en met 41. Vandaag zijn nummer 40 tot en met 31 aan de beurt. Op de laatste dag van het jaar maken we de top 10 bekend! Laat vooral een reactie over jouw favoriete games achter onder het artikel en speculeer mee welke games er in de top 10 staan!


Valiant Hearts: The Great War is een stripachtig spel dat zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tom schrijft in zijn review dat Valiant Hearts: The Great War een geschiedenisles is zoals je het nog niet hebt meegemaakt. Het verhaal zit vol met ontroerende momenten, kleine stukjes vreugde en laat tegelijkertijd de gruwelijke impact van een oorlog zien.


Watch Dogs plaatst je in een futuristische stad die geheel wordt bestuurd door een computernetwerk. Je kunt daardoor van alles hacken, van de stoplichten tot de mobiele telefoons van de inwoners. Als hacker Aiden Pearce proberen spelers de controle dat het bedrijf over de stad heeft tegen te gaan. Zo kan er communicatie tussen mobiele telefoons platgelegd worden of informatie over alle inwoners opgezocht worden.


Final Fantasy XIV: A Realm Reborn is een MMORPG die zich afspeelt in de fictieve wereld van Hydaelyn. Bas schrijft in zijn review dat de Final Fantasy-sfeer je in zijn greep houdt, totdat het na 10 á 20 levels geleidelijk aan een stuk meeslepender wordt. Het onderhoudende vechtsysteem en de scala aan mogelijkheden zijn een genot om volledig in te duiken.


Super Time Force is een side-scrolling shooter van Below-ontwikkelaar Capybara Games. Thijs schrijft in zijn review dat Super Time Force constant dikke chaos levert, verschrikkelijk melig is en bij vlagen ook een slimme tijdreisgame is. Dat er meer in het concept had gezeten wordt al vrij snel duidelijk, maar Super Time Force staat prima op zichzelf en weet met een gaaf stijltje, een lading aan flauwe grappen en minstens zulke flauwe personages een tijd flink te vermaken.


De 18e eeuw, Noord Amerika. Shay Patrick Cormac is een onbevreesd, jong lid van de orde van de Assassins. Hij ondergaat, tussen het geweld van de Franse en Indiase oorlog door, een duistere transformatie. Thijs schrijft in zijn review dat de echte fans het Amerika-hoofdstuk van de serie eindelijk kunnen afmaken in Assassin's Creed: Rogue en krijgen in het verhaal voor het eerst de kans om de wereld vanuit het oogpunt van de Templars te zien.


Geometry Wars 3: Dimensions is het zesde deel van de schietgame. Thijs schrijft in zijn review dat Geometry Wars 3 dé manier op de genialiteit van de beste twin-stick-shooter op de Xbox 360 op modernere platformen te ervaren. Nieuwelingen kunnen voor het eerst de goddelijkheid van de originele speelstanden ervaren en veteranen kunnen hun tanden zetten in de degelijke Adventure Mode.


Grid Autosport is de derde Grid-game waarin je per seizoen kiest aan welke tak van de autosport je deelneemt. Joe schrijft in zijn review dat Grid Autosport een puike racegame is met prettig rijgedrag, een hoop variatie qua soorten (race)auto's en een uitgebreide online multiplayermodus. Met afstand het meest indrukwekkende aan de game is de AI, die je op het juiste niveau elke race het vuur aan de schenen legt.


In Plants vs. Zombies: Garden Warfare wordt de humor uit de strategiespellen gecombineerd met de schietactie uit populaire shooters als Call of Duty. Bas schrijft in zijn review dat Plants vs. Zombies: Garden Warfare sympathieke, kleurrijke uiterlijk als is cadeaupapier voor een uitermate vermakelijke shooter.


Dat 2K het ieder jaar weer flikt om een fantastische basketbalgame neer te zetten is geen verrassing. David schrijft in zijn review dat alles wat NBA2K zo goed maakt ook weer in NBA2K15 zit. De gameplay is ijzersterk en visueel is de game om je vingers bij af te likken. Dat was echter vorig jaar ook al zo en NBA2K15 maakt hierin maar hele kleine stappen vooruit. De echte verbetering is terug te vinden in de gameplaymodi, die dit jaar uitgebreider zijn dan ooit tevoren.


In Driveclub draait het allemaal om het racen in clubs en regen. Het gaat om teamwerk: voor elkaar strijden en samen punten verdienen. Dankzij unieke uitdagingen die zich na elke bocht onverwacht voordoen, kun je bonuspunten verdienen voor jezelf en je team. Arthur schrijft in zijn review dat als je van racen houdt, je goed zit bij Driveclub. De game rijdt als een moderne PGR, aangekleed met af en toe prachtige graphics.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Ik had WD persoonlijk niet zo in de top 50 geplaatst, het spel heeft potentie, maar tot nu toe is het niets meer dan Assassins Creed zonder free runnen. En dan heb ik het nog niet gehad over het constant op 'X' drukken.

 • Kan mij tot nu toe wel vinden in deze lijst! met driveclub heb ik mij, ondanks de problemen, prima vermaakt!

 • FF14 ARR boven Wildstar vind ik niet terecht. Er is iets essentieels mis met FF14 ARR, namelijk de toegankelijkheid, in de game word je relatief snel in het diepe gegooid en word je overdonderd door opties. Dat terwijl wie zelfs vandaag begint aan World of Warcraft wordt alles nog steeds relatief langzaam en toegankelijk gebracht, ook wie start bij level 90. Ook Wildstar had dat begrepen en is een frisse wind in het MMO genre, terwijl FF14 ARR weer zo'n logge MMO is uit de oude doos.

 • Final fantasy is mijn eerste mmo en ik vind t juist toegankelijk. Alles wordt gewoon beknopt uitgelegd, wat ik wel fijn vind. Beter zo dan met Lappen tekst die niets meer uitleggen dan nu. Het enige is dat t levelen zo snel gaat

 • De beste sport game op plek 32 ?! Ben benieuwd wat de rest van de lijst gaat brengen.

 • Uhm, NBA2K15 wil ik ook niet zo zeer de beste sportgame noemen.
  Al gezien wat het met je gezicht doet?

 • Zolang Fifa maar niet in de top 20 staat vind ik het prima.

 • Ik verwacht hem eerlijk gezegd in de top 30. Top 20 zou niet terecht en misplaatst zijn. Het is nou eenmaal de slechtste Fifa in jaren. Ondanks dat speel ik 'm zowat elke dag..:P

 • Precies, Fifa word met het jaar slechter, maar toch staat ie elk jaar weer hoog in de top 50. Ik speel het nog zo af en toe, maar dan weet ik ook gelijk weer waarom ik het zo weinig speel.

 • Fifa is zo slecht dit jaar dat het me pijn doet!

 • Fifa 14 was langzaam maar ik vond het wel leuk om te spelen zat wat meer uitdaging in.

 • Driveclub op 31? De game die je een jaar lang liet wachten op verrekte servers en laag niveau van graphics wat het had moeten zijn? Hah! Dan zie je door dit soort dingen hoe teleurstellend het jaar was voor gamen van wat het had moeten zijn.

 • Game is ondanks de problemen aan het begin gewoon erg goed.
  Maar inderdaad, wat mij betreft mogen alle Nintendo games bovenaan staan. Die zijn erg goed en af bij de release.

 • Valiant Hearts had een hogere plaats verdiend. Minimaal top 15.

 • Sluit ik mij bij aan !

 • Zeker hoger verdiend. Top 20 had ik terecht gevonden.

 • Achja. De een heeft die top 50 , en de ander weer die….

 • Ik vind Watch Dogs erg laag staan…

 • laag? game staat veel te hoog man. verdient niet eens een mentioning in de top 50.

 • Ik vond de game erg tegenvallen. Was totaal niet wat ik ervan had verwacht

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren