1. Top-10 beste cheats ooit

Top-10 beste cheats ooit

Vroeger kon je in games valsspelen zonder dat je daar online mee in de problemen kwam. Cheats waren de standaard en wie zegt dat ‘ie ze nooit gebruikt heeft is ofwel een leugenaar of heeft het nodige gemist. De tien onderstaande games heb je niet écht gespeeld als je de volgende cheats nooit heb gebruikt.

DOOM - IDDQD
DOOM was een ware revolutie voor videogames en tegelijkertijd was de game voor veel gamers een beetje aan de lastige kant. Het is meer dan twintig jaar later geen schande om gewoon toe te geven dat je de code IDDQD hebt gebruikt. Hiermee activeer je namelijk de God Mode, waardoor geen kogel of demoon uit de hel je nog iets aan kan doen.


Star Wars: Rogue Squadron - Vliegen met de Millenium Falcon
De Y-Wing is oké, de A-Wing is gaaf en de X-Wing is cool. Het allergaafste ruimteschip uit Star Wars blijft echter de Millennium Falcon. Dit ruimteschip van Han Solo (en daarvoor van Lando Calrissian) kun je alleen selecteren nadat de cheat FARMBOY is ingevoerd. Rondvliegen in het legendarische ruimteschip is vervolgens je beloning.


Max Payne - Oneindig bullet time
De eerste Max Payne is een behoorlijk toffe shooter, met een bijzondere gameplaymechaniek. Net zoals in de betere actiefilm kun je in deze game in slow-motion bewegen en schieten. Dat ziet er door Max’ lange jas natuurlijk cool uit, maar schieten wordt er zowaar nog stoerder door. De code waarmee je de hele game in bullet time kunt spelen is daarom een geschenk uit de hemel. Je doet er waarschijnlijk wel even wat langer over om de game uit te spelen.


De Sims - Rollen in het geld
De Sims kun je op tientallen verschillende manieren spelen. Je kunt net zoals in het echte leven je Sims keihard laten werken om iets te bereiken in het leven, maar wie wil nou zijn eigen leven nagebootst zien worden in een game? Het is veel leuker om eindelijk eens te ervaren hoe het is om stinkend rijk te zijn. Sinds de eerste De Sims is het al mogelijk om heel snel te zwemmen in het geld door een cheatcode in te voeren, om vervolgens het nederige stulpje van je Sims om te toveren in een gigantische villa ingericht met alleen de duurste spullen. Met behulp van ‘Rosebud’ ligt een ongelimiteerde geldzak in het verschiet.


GTA III - Rondrijden in een tank
Vandaag de dag klinkt deze cheat misschien niet meer zo spannend, maar toen GTA III net uitkwam was de grote open wereld echt een openbaring. Je kon gaan en staan waar je wilde en je kon bovendien alles doen en laten. Rondrijden in een tank behoorde bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Vandaag de dag is dat misschien niet meer zo bijzonder om in een game met een tank chaos te veroorzaken, maar geloof ons nou maar. In GTA III zorgde dat voor de tofste momenten.


Mortal Kombat - Honor Code
Denk je aan Mortal Kombat, dan denk je aan onthoofdingen en gruwelijk bloedvergieten. Toch was zowel de SNES- als de Mega Drive-versie gecensureerd, waardoor gamers niet getrakteerd werden op de gruwelijke fatalities die bij het einde van een goed gevecht horen. Terwijl Nintendo-gamers het met zweetdruppels moesten doen, kon je op de Mega Drive een code invoeren die ervoor zorgde dat je wel het geweld in al zijn glorie kon zien. Drie keer raden welke van de twee versies het populairste was…


Age of Empires II - Auto’s met machinegeweren
Het past natuurlijk totaal niet in de historische correcte veldslagen van Age of Empires, maar over de cheat ‘how do you turn this on’ doet niemand moeilijk. Met deze code tover je namelijk een blauwe Shelby Cobra op het slagveld die met twee machinegeweren is uitgerust. Helemaal eerlijk is de strijd daardoor natuurlijk niet meer, maar een kniesoor die daarop let.


GTA: San Andreas - Vliegende auto’s
Het is niet alsof er een tekort aan vliegtuigen is in Grand Theft: Auto San Andreas, maar zomaar opstijgen met je auto blijft toch iets bijzonders. Met deze cheat kun je iedere auto veranderen in een luchtwaardig voertuig en dat slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar is tegelijkertijd een droom die uitkomt. Welke autobezitter zou niet het liefst over alle files heen willen vliegen?GoldenEye - DK Mode
GoldenEye op de N64 was een uiterst serieuze shooter, maar de game had ook genoeg cheats voor wie spionage minder serieus neemt. Zo is er DK Mode, een speelstand waarin alle personages in de game een gigantische hoofd krijgen, kleine lichaampjes en brede schouders. Figuren zoals 006 en Xenia zien er daardoor ineens uit als de gamegorilla Donkey Kong.De Konami Code
Het is de koning der cheats: de Konami Code. Omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, B, A, select, start. In tal van games van Konami heeft het invoeren van deze code als resultaat dat je ineens oneindig veel levens en wapens hebt. Wel zo handig in games zoals Gradius en Contra die om hun moeilijkheidsgraad bekend staan. Andere games van andere uitgevers hebben deze cheats in de loop der jaren overgenomen. Zo kun je in Assassin’s Creed III een kalkoen in een Assassin laten veranderen en in Half-Life 2 krijg je in ruil voor deze code een medkit.


Zijn we nog een geniale cheat vergeten in dit lijstje? Laat hem dan vooral achter in de reacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wel typisch dat het voornamelijk oudere games zijn. Dit geeft wel een verandering aan in de industrie. Over het algemeen zijn de games van vandaag de dag gewoon serieuzer geworden. Oh en ik mis Duke Nukem cheats.

 • Zoals TotalBiscuit het zegt:  You used to enter a cheat code.
  Now you enter a credit card.

 • So true…

 • Pijnlijk

 • Wat een quote damn

 • Au…

 • Met je eens Folkert, maar echter denk ik wel dat het nooit Nooit over zal zijn.. Alles wat schrijfbaar is en blijft is ook bewerkbaar!  Super artikel leuk om zo even weer wat games terug te zien :)
  I like it Thanks…

 • Tegenwoordig zijn cheats alleen als DLC beschikbaar. Zie class unlocks voor Battlefield 3 en 4 bijvoorbeeld.

 • Cheats in GTA blijven toch wel de beste vind ik..

 • die flying cheat in vice city was awesome. over het heldere water heen vliegen. geweldig icm de beste soundtracks ooit in een gta

 • Tsss, de Flying Purple Hippo en Lazer Bear uit Age of Mythology zijn veel beter dan die auto

 • Mee eens! Ik heb zoveel lol gehad met die cheats. Ik heb werkelijk dubbel gelegen toen mijn lazer bear met mach 3 over het veld heen scheurde.

 • Van de Star Wars: Rogue Squadron cheats heb ik het meeste genoten. Hele gave game met toffe vliegtuigen, maar de cheat dat je met zo'n robot kip kon spelen vond ik het beste.

 • Goldeneye had er een hoop, maar die met een groot hoofd rondlopen was wel het leukste :)  Leuk filmpje ook, ziet er nog steeds goed uit en krijg gewoon weer zin om hem te spelen.

 • Idd, maar de godmode, paintball mode en de all weapons mode waren bij mij ook erg populair.

 • Jullie vergeten de Car Float cheat van GTA: Vice City. waarmee je met een auto op water kon rijden/varen. een soort hovercraft/hoverauto.  of de cheat waarmee alle auto's exploderen.

 • Ja! haha, die was ik vergeten hey. Hovercar for the win! Ik vind ook dat GTA de beste cheats had!

 • Die auto's uit Age of Empires 2 waren prachtig :) De beste herinneringen komen nog altijd van GTA inderdaad. Kan ook zo snel niet een andere serie bedenken waar cheats zo leuk waren, maar er vast veel meer.

 • De jetpack in GTA San Andreas

 • De vliegende autos in gta waren gewoon de snelste manier om jezelf over de map te verplaatsen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren