1. IG Top 50 2014: nummer 30 tot en met 21

IG Top 50 2014: nummer 30 tot en met 21

De tijd is aangebroken om de beste 50 games van 2014 volgens ons, InsideGamer, bekend te maken. Hierbij hebben we gezamenlijk met de gehele redactie een oordeel geveld over alle games van het afgelopen jaar. Belangrijk hierbij is dat we niet perse de hoogstscorende games bovenaan hebben gezet, maar we hebben gekeken hoe we nu terug kijken naar een game. Ook hebben we geen uitbreidingen, remasters en remakes in de lijst opgenomen.

Vandaag nummer 30 tot en met 21. Op de laatste dag van het jaar maken we de top 10 bekend! Laat vooral een reactie over jouw favoriete games achter onder het artikel en speculeer mee welke games er in de top 10 staan!

Top 50 2014: 50 tot en met 41
Top 50 2014: 40 tot en met 31


Thief laat ons andermaal kennismaken met meesterdief Garrett. Hij moet er voor zorgen dat de orde in The City weer wordt teruggebracht. Jules schrijft in zijn review dat deze Thief is op zijn best wanneer Garrett op een immens uitdagende moeilijkheidsgraad klusjes voor zijn heler uitvoert en dus doet waar hij goed in is: alles stelen wat los en vast zit.


De derde grote puzzelplatformgame uit de LittleBigPlanet-reeks, dit keer ontwikkeld door Sumo Digital. Daniël schrijft in zijn review dat LittleBigPlanet 3 door de toevoeging van alle nieuwe tools een flinke stap vooruit is voor alle creatievelingen onder ons. De storymode is kort maar krachtig, de nieuwe speelbare poppetjes zijn fris en er is meer variatie dan ooit te voren in de game te vinden.


Assassin’s Creed: Unity had last van de nodige problemen bij de lancering, maar is met bijhorende patch toch een puike game. Unity vindt plaatst in Parijs in het jaar 1789. De Franse Revolutie verandert een prachtige stad in een plaats van terreur en chaos. De geplaveide straten worden overspoeld door het bloed van iedereen die durft op te staan tegen de onderdrukkende elite. Toch, terwijl Frankrijk lijdt, staat een jongeman genaamd Arno op om de ware krachten achter de Revolutie te onthullen. Deze achtervolging plaatst hem in het midden van een meedogenloze strijd en verandert hem in een echte Master Assassin.


In TowerFall Ascension nemen vier spelers het tegen elkaar op in kleine arena's. Iedereen heeft bogen om pijlen mee af te schieten. De game bestaat uit pixelart en wordt vanuit een tweedimensionaal camerastandpunt weergegeven. De game is simpel en toegankelijk, maar moeilijk om echt goed in te worden. Spelers kunnen schatkisten openen voor power-ups, proberen pijlen uit de lucht te vangen en op tegenstanders vallen om ze af te maken.


Transistor is afkomstig van Bastion-ontwikkelaar Supergiant Games en draait om de jonge zangeres Red, die een gigantisch zwaard genaamd de Transistor in handen krijgt. Wes schrijft in zijn review dat Transistor je vast pakt en niet meer loslaat. Het creëert een plek waar je graag meer van leert, niet durft te zijn en tegelijkertijd niet van weg wil. Het is een game die je niet snel zal vergeten.


inFamous: Second Son is het derde deel in de inFamous-reeks. De game speelt zich zeven jaar na de avonturen uit deel twee af. Wes schrijft in zijn review dat inFamous: Second Son niet alleen de beste inFamous-game tot op heden is, maar ook een van de beste PlayStation 4-games die je op dit moment in huis kan halen. Nieuwkomers missen niks dankzij de introductie van Delsin Rowe en krijgen nu vier krachten in plaats van één. Elke keuze zorgt voor een andere speelwijze, waardoor jij je als ultieme goed- of kwaadzak nooit aan de slappe zijde zal wanen. inFamous: Second Son is genieten geblazen.


Wolfenstein: The New Order speelt zich af in een alternatief universum, ten tijde van de jaren zestig. Hierin hebben de Nazi's de Tweede Wereldoorlog gewonnen. Lar schrijft in zijn review dat Wolfenstein: The New Order helemaal geen poging doet om uitmuntend of revolutionair te zijn. Dit is gewoon een klassieke shooter, bedoeld voor iedereen die weer eens ouderwets nazi’s over de kling wil jagen met dikke machinegeweren – het liefst twee tegelijk.


Ubisoft Montréal toont met de door sprookjes geïnspireerde platform rpg dat het een getalenteerd team in huis heeft. Child of Light is gemaakt met behulp van de UbiArt Framework en laat je spelen als een jonge prinses genaamd Aurora. In de uitgestrekte wereld van Lemuria ga je op avontuur, ontdekt je geheimen, ontmoet je mythische wezens en neem je het op tegen de kwaadaardige koningin. Thijs vindt in zijn review dat Child of Light zoveel charme heeft dat zelfs wanneer je niets moet hebben van soortgelijke rpg's, je de ze game wel het licht in de ogen moet gunnen.


Volgens velen de terugkeer van PES en misschien wel beter dan Fifa dit jaar. PES 2015 lijkt van zijn fouten geleerd te hebben en zet een prima voetbalgame op de mat. Zo gaat het door onder andere toevoeging van MyClub te strijd weer volop aan met de concurrentie. Simon zegt in zijn review over PES 2015 dat Konami deze generatie binnen sprint met het meest realistische voetbal dat er te vinden is en een nieuwe modus die voornamelijk veel belooft voor de toekomst. In 90 minuten is PES 2015 ongenaakbaar – met zelfs nog een scheut groeimogelijkheden waardoor de toekomst wel eens heel mooi zou kunnen worden voor deze serie.


Sander schrijft in review dat Alien: Isolation dankzij Creative Assembly een zeer waardige game binnen het Alien-universum is. De visuele stijl is met al haar details één van de grootste prestaties in het moderne gamelandschap en is zeer trouw aan het bronmateriaal. In sommige hoofdstukken is de game te herhaaldelijk, maar de verrassingen in de gameplay en de onverwachte plotwendingen zorgen ervoor dat dat snel vergeten wordt.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Mijn top 10 in willekeurige volgorde:  Far cry 4
  Mario Kart 8
  Titanfall
  Forza Horizon 2
  Last of Us Rem.
  Super Smash Bros
  Dragon Age Inquisition
  Fifa 15 (heb zelf weinig gemerkt van de vaak genoemde problemen online)
  Cod AW
  Bayonetta 2  GTA 5 ligt nog in de seal dus had hier ook bij kunnen staan maar remasters wil ik liever niet in mn lijst met uitzondering van TLOU ;). Shadow of Mordor, Halo mcc, Driveclub en Evil Within liggen ook nog in seal dus konden er sowieso niet bij. Assassins Creed Unity ben ik aan begonnen. Laatstgenoemde is alleen wat clunky en zal vermoedelijk de top 10 bij mij ook niet redden.  Benieuwd wat de top 3 van IG gaat zijn. Ik gok: Mario Kart, Dragon Age en SSB.

 • FIFA 15? Die heeft zich toch nauwelijks vernieuwd…

 • Daar geef ik je volkomen gelijk in. Maar het speelt voor mij wel weer erg lekker en ik kan het niet laten iig 1 voetbalgame in de top te zetten. Heb alleen wel begrepen van wat reacties dat het voor oude iss/pes puristen (dat was ik tussen eind jaren 90t/m2008 ) dat ik pes2015 moet proberen. Het tijdgebrek is alleen een issue.

 • Ik speel FIFA 15 met veel plezier, maar ik zou het volledig terecht vinden als de EA footy van deze jaargang niet in de top 50 voor komt. Ondanks dat het me al vele uren zoet heeft gehouden, ben ik wel van mening dat dit de slechtste FIFA is sinds rond 2007.

 • Laat me raden. In de top 10 staan 5 indies omdat het moet.

 • De beste indies op the banner saga staan al in de lijst. (Valiant Hearts en Child of Light) dus ik ben benieuwd met welke indies ze dan nog op de proppen moeten komen.

 • The Binding of Isaac: Rebirth natuurlijk, een van de beste games van het jaar imo

 • Wat dacht je van The Vanashing of Ethan Carter, Broken Age Act 1 en Shovel Knight?! Die zijn beter dan het gros van de AAA-meuk van afgelopen jaar.

 • indies is geen genre, maar alleen een definitie voor zelfstandige studio's.  Plus, je klinkt als een huillie huillie. Wat is er mis met indies?

 • Zou het niet meer dan terecht vinden als de games die stan631 en barton noemen in de top 20 staan. Veel geld in een game rammen en honderden mensen aan een project laten werken levert lang niet altijd goud op als eindresultaat. Kleine studio's zijn van groot belang voor de industrie en ik juich het enorm toe dat hun games zo gewaardeerd worden. Indies staan niet in de lijst omdat het moet, maar omdat ze het dubbel en dwars verdienen.

 • Ik wacht met smart op de vermelding van Tropical Freeze :)

 • Why the fuck staat unity in een top 50 lijst?

 • Omdat het spel, ondanks haar problemen, toch wel een betere Assassins Creed is naar mijn mening en ik denk dat de redactie er ook zo over denkt.

 • Tja, dat krijg je als het afgelopen jaar een van de slechtste uit de recente gamegeschiedenis blijkt te zijn. Dan halen games die normaal nog geen top honderd klassering zouden krijgen ineens de top vijftig.

 • Omdat ze anders ruzie krijgen met Ubisoft en dat wil je niet!

 • Why the Fuck staat AC: Unity überhaupt al boven Watch Dogs?
  Ik geef toe, Watch Dogs was teleurstellend door de downgrade, maar AC: Unity hoger zetten? Ubisoft stopt nog steeds gigabytes aan patches om te 'proberen' de game te verhelpen, terwijl ze al bezig zijn met een nieuwe?!
  Hoe? Hoe kan het dat je die game hoger zet dan games die het wel waard waren om meteen op de launche te halen?

 • Ik zou Infamous nog wel een keertje willen spelen, zeker als het de beste Infamous tot nu toe is. Voor de rest begrijpelijke lijst. AC staat wel pijnlijk laag dit jaar…

 • Hopelijk komt GTA V niet weer boven aan te staan. Het spel is leuk, maar het gaat heel snel vervelen na 1 a 2 uur online spelen.

 • Uitbreidingen, remasters en remakes zijn niet meegenomen, dus GTA V staat neem ik aan niet in de lijst.

 • Dat zou mooi zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren