1. Destiny voor dummies – Level 32 worden

Destiny voor dummies – Level 32 worden

Okay, Guardians , opgelet! Je speelt Destiny of wil Destiny gaan spelen. Maar, je hebt geen idee waar je moet beginnen, hoe je het snelst de level cap van 32 bereikt, hoe je die ultragave loot binnenhaalt en je kostbare speeltijd niet al te veel verdoet aan saaie randzaken als kansloos grinden. Geen zorgen, wij helpen even een handje. Na onze guide om hoog in de 20 te eindigen, nu de laatste loodjes om het level cap te halen!

FASE 3 – Level cap bereiken
Dus, er vanuit gaande dat je de vorige guides gevolgd heb, zien we elkaar weer nu je level 26 bent. Misschien ben je gelukkig genoeg geweest hier en daar nog wat stukken armor met redelijk wat light te scoren. Misschien heb je zelfs al wel wat van die stukken armor volledig geüpgraded. Maar Destiny biedt je maar één weg naar die gewilde level cap van 32. En dat hoeft niet eens zo lang te duren.

Wat heb je nodig?
De kans is groot dat al die mensen die je in de Tower ziet rondlopen met level 32 dezelfde armor aan hebben. Het is één van de mindere punten in Destiny: er is amper diversiteit op het hoogste level. 32 bereik je namelijk enkel en alleen door minimaal drie stukken armor te upgraden die je alleen vindt in de Crota’s End Raid. Daarbij mag je zelf nog een exotic uitkiezen, maar alleen de raid gear heeft (naast exotics ) 36 light punten. En 4 keer 36 light punten is net genoeg om 32 aan te tikken. Aangezien er per klasse maar één paar schoenen, één body armor , één helm en één paar handschoenen te vinden is, betekent dit dat je keuzevrijheid enorm beperkt is.

Eerst: Vault of Glass!
Nog een drempel : je kunt Crota’s End pas in als je level 30 hebt bereikt . Eerder is mogelijk, maar dan heb je iemand nodig die minimaal level 30 is. En zoals in de vorige guides richten we ons op spelers die juist geen online metgezellen hebben. Daarom is het eerst zaak om level 30 te worden, waarbij de vorige raid ( Vault of Glass ) van pas komt. De armor die je hier vindt is in principe genoeg om je naar dat level te tillen, maar de armor die je bij vendors kunt kopen is sinds de Dark Below-uitbreiding nog beter. Waarom dan toch die Vault of Glass in? In de eerste plaats omdat dit een makkelijke manier is om shards te halen. De eerste kist bevat vaak een aantal shards en binnen 3 minuten ben je in je eentje bij die eerste kist. Daar moet je wel even voor ‘ cheesen ’, oftewel, de regels van de game zo buigen dat je de ‘normale’ uitdaging omzeilt. In het geval van de Vault of Glass is dit het openen van de eerste deur. In principe is het de bedoeling dat je golven vijanden uit 3 verschillende checkpoints houdt voordat de deur opengaat. In de onderstaande video zie je echter dat er ook een veel simpelere manier is, met een beetje timing ben je binnen 2 minuten binnen, zonder dat je ook maar een schot gelost hebt.Blijven grinden
Je vraagt je misschien af of je, net als in de vorige guide beschreven, nu simpelweg weer shards en armor van vendor s gaat najagen. Het korte antwoord is ja. In ieder geval totdat je level 30 bent. Het iets langere antwoord is dat dit het punt is waarop je wat meer mogelijkheden krijgt.

Een tweede personage?
Misschien is het tijd om te denken aan het bouwen van een tweede personage. Ja, daarvoor moet je weer even de weg doorlopen naar level 20. Maar met een beetje fanatiek en slim spelen (en onze guide van 0 tot 20), is dat binnen een paar dagen te doen. Het voordeel daarvan is dat je twee keer per week de eerste kist in de Vault kan leegroven, dat je per dag twee keer de Daily en twee keer een efficiënt Public Event kan doen. Twee keer zoveel shards dus, in een fractie van de tijd. Shards , armor en wapens zijn allemaal te switchen tussen je beide personages. Let er wel op dat je veel tijd bespaart door dezelfde klasse te kiezen als je eerste personage. Als je met nummertje 2 le vel 20 wordt, kun je namelijk meteen de Vault of Glass in, door de armor van je eerste personage even ‘uit te lenen’ aan nummer 2.

Eris bounties
Voor spelers van de Dark Below verschijnt er ook een nieuw personage in de Tower : Eris . Deze Eris geeft je de drie verhaalmissies van de uitbreiding, ze biedt dagelijks vanaf 10 uur bounties aan en werkt ook met een eigen reputatie-systeem. Je kunt bij Eris maximaal een reputatielevel van 4 opbouwen en dat ga je nodig hebben als je snel naar level 32 wilt. We leggen straks uit waarom, maar voor we daar komen is het verstandig alvast te beginnen met levelen . Bovendien leveren de bounties van Eris experience op voor je armor en zijn ze vaak erg snel te doen, vooral als je de onderstaande tips gebruikt . Een kleine greep uit de meest simpele bounties:

 • 3 Knights of Crota ( op Aarde ) vermoorden. Kies de missie Fist of Crota , race meteen het eerste gebouw binnen en daar vind je altijd een Knight of Crota . Herstart de missie en je hebt je bounty zo binnen.


 • 15 melee kills met het zwaard/7 melee kills snel achter elkaar.In diezelfde missie komt er direct na de Knight een groepje Thralls op je af. Pak het zwaard dat de Knight laat vallen, slacht deze Thralls af en een tweede groep die direct om de hoek komt aan rennen en beide bounties zijn binnen no-time compleet.

 • Kill Hive with precision damage / from behind / abillities / grenades.Kies de verhaal missie, The Dark Beyond, op de maan. Op een gegeven moment vind je een dode Guardian , waarna er een deur open gaat waar talloze hive -vijanden uit komen stromen. Dit is bij uitstek de makkelijkste manier om veel hive- kills te maken met wat voor soort damage je dan ook nodig hebt. Laat één of twee vijanden leven en laat je op het einde door hen afmaken (voordat je de deur binnengaat!), zodat de checkpoint opnieuw laadt en je meteen weer begint bij het moment voordat de deur open gaat. Mocht je moeite hebben met de ‘ enemies from behind ’ - bounty : in de missie The Wakening (van Eris ) is er een kamer te vinden waar cursed thralls onophoudelijk spawnen . Als je de achterste van een groepje kapot schiet, ontploft die (en de rest ook) . D eze kills tellen dan als een ‘ kill from behind ’.

 • Bounties kopiëren. Een laatste tipje: als je bij Eris direct om 10:00 bounties op haalt, ze snel voltooit, inlevert en vervolgens uitlogt en weer inlogt, biedt Eris ze nogmaals aan. Soms kun je op deze manier wel 8 of 9 bounties per dag voltooien, terwijl ze er ‘officieel’ maar 5 per dag aanbiedt.

Online Groepen joinen
Op populaire sites DestinyLFG.com en DestinyLFG.net (LFG staat voor Looking For Group), bieden groepen spelers vaak een plekje aan om mee te doen met een raid. Zo af en toe zitten er wat rotte appels tussen, maar er zijn genoeg ervaren spelers die nieuwkomers graag door de raids heen leiden. Dit is ideaal om razendsnel extra shards , armor en wapens te scoren in de Vault of Glass . En met een beetje geluk pak je zelfs in Crota’s End al wat raid armor op. Dit is niet alleen een mooie shortcut naar je einddoel, het is ook een ervaring die je als Destiny - speler meegemaakt moet hebben. Crota’s End is een prima raid, maar de Vault of Glass is bij verre de best doordachte en meest intensieve ervaring die Destiny te bieden heeft.


Level 30, en dan?
Goed, via bovenstaande methoden word je uiteindelijk relatief snel level 30. En dan die laatste twee levels nog. Zoals gezegd heb je voor de level cap van 32 raid gear nodig uit Crota’s End. Het vervelende is dat deze raid gear alleen te upgraden is met radiant shards (dus niet de ascendant shards die je de afgelopen levels hebt gebruikt) en die radiant shards zijn weer enkel en alleen te verkrijgen via checkpoints en kistjes in Crota’s End. Als je beseft dat je die beloningen maar één keer per week kunt krijgen (of twee keer, als je een tweede personage aangemaakt hebt), is het niet moeilijk om te bedenken dat dit wel eens een lange weg kan worden. Tenzij…

 • … je Eris naar level 4 gebracht hebt. Je pikt in Crota’s End niet alleen radiant shards op, maar ook radiant energy. Als je reputatie bij Eris level 4 is, is zij bereidt tegen een kleine vergoeding radiant energy om te zetten in radiant shards . Geloof ons, dat gaat je uren grinden schelen.

 • … je wekelijks de eerste kist in Crota’s End opent, die zich bevindt achter een deur direct links vanaf de start. Als het lampje boven deze deur brandt, wandel je naar binnen en open je de kist nog voordat je een kogel gelost hebt. Vooral met twee personages is het heerlijk om net na de reset (dinsdagochtend om 10:00), even bij Crota’s End naar binnen te wandelen en twee keer een kist vol radiant shards of energy te verdienen. Als het lampje boven de deur niet brandt : niet getreurd, laat je eigen net zolang afmaken totdat de kist wél aanwezig is. (Zie video)


 • … je gaat cheesen . Als je moeite hebt met het vinden van een online groep of je wilt zelf een heel ander type uitdaging aan gaan, dan is het handig te weten dat je twee derde van deze raid in je uppie kunt uitspelen. Het eerste stuk (The Abyss ), biedt de mogelijkheid de raid gear voor je handen te krijgen . Het tweede stuk (The Bridge), levert je de body armor , of de schoenen van de set op. Iedereen die een exotic helm te pakken heeft, hoeft dus enkel deze twee checkpoints te halen om de set voor level 32 compleet te hebben. Bovendien is de kans op deze stukken vrij groot. In de eerste onderstaande video helpen we je door het eerste stuk van The Abyss heen, in de tweede laten we volledig zien hoe je in je up pie The Bridge kan overwinnen. Als je een andere klasse dan Warlock of Titan hebt, zijn er op Youtube talloze cheeses te vinden.

Via bovenstaande stappen hopen we je zo snel mogelijk naar level 32 te helpen. Ja, het gaat je tijd kosten de twee hindernissen (eerst level 30, dan doorstomen naar 32) te voltooien, maar als je er bent en het gehaald hebt: gefeliciteerd! En wat dan? Nou, vanaf dat moment kun je er nog voor kiezen de beste wapens in de game te verzamelen. Welke dat zijn, voor welke gelegenheden ze geschikt zijn en hoe je die het snelste te pakken krijgt? Dat vertellen we je volgende week in de Destiny Endgame Guide. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Handig, vooral de video's over het looten. Sommige bounties zoals met Arc Blade zeven Hive doodmaken zo snel mogelijk is makkelijk te halen op het begin van de Crota's End Raid. Loopt stuk naar voren bij de eerste lamp, stukje teruglopen en dan Arc Blade selecteren en inhakken maar.  Ditzelfde werkt dus ook met de bounty waarbij je met Fusion Rifle twee mensen tegelijk moet doodschieten. En het werkt ook met Hive langs achteren doodmaken. Je loopt vooruit en dan heel stuk terug tot ze je niet meer achtervolgen en met de Ice Breaker schiet je ze dan in de rug.  Dit werkt overigens niet met de 100 headshot bounty.

 • Bedankt voor de tips, voor de Bounties!

 • Goeie tips Amroth! Heb mezelf die missies aangeleerd. Weet dat niet alle bounties tellen in Crota's End, maar lekker voor deze inderdaad als die wel meetellen.

 • Goed advies, ga ik zeker opvolgen! Ben al bezig, om mijn 3 Guardians (1 Warlock, 1 Hunter, en 1 Titan) op Level 30 te krijgen.

 • Succes!

 • Simon nu nog even een guide hoe je de suros en de ghorn snel krijgt en je wint het internet.

 • Die krijg je volgende week! ;)

 • De snelle variant van vault of glass werkt niet meer. Net geprobeerd in mijn uppie en de tower spawnt niet. De Vex staan nog steeds op de sync plate dus als goed is, is dat al aangepast in een update.

 • Nee, hij werkt nog steeds hoor. De timing komt alleen heel nauw en af en toe kan er een andere speler in het begin gebied spawnen die roet in het eten gooit. Even paar keer proberen, komt goed!

 • Zet er beter tips op om dit wanproduct asap tevergeten.

 • Goed onderbouwd enzo.

 • Was er bij level 14 klaar mee. Had zo veel beter kunnen zijn

 • Fijn, nog meer gelul over dit spelletje.

 • thx, ben nu met mijn eerste karakter lvl27 warlock en heb mijn eerste exotic gear gekocht, daar lees ik niets over maar dat helpt mij in het snel lvl-en
  probleem is vaak dat je armour meer light points moet kunnen hebben en die ligt helaas niet voor het oprapen.

 • Dat stond in de vorige guide, exotic is altijd goed :) Hoger wordt het niet, helaas kun je er maar één tegelijk dragen.

 • Mijn Warlock is Level 27, Mijn Hunter level 24, en mijn Titan is nu ook level 24. Ben al Strange coins aan het sparen, om exotic gear te kopen.

 • Mijn warlock is 26 centimeter

 • leugenaar. ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren