1. Destiny voor dummies – Endgame guide: de beste wapens

Destiny voor dummies – Endgame guide: de beste wapens

Gefeliciteerd, Guardian! Je hebt de level cap bereikt – misschien wel met behulp van onze guides. En nu? Stoppen? Klaar? Wachten op de volgende DLC? Kun je doen, maar het behalen van het hoogste level betekent niet dat je klaar bent. De wereld van Destiny zit nog vol waanzinnige wapens (Gjallarhorn!) die de moeite van het behalen waard zijn. In deze Endgame Guide zetten we de allerbesten op een rijtje voor je, inclusief locaties en tips hoe je ze het snelste kunt scoren.

FASE 4 – Endgame

Het behalen van de level 32 betekent dat er geen content meer onbegaanbaar is voor je. Grote kans dat je alles gezien hebt dat Destiny te bieden heeft en het goede nieuws dat daarbij komt kijken: niets hoeft meer. En belangrijker nog: je ‘hoeft’ dus ook geen talloze uren meer te grinden. Toch biedt Destiny nog wekelijks beloningen die de moeite van het najagen waard zijn - beloningen die bovendien ook met een paar wekelijkse uurtjes speeltijd al voltooid kunnen worden.

De Raids
De Vault of Glass en Crota’s End: beiden heb je inmiddels beslecht, maar beiden bieden ook bijna onbetwist de meeste fun. Elke dinsdagochtend om 10:00 is de grote reset, wat betekent dat het doorspelen van de raids (op normal en/of hard) weer verse loot oplevert.

- De Weekly Heroic en Weekly Nightfall
Deze worden ook elke dinsdagochtend om 10:00 ververst. De Heroic-missie op zijn hoogste moeilijkheidsgraad geeft standaard negen Strange coins die de moeite waard zijn en de Nightfall-missie geeft je de grootste kans beloond te worden met een mooie exotic waar je naar op zoek was. De dagelijks ververste Daily-missie is inmiddels al een tijdje verspilling van energie. Ascendant Shards heb je inmiddels niet meer nodig.

- Xur: Agent of Nine
Elke vrijdagochtend om 10:00 verschijnt de eigenaardige verkoper Xur ergens in de Tower. En elke vrijdagochtend brengt de beste man(?) minimaal één exotic wapen en één exotic stuk armor voor jouw klasse met zich mee. Toegegeven, negen van de tien keer is het troep wat Xur heeft, maar het weerhoudt ons er niet van telkens tóch even Destiny op te starten op vrijdagochtend. Opgelet, elke zondagochtend om 10:00 vertrekt meneer weer met de Strange Coins die zijn handelswaar opgeleverd heeft.

De Wapens
Buiten het eventuele speelplezier dat je uit bovenstaande bezigheden (of uit het spelen van de multiplayer mode Crucible) haalt, is er eigenlijk maar één tastbare reden om Destiny te blijven spelen: het binnenhengelen van de beste wapens. Wij zetten ze voor je op een rijtje, leggen uit waar je ze kunt krijgen en voor welke gelegenheid ze het beste van pas komen.

1 - De Gjallarhorn (exotic/heavy/ rocket launcher/331 schade/element: solar)
Het beste, meest ultieme wapen dat Destiny te bieden heeft. De Gjallarhorn is een exotic rocket launcher die extreem veel schade doet en extreem effectief is dankzij zijn twee perks. De Wolfpack Rounds-perk zorgt ervoor dat de originele raket na ontploffing afsplitst in verschillende kleinere raketten die allemaal afzonderlijk nog eens verwoestende schade aanrichten. De tweede perk zorgt ervoor dat raketten afgevuurd uit deze draagbare Apocalyps allemaal doelzoekend zijn; inderdaad, óók de Wolfpack Rounds. Onmisbaar voor de allerzwaarste klussen die PVE te bieden heeft.

Locatie: Random exotic.


Ook mooie rocket launchers: Dragon’s Breath (laat een solar flare achter op de plek van de ontploffing)/Hunger of Crota (cluster bombs, veel schade en een legendary wapen, waardoor je ruimte overhoudt voor een exotic)/Truth (heerlijk veel schade, enige rocket launcher met void-schade).

2 - De Vex Mythoclast (exotic/primary/ fusion rifle/323 schade/element: solar)
Er is maar één wapen dat de uitdaging van de crucible verandert in easy mode en dat is de Vex Mythoclast. Met dit beest in je klauwen ben je online bijna verzekerd van een plek in de top-3 beste spelers per match. Iedereen met een afkeer van fusion rifles hoeft zich geen zorgen te maken, de razendsnelle fire rate zorgt ervoor dat ‘de Vex’ schiet als een auto rifle. Zelfs zonder zijn perks (verhoogde stabiliteit/extra schade na een kill) is dit überwapen de vrees van iedereen die de crucible betreedt. In PVE is het niet meteen de beste keuze, maar in PVP kent het zijn gelijke niet.

Locatie: De Vex Mythoclast is maar op één manier te bemachtigen en dat is door Atheon, de eindbaas van de Vault of Glass, te verslaan in hard modus. En dan nog is de kans klein dat je ‘m krijgt.

- Runner up: de Suros Regime (primary/auto rifle/random exotic)

3 - Icebreaker (exotic/special/sniper rifle/331 schade/element: solar)
De reden dat de Icebreaker zo hoog in deze lijst staat, is omdat deze sniper rifle je om de 5 seconden een ‘gratis’ kogel geeft. Ideaal voor de behoedzaamheid die Nightfall strikes vereisen, aangezien je nooit zonder ammunitie kan komen te zitten en dus ook nooit risico’s hoeft te nemen. Het enige nadeel is dat je voor dit wapen geen kogels kunt oppakken. Wie zijn kruit heeft verschoten, heeft dus geen andere optie dan afwachten; al is dat maar een kleine prijs die je betaalt voor oneindige ammunitie.

Locatie: Random Exotic
En voor in de crucible: Patience and Time. De Icebreaker mag dan heerlijk functioneren in PVE-situaties, wie mikt met de Patience and Time sniper rifle wordt tijdelijk onzichtbaar. We hoeven niet uit te leggen waarom dat een flinke bonus is voor de campers onder ons…

4 - Black Hammer (legendary/special/sniper rifle/331 schade/element: solar)
Vinden we persoonlijk fijner dan de Icebreaker, omdat de Black Hammer meer schade aanricht én je gewoon ammunitie op kan rapen, terwijl de beter getrainde spelers alsnog gratis kogels kunnen verdienen met de White Nail-perk. Wie 3 precision shots lost met de Black Hammer krijgt die drie kogels direct terug in zijn wapen, zonder dat ‘ie hoeft te herladen. Perfect voor de grotere bazen in PVE. Blijf precision shots raken en je hebt in principe oneindig veel kogels zonder dat je hoeft te herladen en/of wachten. Staat op gelijke hoogte met de Ice Breaker, omdat de Black Hammer als legendary wapen nog ruimte overlaat voor een exotic.

Locatie: dropt alleen in Crota’s End, na het verslaan van Crota.

5 - Fatebringer (legendary/primary/hand cannon/300 schade/element: arc)
Het beste all-round primary wapen dat Destiny qua PVE te bieden heeft, vanwege diverse redenen. In de eerste plaats vanwege de mooie schade die de Fatebringer aanricht, in de tweede plaats vanwege het feit dat vijanden ontploffen als je ze met precision shots omlegt, in de derde plaats vanwege de arc damage die dit wapen doet, in de vierde plaats vanwege het feit dat het een legendary wapen is en je dus ruimte overhoudt voor een exotic wapen in een andere slot. Let er alleen wel op dat je deze gun niet per ongeluk mee de crucible inneemt. Dit omdat een hand cannon gebruiken in het online slagveld enkel aan te raden is voor spelers met de beste reflexen en omdat dit wapen in PVP ruimschoots overtroffen wordt door twee andere hand cannons.

Locatie: Enkel te verkrijgen door de Templar te verslaan in de hard modus van Vault of Glass.

En die PVE hand cannons dan…: Hawkmoon en Thorn, beide exotic. De Hawkmoon blaast vijanden onwaarschijnlijk hard dood, de Thorn blaast vijanden onwaarschijnlijk hard dood en doet daarna nog eens schade over tijd ná het eerste schot, mits je vijand dat eerste schot per ongeluk overleeft...

6 - Found Verdict (legendary/special/shotgun/300 schade/element: arc)
Genoeg Destiny-spelers zullen steigeren als ze Found Verdict hier op de zesde plek zien staan, maar wij zweren erbij. De controverse is er omdat a) een shotgun in PVE nooit een betere keuze is dan een fusion rifle en b) omdat de Invective-shotgun meer range heeft dan de Found Verdict. En toch staan we 100% achter deze keuze. Omdat de Found Verdict ons elke match weer talloze close quarter-kills oplevert, omdat auto fire op een shotgun een absurd lekker iets is en omdat we de zes kogels in het magazijn (ten opzichte van de vier in de Invective) net het verschil vinden maken.

Locatie: Verkrijgbaar als loot bij elk van de checkpoints in Vault of Glass.

7 - Plan C (exotic/special fusion rifle/331 schade/element: arc)
Speelt als de ultieme shotgun-op-afstand. Er is eigenlijk weinig bijzonders te zeggen over dit wapen, dat in de eerste dagen van Destiny sowieso maar weinig voorstelde. Maar de buffs die Plan C de afgelopen maanden gekregen heeft van Bungie maken dit wapen een van de beste wapens in PVE én PVP.

Locatie: Random exotic

8 - Red Death (exotic/ primary pulse rifle/331 schade)
Terwijl we ons nog steeds afvragen wat pulse rifles überhaupt te zoeken hebben in Destiny, verdient de Red Death zijn bestaansrecht met één simpel ding: de Red Death-perk. Elke kill die je maakt vult je levensbalk weer. Dat is niet alleen een bijzonder dodelijk gegeven voor een mooie reeks kills in PVP, het is ook een ideaal wapen om bij te hebben als je het tegen Crota opneemt in de hard mode van Crota’s End. In het laatste gevecht vult je leven namelijk niet meer automatisch aan. Iets waar iedere Red Death-drager natuurlijk heel hard om lacht.

Locatie: random exotic

Andere goeie pulse rifles: Bestaan niet…

Random exotics
De random exotics zijn wapens die je niet op een specifieke locatie kunt halen, je moet het geluk hebben dat je de juiste krijgt op plekken waar je exotics verdient. In Destiny zijn er verschillende locaties waar je relatief gezien een grote kans maakt op een exotic wapen.

- Het voltooien van de Weekly Nightfall-missie
- Het verslaan van Deathsinger in Crota’s End
- Het verslaan van Crota in Crota’s End
- Het verslaan van de Templar in de Vault of Glass
- Het verslaan van Atheon in de Vault of Glass
- Het derde kistje in de Vault of Glass (in het gebied tussen de Templar en de Gorgon Maze)

Een (veel) kleinere kans op exotics krijg je door middel van het levelen van de cryptarch in de Tower, via random verkregen exotic bounties bij de bounty tracker en Eris, het spelen van crucible matches en het spelen van de ROC Strike-playlist. Last but not least, mocht je op zoek zijn naar een specifieke random exotic, probeer dan met een bekende af te spreken dat jullie een checkpoint in de raid overzetten om 10:00 op dinsdagochtend. Dat gaat eigenlijk heel makkelijk. Als je eenmaal een checkpoint gehaald heb (een aanrader is het derde kistje in de Vault), zorg dan dat één van jullie bij dat kistje staat om 09:55. Als de tweede persoon na 10:00 (en dus effectief ná de reset van de raid-checkpoints) inlogt en vervolgens in het fireteam van de eerste speler duikt, heb je het checkpoint voor de komende week weer te pakken en is de kist ook weer opnieuw te openen. Als speler 1 vervolgens het fireteam verlaat en weer terugkomt, heb je succesvol de checkpoint overgezet en kun je beide een verse Destiny-week beginnen met een kistje dat kans geeft op een exotic.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nice item, alleen heb je black hammer fout. Die dropt alleen bij crota op normal en niet bij de deathsinger.

 • Oh serieus? Zou zweren dat ik 'm de eerste keer bij Deathsinger heb gekregen en de tweede keer bij Crota zelf. Ik kan het ook nergens terugvinden online, heb je misschien een linkje naar die info?

 • Volgens mij niet man, want ik heb nog nooit iemand gezien die een wapen van de deathsinger heeft gekregen. Je kan de info makkelijk op google en youtube vinden.

 • De Blackhammer dropt alleen bij Crota op normal, bij de Deathsinger droppen geen Raid wapens omdat die specifiek voor exotics is bedoeld, of shards of energy, of helemaal niets .(vreselijk irritante bug)

 • Speel toch liever met een Hunger of Crota in mijn inventory dan met Gjallarhorn. Overigens staat er geen één wapen in de lijst die gedropt wordt tijdens Crota's End (Hard Mode)… Verklaar je nader Simon, aangezien die wapens behoorlijk goed zijn.

 • Ja, zijn mooie wapens inderdaad, maar ze moeten stuk voor stuk hun meerdere erkennen in de wapens hierboven en behoren daarmee ook niet tot 'de beste wapens uit de game'. Er is niet echt een situatie denkbaar waarin een van die Crota HM-wapens een betere keuze is dan het arsenaal hierboven.

 • fang of ir yut is anders toch best een heel fijn wapen en een van de beste zo niet beste scout rifles en de auto rifle van de hard crota (ff naam kwijt ) vind ik zeker net zo goed als suros, vanwege de solar damage in pve en de perk om de wizard te desorienteren .

 • Ik dacht dat de Found verdict alleen van de Oracle section was.  Overigens kan ik maar niet goed spelen met de Vex in iron banner. Gebruik veel liever de suros.

 • Atheon's Epilogue gebruik ik veelal als primary weapon. Maar vele verkiezen de Hunger of Crota toch boven de Gjallarhorn. Vooral omdat je de Ice Breaker kan meenemen als Exotic en dan Hunger of Crota als heavy.  Toen we Crota verslagen hadden kreeg ik veel jaloerse reacties omdat ik hem kreeg en anderen niet, de Hunger of Crota.

 • Gewoon de Fatebringer, Black Hammer en de Gjallarhorn, gouden combinatie.

 • ja, als je een gjallarhorn hebt wel ja. ;)  mijn meest gebruikte combo is. Fatebringer, icebreaker, hunger of crota.

 • Check die nieuwe Iron Banner shotgun maar eens Simon, geweldig is die! Daarnaast gebruik ik in pvp vaak de thorn, twee headshots en het is een kill. Die vex kan ik op een of andere manier niet mee omgaan ;)

 • Heb 2 Legendary wapens, én 1 Exotic Chest Armor, voor mijn Warlock - level 28! Ben namelijk, met mijn Motes of Light, bij Xur geweest, voor een Exotic engram, en daar kreeg ik dus Exotic Chest armor voor!

 • Je komma gebruik is niet goed, en het leest best vervelend zo…

 • volgens mij klopt het niet dat er een exotic kan droppen bij de templar. althans ik heb het nog nooit gezien. Fatebringer dropt daar wel op hard. • Als je een shotgun goed moet vinden, dan is het de Invective. De enige manier waarop deze verslagen word is door de Found Verdict met Oracle disrupter als je Vault of Glass gaat spelen.  Invective = unlimited ammo.

 • Mijn A.1F19X-Ryl Scout Rifle met de Firefly perk doet het anders geweldig, beter dan de meeste exotics.

 • Mijn Warlock is nu Level 31, en gisteren, kon ik eindelijk een Exotic bountie uitkiezen!

 • ik mis de scoutrifles een beetje, vind de midia multitool juist een perfecte gun voor mij. met op de 2e plek de badger ccl ivm een plek vrij houden voor een exoctic
  de ice breaker is idd super

 • ik ben na een jaar weer terug op destiny. gelukkig heb ik dit keer een raid team anders zou ik het niet lang volhouden op destiny. raiden en pvp is de @#$% .

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren