Deze games gaan we (zeker) niet zien tijdens de E3

Artikel | -

Ieder jaar is de E3 een ware stroom van onthullingen en traditiegetrouw zijn er altijd een paar aankondigingen die compleet uit de lucht komen vallen of die lang op zich hebben laten wachten.

Helaas zijn er ieder jaar ook teleurstellingen. Niet ieder langverwacht vervolg wordt getoond en bepaalde games die vorig jaar nog de show stalen zijn een E3 later ineens nergens meer te bekennen. Ook decepties horen bij de E3 en om de pijn alvast een beetje te verzachten noemen wij vijf games waar we over een paar weken in alle waarschijnlijkheid niets van gaan horen.

Silent Hills

Het Kojima-Konami-drama kreeg een akelig staartje toen de Silent Hills-teaser P.T. uit de PlayStation Store werd gehaald. Silent Hills, de reboot van de langlopende horrorserie met Hideo Kojima en Guillermo Del Toro aan het roer, werd ook geannuleerd. Dat is verschrikkelijk, eeuwig zonde en schandalig, want als P.T. een voorproefje was van wat we in de uiteindelijke game allemaal hadden kunnen verwachten, had Silent Hills zomaar de engste game ooit kunnen worden.

Het moet wel heel raar lopen willen we nog iets gaan zien van Silent Hills op de aankomende E3. Konami lijkt na Metal Gear Solid 5 in september sowieso helemaal uit de markt van traditionele videogames te stappen. De handel in pachinko-machines is lucratiever voor de Japanse uitgever. Ergens de stille hoop koesteren dat een bedrijf als Sony Silent Hills overneemt is voor de dromers weggelegd. Van Konami en Silent Hills in het bijzonder horen we deze E3 helemaal niets.


The Legend of Zelda Wii U

Vorige jaar onthulde Nintendo tijdens een speciale Nintendo Direct de eerste beelden van The Legend of Zelda voor de Wii U. Aan een echte titel ontbrak het nog, maar we zagen wel een spectaculaire trailer waarin Link het te paard opnam tegen een gigantisch wezen. In december van vorig jaar kregen we iets meer te gameplay te zien. Zo zagen we onder andere de gigantische wereld en de manier waarop Link met groot gemak op en van zijn paard springt.

Ieder beetje dat we van de game zagen smaakte naar meer, maar eerder dit jaar kregen we slecht nieuws. The Legend of Zelda Wii U gaat 2015 niet halen en de game is ook niet aanwezig tijdens de aankomende E3. Waarom Nintendo het liever niet wil hebben over een game die toch binnen nu en anderhalf jaar uitkomt is een raadsel, maar de afwezigheid van Zelda is nu al een gemis.


Agent

Kan iemand zich Agent nog herinneren? Meer dan een logo en wat concept-art van deze game hebben we niet gezien, maar dat was genoeg om hem op onze radar te zetten. We hebben het hier namelijk wel over een game van Rockstar, een ontwikkelaar die zijn sporen meer dan verdiend heeft met games zoals Bully, Red Dead Redemption en natuurlijk GTA.

Agent zou oorspronkelijk een exclusieve game voor de PlayStation 3 worden, maar als de game überhaupt nog in ontwikkeling is achten wij die kans niet zo groot. Sinds 2007 hebben we zo weinig over deze spionnengame gehoord dat we met zekerheid durven te zeggen dat het ook dit jaar weer oorverdovend stil blijft.


The Last Guardian

The Last Guardian is in feite een beetje de nieuwe Duke Nukem Forever geworden. Van deze in 2009 aangekondigde game van de makers Ico en Shadow of The Colossus is al jaren niets meer vernomen. Iedere E3 koesteren veel gamers echter de stille hoop dat ‘ie plotseling nog opduikt tijdens de persconferentie van Sony.

Misschien is het maar beter dat we die game uit ons hoofd zetten. Ieder jaar vraagt er wel iemand aan een hoge pief van Sony wat er precies met de game gebeurd is en ieder jaar krijgen we een even nietszeggend als vaag antwoord. The Last Guardian kunnen we misschien maar beter vergeten…


Sonic

SEGA is er niet bij tijdens deze E3 en dat is misschien wel een beetje veelzeggend. Veel nieuwe games heeft deze ooit zo grote uitgever tegenwoordig niet meer te tonen. Moest het bedrijf het vorig jaar nog doen met een redelijk schamele stand met daarop alleen Sonic Boom en Alien Isolation, dit jaar heeft men maar besloten om helemaal niet op te komen dagen.

Ergens is dat natuurlijk best jammer, want die eerdergenoemde Alien-game was best tof en laten we niet vergeten dat er op deze manier nog maar weinig Japanse uitgevers overblijven op de E3. Gezien de kwaliteit van de laatste paar games van Sonic zijn we echter niet heel erg van streek dat SEGA dit jaar de E3 overslaat. Die blauwe egel een jaartje rust gunnen is misschien niet eens zo’n heel slecht idee.


Van welke game ben jij heilig overtuigd dat we hem niet gaan zien tijdens de aankomende E3? Is Fallout 4 toch niet zo’n zekerheid? Schittert Half-Life 3 weer in afwezigheid of is het compleet andere langverwachte game die schittert in afwezigheid?


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.