1. Vier gamegadgets voor je “vakantie”-geld

Vier gamegadgets voor je “vakantie”-geld

Met een zonnebril op waan je je even P.Diddy. Slechts een schijntje rationaliteit weerhoudt je er nog van om eurobiljetten uit je handpalm te vegen als een op hol geslagen pinautomaat. Het is namelijk weer mei. De maand van een scala aan feestdagen, de Champions League-finale en, het meest verheugende, vakantiegeld. “Wat moet ik met al dat extra geld?” zal je misschien denken. Dingen kopen waar je anders geen geld voor zou hebben natuurlijk. Zoals de volgende vier gadgets die je eigenlijk niet nodig hebt, maar nu ineens wel betaalbaar zijn.

Met je oogjes kijken met de Tobii EyeX
Een eye tracker is niet alleen de ultieme ‘kijk-eens-wat-ik-kan’-gadget, maar ook uitermate interessant om je game-ervaring mee te verrijken. De Sentry Gaming Eye Tracker van Steelseries verschaft bijvoorbeeld data waarmee je je Dota- of Starcraft-vaardigheden kunt bijschaven. Tevens kan deze gadget gebruikt worden om het publiek van je streaming-kanaal in real-time mee te laten kijken naar jouw perspectief. Interessanter is echter de Tobii EyeX, die in samenwerking met Steelseries is ontwikkeld voor gameplaytechnische toepassingen. Denk aan NPC’s die je echt aankijken, omgevingen die zich aanpassen op waar jij kijkt en snellere menu-interactie.
Prijs: $139


“Kijk eens hoe rijk ik ben” met de Apple Watch
Als je met geld wil smijten, doe het dan gelijk goed. Slechts een miezerige 17.000 dollar scheiden jou van een achttienkaraats gouden Apple Watch. Voor de prijs van ongeveer dertig iPhones speel je dan Trivia Crack op je pols. Daarmee bespaar je dan de paar seconden die je had moeten investeren in het graaien in je broekzak. Tijd is immers geld. Maar nu zonder gekheid: de Apple Watch is zonder meer een heerlijk hebbeding waar we weldegelijk potentie in zien voor gamers. Persoonlijk pakken we onze iPad er niet zo snel bij tijdens een potje FIFA of Battlefield, maar de Apple Watch zou een ideaal secundair apparaat kunnen zijn om snel wat tactische wijzigingen mee door te voeren.
Prijs: $349 - $17000

Fantasieën worden werkelijkheid met de Oculus Rift
De wow-factor is nog alom aanwezig bij de Oculus Rift, getuige hoeveel bedrijven er ineens in Virtual Reality stappen. Bedenk je eens hoe het zou zijn om daadwerkelijk in de wereld van The Witcher 3 te stappen. Je kan de bloemetjes bijna ruiken, vliegende griffioen suizen langs je oren en Yennifer… die ligt er toch wel erg aanlokkelijk bij op die stoffen eenhoorn. Enfin, het spreekt voor zich hoe de Oculus Rift, maar ook Project Morpheus, gamewerelden tot leven kan laten komen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot we ons vakantiegeld hieraan uit kunnen geven.
Prijs: $350

Terug naar simpele tijden met een arcadekast
“De gadgets die deze kapitalistische samenleving ons oplegt zijn afstotelijk. Vroeger, toen had alles pas emotionele waarde.” Als je het credo volgt van een opperhipster is een arcadekast misschien jouw ultieme fantasie. Geen epische verhalen, uitgestrekte werelden en dynamische gameplay, maar gewoon pixelpoppetjes, mechatronische bliepjes en highscores. Dat je er vervolgens alleen maar op speelt als er nieuwsgierige mensen langskomen of als je dronken bent, moet je maar gewoon voor lief nemen.
Prijs: divers


Toegegeven, zelf gaan we van ons vakantiegeld het liefst daadwerkelijk op vakantie, maar het is heerlijk om te fantaseren over de mogelijkheden die die deze financi ë le meevaller ons biedt. We hebben hard gewerkt voor ons vakantiegeld en we verdienen het om daar van te genieten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bas Bastiaans Is softwareontwikkelaar voor de ING, maar wil en kan de gamejournalistiek niet loslaten. Nog steeds grijpen uiteenlopende games hem bij de strot. Fifa, Metal Gear Solid en Bloodborne voeden vooral zijn passie voor games.

Reacties

 • Champions league finale is in junie Europa league finale is wel in mei

 • Junie?

 • June bedoel ik natuurlijk bijgoochem

 • Of bedoel je juni? Vragen, vragen ,vragen…

 • Sarcasme

 • Ik ga van me vakantiegeld backpacken in Sri Lanka maar zo'n arcadekast is ook wel erg tof. Potje space invaders of Street fighter is altijd leuk.

 • Mijn broertje heeft een arcade kast,is echt leuk en zijn voor niet te gek te koop

 • Ja er stond er ook 1 is bij de mediamarkt voor 1000,- Bijna gekocht alleen te weinig ruimte thuis.

 • Een VR-bril komt er zeker in, alleen wil ik meer ondersteuning zien voor AAA-games en de verschillen tussen de Vive, Morpheus en Oculus Rift.

 • Same. Verschil tussen de Rift en Morpheus is iig makkelijk. De ene is voor de PC en de andere voor de PS4. Ligt eraan waar je games op speelt wat handiger is.

 • Ik besteed mijn vakantiegeld aan een fietsvakantie in Duitsland dit jaar .Hoewel ik die smartwatch wel leuk vind maar het is nog niet krachtig genoeg om internetradio te luisteren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren