1. Saimon Says: Eindelijk een echte VR-bril!

Saimon Says: Eindelijk een echte VR-bril!

Valve komt met een VR-bril die dit jaar al in de winkels ligt. Het mocht eens tijd worden vindt Simon. Dit is hoe je het goed doet!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben benieuwd of het ook echt aan het einde van het jaar in de winkels ligt. Ben wel enthousiast hierover, vooral omdat er wordt samengewerkt met Lionsgate en Google. Dus ik verwacht ook gelijk toepassingen hiervoor.  Leuk dat de VR markt toeneemt. Concurrentie tussen producenten is goed voor de consument

 • Laten we hopen dat deze actie van Valve de productie van de Oculus en de Morpheus ook in een stroomversnelling gaat brengen. Toch ben ik niet zo heel veel positiever over de bril van Valve dan over zijn concurrenten.  Nemen de concurrenten niet gewoon langer de tijd om de bril te perfectioneren en wachten zij misschien op het simpelweg aanwezig zijn (of zelf ontwikkelen) van content voor de brillen. Valve kan wel een bril op de markt brengen, maar als er bijna geen goede VR-games en bijvoorbeeld VR-films bestaan. Wat heeft het product dan eigenlijk al op de markt te zoeken?  Ik koop net zo min een Vive als een devkit van de Oculus totdat er echt goede content voor is. Ik ben wat dat betreft sceptisch over de content die er in het begin voor uit zal komen. Je kunt groots aankondigen dat het SteamVR gaat ondersteunen en HBO content gaat leveren, maar dat wil nog niets zeggen. Ik vraag me af hoelang we nog naar haaien kijken vanuit een kooitje of rondlopen in een doodse kasteeltuin.  Misschien is mijn negatieve toon onterecht, maar met dit soort ontwikkelingen is het gewoon altijd afwachten of het ook echt 'the next best thing' zal worden. Ook met VR brillen ben ik daar nog niet zeker van.

 • Oculus was de eerste, heeft inmiddels een brede ontwikkelaarsachterban met redelijk wat content, maar nog weinig is 'productie klaar'. Dus dan heeft de bril uitbrengen nog niet zoveel nut, zoals je al zegt.
  Morpheus is PS4-only en Oculus zal wel niet voor niks hebben geklaagd over de performance van consoles en VR. Zij kunnen echter wel eigen content maken, maar vermoedelijk is dat gewoon nog niet klaar.
  Android Cardbox en Samsung's VR-bril is voor nu mobile apps en dergelijke, dus voor ons gamers niet heel interessant.  Blijft Valve over… zij hebben een device en kunnen content maken. En de content van HBO is veelbelovend. Aan de andere kant, Valve en een device, waar blijft die Steambox? SteamOS?  Ik blijf voorlopig ook nog even afwachten, of de prijs moet na zo'n 100 dalen. Wie weet haal ik wel zo'n Cardbox om het te testen.

 • VR lijkt me geweldig voor de immersieve ervaring van een game. Hierbij is dan natuurlijk wel belangrijk dat er niet te veel vertraging heeft en het beeld vloeiend loopt en scherp is, net zoals wij onze eigen fysieke wereld waarnemen. Ik zie veel potentie in VR en headmounted displays, aangezien die heel goed heel je eigen wereld wegnemen en jou alleen maar de getoonde wereld laten ervaren, waardoor heel makkelijk een escapade krijgt uit onze hectische dagelijkse leven ;)

 • Ik begrijp Oculus wel en waarom het zolang duurt, sommige mensen worden er nog stront ziek van wat ze er nog verder uit proberen te halen, en je hebt gewoon 4K resolutie nodig wil het de impact geven die het zou moet geven. Helaas is nog niet iedereen zo ver dat we een game 2x in 4K resolutie op 75fps kunnen laten draaien.  Dus Valve kan wel komen met een VR-bril, maar ook deze zal nog lang niet zo goed zijn als waar ze graag naartoe willen. Oculus heeft daarom een oproep gedaan naar alle VR ontwikkelaars, wacht gewoon met uitbrengen totdat de techniek echt goed is uitgewerkt.

 • Wanneer zou Valve ook alweer de Steam machine en hun controller in de winkel hebben?
  Ik weet niet of we Valve nu wel op hun blauwe ogen moeten geloven of de VR bril daadwerkelijk uit gaat komen dit jaar.
  Als dit ding niet levert dan zou de hele VR een mega flop kunnen worden en een toekomstig goed product van Oculus of Sony in de weg kunnen staan omdat niemand het ding meer wil hebben.  Verder een beetje raar dat Simon het laat over komen of de huidige ontwikkelaars van VR brillen de hardware niet in de winkel willen hebben. Dat is natuurlijk onzin, zodra ze er geld aan denken te kunnen verdienen omdat het goed genoeg is zullen ze het in productie nemen. Dat we door kickstarter en Sony vroeg in de ontwikkeling van dergelijke hardware zijn betrokken is misschien voor sommigen ergerlijk maar geen van beiden hebben naar mijn weten ooit een daadwerkelijke release datum genoemd voor consumenten.

 • Prachtig gezegd!  Ik werk al 2000 uur aan een VR spel en word gek van die klote Def-kits!  https://www.youtube.com/results?searc…

 • Gaaf eindelijk de winkels in !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren