Destiny voor dummies – Endgame guide: de beste wapens

Artikel | -

Gefeliciteerd, Guardian! Je hebt de level cap bereikt – misschien wel met behulp van onze guides. En nu? Stoppen? Klaar? Wachten op de volgende DLC? Kun je doen, maar het behalen van het hoogste level betekent niet dat je klaar bent. De wereld van Destiny zit nog vol waanzinnige wapens (Gjallarhorn!) die de moeite van het behalen waard zijn. In deze Endgame Guide zetten we de allerbesten op een rijtje voor je, inclusief locaties en tips hoe je ze het snelste kunt scoren.

FASE 4 – Endgame

Het behalen van de level 32 betekent dat er geen content meer onbegaanbaar is voor je. Grote kans dat je alles gezien hebt dat Destiny te bieden heeft en het goede nieuws dat daarbij komt kijken: niets hoeft meer. En belangrijker nog: je ‘hoeft’ dus ook geen talloze uren meer te grinden. Toch biedt Destiny nog wekelijks beloningen die de moeite van het najagen waard zijn - beloningen die bovendien ook met een paar wekelijkse uurtjes speeltijd al voltooid kunnen worden.

De Raids
De Vault of Glass en Crota’s End: beiden heb je inmiddels beslecht, maar beiden bieden ook bijna onbetwist de meeste fun. Elke dinsdagochtend om 10:00 is de grote reset, wat betekent dat het doorspelen van de raids (op normal en/of hard) weer verse loot oplevert.

- De Weekly Heroic en Weekly Nightfall
Deze worden ook elke dinsdagochtend om 10:00 ververst. De Heroic-missie op zijn hoogste moeilijkheidsgraad geeft standaard negen Strange coins die de moeite waard zijn en de Nightfall-missie geeft je de grootste kans beloond te worden met een mooie exotic waar je naar op zoek was. De dagelijks ververste Daily-missie is inmiddels al een tijdje verspilling van energie. Ascendant Shards heb je inmiddels niet meer nodig.

- Xur: Agent of Nine
Elke vrijdagochtend om 10:00 verschijnt de eigenaardige verkoper Xur ergens in de Tower. En elke vrijdagochtend brengt de beste man(?) minimaal één exotic wapen en één exotic stuk armor voor jouw klasse met zich mee. Toegegeven, negen van de tien keer is het troep wat Xur heeft, maar het weerhoudt ons er niet van telkens tóch even Destiny op te starten op vrijdagochtend. Opgelet, elke zondagochtend om 10:00 vertrekt meneer weer met de Strange Coins die zijn handelswaar opgeleverd heeft.

De Wapens
Buiten het eventuele speelplezier dat je uit bovenstaande bezigheden (of uit het spelen van de multiplayer mode Crucible) haalt, is er eigenlijk maar één tastbare reden om Destiny te blijven spelen: het binnenhengelen van de beste wapens. Wij zetten ze voor je op een rijtje, leggen uit waar je ze kunt krijgen en voor welke gelegenheid ze het beste van pas komen.

1 - De Gjallarhorn (exotic/heavy/ rocket launcher/331 schade/element: solar)
Het beste, meest ultieme wapen dat Destiny te bieden heeft. De Gjallarhorn is een exotic rocket launcher die extreem veel schade doet en extreem effectief is dankzij zijn twee perks. De Wolfpack Rounds-perk zorgt ervoor dat de originele raket na ontploffing afsplitst in verschillende kleinere raketten die allemaal afzonderlijk nog eens verwoestende schade aanrichten. De tweede perk zorgt ervoor dat raketten afgevuurd uit deze draagbare Apocalyps allemaal doelzoekend zijn; inderdaad, óók de Wolfpack Rounds. Onmisbaar voor de allerzwaarste klussen die PVE te bieden heeft.

Locatie: Random exotic.


Ook mooie rocket launchers: Dragon’s Breath (laat een solar flare achter op de plek van de ontploffing)/Hunger of Crota (cluster bombs, veel schade en een legendary wapen, waardoor je ruimte overhoudt voor een exotic)/Truth (heerlijk veel schade, enige rocket launcher met void-schade).

2 - De Vex Mythoclast (exotic/primary/ fusion rifle/323 schade/element: solar)
Er is maar één wapen dat de uitdaging van de crucible verandert in easy mode en dat is de Vex Mythoclast. Met dit beest in je klauwen ben je online bijna verzekerd van een plek in de top-3 beste spelers per match. Iedereen met een afkeer van fusion rifles hoeft zich geen zorgen te maken, de razendsnelle fire rate zorgt ervoor dat ‘de Vex’ schiet als een auto rifle. Zelfs zonder zijn perks (verhoogde stabiliteit/extra schade na een kill) is dit überwapen de vrees van iedereen die de crucible betreedt. In PVE is het niet meteen de beste keuze, maar in PVP kent het zijn gelijke niet.

Locatie: De Vex Mythoclast is maar op één manier te bemachtigen en dat is door Atheon, de eindbaas van de Vault of Glass, te verslaan in hard modus. En dan nog is de kans klein dat je ‘m krijgt.

- Runner up: de Suros Regime (primary/auto rifle/random exotic)

3 - Icebreaker (exotic/special/sniper rifle/331 schade/element: solar)
De reden dat de Icebreaker zo hoog in deze lijst staat, is omdat deze sniper rifle je om de 5 seconden een ‘gratis’ kogel geeft. Ideaal voor de behoedzaamheid die Nightfall strikes vereisen, aangezien je nooit zonder ammunitie kan komen te zitten en dus ook nooit risico’s hoeft te nemen. Het enige nadeel is dat je voor dit wapen geen kogels kunt oppakken. Wie zijn kruit heeft verschoten, heeft dus geen andere optie dan afwachten; al is dat maar een kleine prijs die je betaalt voor oneindige ammunitie.

Locatie: Random Exotic
En voor in de crucible: Patience and Time. De Icebreaker mag dan heerlijk functioneren in PVE-situaties, wie mikt met de Patience and Time sniper rifle wordt tijdelijk onzichtbaar. We hoeven niet uit te leggen waarom dat een flinke bonus is voor de campers onder ons…

4 - Black Hammer (legendary/special/sniper rifle/331 schade/element: solar)
Vinden we persoonlijk fijner dan de Icebreaker, omdat de Black Hammer meer schade aanricht én je gewoon ammunitie op kan rapen, terwijl de beter getrainde spelers alsnog gratis kogels kunnen verdienen met de White Nail-perk. Wie 3 precision shots lost met de Black Hammer krijgt die drie kogels direct terug in zijn wapen, zonder dat ‘ie hoeft te herladen. Perfect voor de grotere bazen in PVE. Blijf precision shots raken en je hebt in principe oneindig veel kogels zonder dat je hoeft te herladen en/of wachten. Staat op gelijke hoogte met de Ice Breaker, omdat de Black Hammer als legendary wapen nog ruimte overlaat voor een exotic.

Locatie: dropt alleen in Crota’s End, na het verslaan van Crota.

5 - Fatebringer (legendary/primary/hand cannon/300 schade/element: arc)
Het beste all-round primary wapen dat Destiny qua PVE te bieden heeft, vanwege diverse redenen. In de eerste plaats vanwege de mooie schade die de Fatebringer aanricht, in de tweede plaats vanwege het feit dat vijanden ontploffen als je ze met precision shots omlegt, in de derde plaats vanwege de arc damage die dit wapen doet, in de vierde plaats vanwege het feit dat het een legendary wapen is en je dus ruimte overhoudt voor een exotic wapen in een andere slot. Let er alleen wel op dat je deze gun niet per ongeluk mee de crucible inneemt. Dit omdat een hand cannon gebruiken in het online slagveld enkel aan te raden is voor spelers met de beste reflexen en omdat dit wapen in PVP ruimschoots overtroffen wordt door twee andere hand cannons.

Locatie: Enkel te verkrijgen door de Templar te verslaan in de hard modus van Vault of Glass.

En die PVE hand cannons dan…: Hawkmoon en Thorn, beide exotic. De Hawkmoon blaast vijanden onwaarschijnlijk hard dood, de Thorn blaast vijanden onwaarschijnlijk hard dood en doet daarna nog eens schade over tijd ná het eerste schot, mits je vijand dat eerste schot per ongeluk overleeft...

6 - Found Verdict (legendary/special/shotgun/300 schade/element: arc)
Genoeg Destiny-spelers zullen steigeren als ze Found Verdict hier op de zesde plek zien staan, maar wij zweren erbij. De controverse is er omdat a) een shotgun in PVE nooit een betere keuze is dan een fusion rifle en b) omdat de Invective-shotgun meer range heeft dan de Found Verdict. En toch staan we 100% achter deze keuze. Omdat de Found Verdict ons elke match weer talloze close quarter-kills oplevert, omdat auto fire op een shotgun een absurd lekker iets is en omdat we de zes kogels in het magazijn (ten opzichte van de vier in de Invective) net het verschil vinden maken.

Locatie: Verkrijgbaar als loot bij elk van de checkpoints in Vault of Glass.

7 - Plan C (exotic/special fusion rifle/331 schade/element: arc)
Speelt als de ultieme shotgun-op-afstand. Er is eigenlijk weinig bijzonders te zeggen over dit wapen, dat in de eerste dagen van Destiny sowieso maar weinig voorstelde. Maar de buffs die Plan C de afgelopen maanden gekregen heeft van Bungie maken dit wapen een van de beste wapens in PVE én PVP.

Locatie: Random exotic

8 - Red Death (exotic/ primary pulse rifle/331 schade)
Terwijl we ons nog steeds afvragen wat pulse rifles überhaupt te zoeken hebben in Destiny, verdient de Red Death zijn bestaansrecht met één simpel ding: de Red Death-perk. Elke kill die je maakt vult je levensbalk weer. Dat is niet alleen een bijzonder dodelijk gegeven voor een mooie reeks kills in PVP, het is ook een ideaal wapen om bij te hebben als je het tegen Crota opneemt in de hard mode van Crota’s End. In het laatste gevecht vult je leven namelijk niet meer automatisch aan. Iets waar iedere Red Death-drager natuurlijk heel hard om lacht.

Locatie: random exotic

Andere goeie pulse rifles: Bestaan niet…

Random exotics
De random exotics zijn wapens die je niet op een specifieke locatie kunt halen, je moet het geluk hebben dat je de juiste krijgt op plekken waar je exotics verdient. In Destiny zijn er verschillende locaties waar je relatief gezien een grote kans maakt op een exotic wapen.

- Het voltooien van de Weekly Nightfall-missie
- Het verslaan van Deathsinger in Crota’s End
- Het verslaan van Crota in Crota’s End
- Het verslaan van de Templar in de Vault of Glass
- Het verslaan van Atheon in de Vault of Glass
- Het derde kistje in de Vault of Glass (in het gebied tussen de Templar en de Gorgon Maze)

Een (veel) kleinere kans op exotics krijg je door middel van het levelen van de cryptarch in de Tower, via random verkregen exotic bounties bij de bounty tracker en Eris, het spelen van crucible matches en het spelen van de ROC Strike-playlist. Last but not least, mocht je op zoek zijn naar een specifieke random exotic, probeer dan met een bekende af te spreken dat jullie een checkpoint in de raid overzetten om 10:00 op dinsdagochtend. Dat gaat eigenlijk heel makkelijk. Als je eenmaal een checkpoint gehaald heb (een aanrader is het derde kistje in de Vault), zorg dan dat één van jullie bij dat kistje staat om 09:55. Als de tweede persoon na 10:00 (en dus effectief ná de reset van de raid-checkpoints) inlogt en vervolgens in het fireteam van de eerste speler duikt, heb je het checkpoint voor de komende week weer te pakken en is de kist ook weer opnieuw te openen. Als speler 1 vervolgens het fireteam verlaat en weer terugkomt, heb je succesvol de checkpoint overgezet en kun je beide een verse Destiny-week beginnen met een kistje dat kans geeft op een exotic.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.