1. IG Top 50 2014: nummer 20 tot en met 11

IG Top 50 2014: nummer 20 tot en met 11

De tijd is aangebroken om de beste 50 games van 2014 volgens ons, InsideGamer, bekend te maken. Hierbij hebben we gezamenlijk met de gehele redactie een oordeel geveld over alle games van het afgelopen jaar. Belangrijk hierbij is dat we niet perse de hoogstscorende games bovenaan hebben gezet, maar we hebben gekeken hoe we nu terug kijken naar een game. Ook hebben we geen uitbreidingen, remasters en remakes in de lijst opgenomen.

Vandaag nummer 20 tot en met 11. Op de laatste dag van het jaar maken we de top 10 bekend! Laat vooral een reactie over jouw favoriete games achter onder het artikel en speculeer mee welke games er in de top 10 staan!

Top 50 2014: 50 tot en met 41
Top 50 2014: 40 tot en met 31
Top 50 2014: 30 tot en met 21


Naast acteur Kevin Spacey is de hoofdrol in Call of Duty: Advanced Warfare weggelegd voor de Exosuits in de game. Deze technologisch geavanceerde pakken geven door hun mogelijk om tegen gebouwen op te klimmen, tijdelijk onzichtbaar te worden en extra hoog te springen een nieuwe impuls aan de gameplay. Simon schrijft in zijn review dat de game komt met échte, makkelijk aanwijsbare vernieuwing, die een energieke impuls geeft.


In The Evil Within kruip je in de huid van detective Sebastian Castellanos. Samen met zijn collega's komt hij terecht bij een landhuis, waar een massamoord is gepleegd. Lars schrijft in zijn review dat de geduchte vijanden en onvergeeflijke vallen in The Evil Within zorgen dat je de schaarse kogels en health-pakketjes met zorg moet inzetten en overleven tot een grote uitdaging maakt.


South Park: The Stick of Truth is een RPG gebaseerd op de bekende animatieserie South Park. Thijs schrijft in zijn review. Met een grafische stijl en een gevoel voor humor dat exact overeenkomt met de serie is South Park: The Stick of Truth de meest geslaagde South Park-game tot nu toe. Echt deel uitmaken van de geschifte wereld van South Park is namelijk iets dat geen enkele eerdere game nog is gelukt.


Shovel Knight is geïnspireerd door games zoals Super Mario Bros. 3, Mega Man en Duck Tales op de NES. Als ridder ga je samen met je schep de strijd aan met acht kwaadaardige ridders. Thijs vertelt in zijn review dat Shovel Knight een game is die zomaar uit had kunnen komen in het NES tijdperk. De beste elementen van de games van toen en het betere werk uit de games van nu worden in dit spel op geniale wijze gecombineerd. Shovel Knight speelt niet op de goedkoopste manier op je nostalgische gevoelens in en doet er nog een schepje bovenop door een geweldige opzichzelfstaande platformer te zijn.


In Forza Horizon 2 race je door een enorme grote open wereld met spectaculaire weersomstandigheden en dag-en-nacht cyclussen. Lars schrijft in zijn review dat plezier achter het stuur centraal staat in Forza Horizon 2. De game probeert je dan ook nergens af te remmen met auto’s en races die je niet liggen of te hoog gegrepen dan wel te lage moeilijkheidsgraden. Alles zet je naar je eigen hand en ziet er ook nog eens fantastisch uit. Dit is hoe een racegame moet zijn.


Platinum en Nintendo brachten de game exclusief naar de Wii U. Bayonetta 2 zet de actievolle gameplay van zijn voorganger voort en laat je wederom spelen met de heldin Bayonetta. Waarbij je schopt, slaat, schiet, door middel van Witch Time de tijd vertraagt en via Torture Attack extra punten vergaart. Simon zegt in zijn review dat de game perfecte actie biedt die bijgestaan wordt door uitgesproken en overtuigend design. Dit zorgt ervoor dat Bayonetta 2 tot de hoogtepunten in het genre behoort.


Monument Valley is een adventuregame waarin spelers een reis maken door vreemde monumenten en ondertussen puzzels oplossen. David schrijft in zijn review dat Monument Valley een beeldschoon digitaal kunstwerk is dat dankzij zijn prachtig vormgegeven levels en fascinerende puzzels een genot is om te spelen. Ieder level speelt met de wetten van de natuur en biedt een mix van pastelkleurige raadsels die in combinatie met de rustgevende muziek een unieke ervaring biedt.


Bungie’s nieuwe shooter waarin je in de huid kruipt van een Guardian en de nadruk ligt op en coöperatieve en competitieve multiplayer. Lars schrijft in zijn review dat Bungie met Destiny gewoon doodleuk voortborduurt op de sterke Halo-formule. Daardoor is schieten als vanouds fijn en is elke omgeving weer fascinerend en mysterieus. De toegevoegde rpg-opzet om nieuwe gear te verzamelen, werkt bovendien ongelooflijk verslavend.


De handheld-versie van Super Smash Bros.. Thijs schrijft in zijn review dat Super Smash Bros ook op de 3DS een waardig vechtfeestje is. De game heeft niets van zijn diepgang verloren, deze game zorgt gemakkelijk voor honderden uren vermaak. Of je nu alleen speelt of niet, Super Smash Bros. 3DS weet met de juiste balans tussen nostalgie, een heleboel nieuwe personages en een simpelweg zalig vechtsysteem nog steeds enorm te vermaken.


Titanfall is een futuristische shooter die zich volledig richt op de multiplayerervaring en waarin je speelt met de grote Titans en wendbare soldaten. Timo schrijft in zijn review dat Titanfall een uitstekende toevoeging is aan de shootermarkt. De game speelt heerlijk vloeiend en de sterk ontworpen maps voelen aan als een speeltuin. Het enorme contrast in de speelwijze tussen piloot en Titan is juist aangenaam, en zorgt voor de nodige afwisseling.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Lol titanfall boven southpark xD (en destiny/AW) • Vind plaats 18 een hele mooie plaats voor South Park,
  Titanfall is ook niet mijn type game maar het spel is wel heel goed ontvangen bij de meeste mensen.

 • Ik wil niet veel zeggen maar titanfall was echt een top spel en heb me er meer mee vermaakt dan met destiny of AW. Dat het boven southpark staat snap ik in mijn mening wel maar ik hoor dat iedereen het een top spel vind dus vind het ook wel raar. (Heb southpark niet gespeeld vandaar)

 • tjonge jonge Titanfall was top maar dit is blijkbaar je stokpaardje want vorige week betrapte je ook op een onterechte dis richting deze game. Titanfall scoorde nagenoeg overal topscores en was misschien wel de vetste shooter van het jaar.

 • Alleen jammer dat de servers bijna leeg zijn.

 • Zoiets dacht ik al dat je vorige keer bedoelde al zei je het toen niet expliciet.
  -Echter ten eerste heeft dat niet met de kwaliteit van de game te maken
  -Ten tweede hoe vaak zou een game 9! maanden na release nog veelvuldig opgepakt worden. (zoveel mensen spelen vermoedelijk Southpark nu ook niet).
  -ten slotte, twee weken terug slingerde ik de game aan en was het gewoon vol bezet en heb ik zonder wachttijd een aantal potten gespeeld, dus zelf niet zo beleefd.
  -Ten vierde heb jij geen One maar wellicht dat het dan op de PC uitgestorven zou zijn?

 • Titanfall is een prachtgame, content die erbij kwam was ook top. Titanfall is naar mijn mening vele malen beter dan Destiny en al helemaal beter als CoD AW. Want die laatste heeft ook weer last van de typische CoD kuren. (Lees input-lag)

 • nog steeds geen binding of isaac rebirth, hij staat vast en zeker in de top 10 dan :)

 • "Ook hebben we geen uitbreidingen, remasters en remakes in de lijst opgenomen."  Nee dus.

 • Barton. Het is een totaal andere game. Binding of Isaac 2.

 • Eh, het zit er een beetje tussenin. We hebben hem op IG alleen niet gerecenseerd dus hij staat ook niet in deze lijst. Sorry!

 • beetje jammer terwijl de game het zeker verdient

 • @ Thijs:  Je zegt het alsof het logisch is, dus vergeef me mijn domheid, want ik zie er de logica niet van in. Zeker ook omdat jullie zeiden dat de reviews niet meetelden bij het opstellen van deze lijst.

 • Binding of Isaac hoort er imo ook echt tussen te staan.

 • @Barton: Ik weet het niet zeker, maar volgens mij ben ik de enige van de redactie die die game heeft gespeeld. Het is één van mijn favorieten van dit jaar, maar hij staat er jammergenoeg niet in.

 • Misschien in het nieuwe jaar iets meer reviews schrijven en minder artikelen schrijven over 1 game. (GTA bijvoorbeeld)

 • Binding of Isaac is een game op zich geen uitbreiding!

 • Bayonetta niet eens in de top 10. The fuck.

 • Bayonetta niet eens in de top 10. The fuck.

 • Staat Tropical Freeze dan in de top 10.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren