1. Hot or Not 2017 – Days Gone

Hot or Not 2017 – Days Gone

In Hot or Not 2017 bespreken we de zeventien meest belovende games van... 2017! We blikken vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, en waarom we er naar uitkijken. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina! We focussen ons echter wel alleen op games die ook zeker in 2017 gaan uitkomen, dus Death Stranding en The Last of Us 2 hebben even pech. Vandaag: de PS4-exclusive Days Gone.

Wat is het?
Days Gone is een open world-actie survivalgame, waarin je speelt met voormalig bounty hunter Deacon St. John. Hij is een van de weinigen die tijdens de wereldwijde pandemie niet is veranderd in een van de vele ‘Freakers’ (lees: zombies). Als St. John is het jouw taak om de verschillende kampen die de wereld in de game rijk is af te gaan op zoek naar middelen om te overleven.

De game valt vooral op door het hoge aantal zombiegespuis dat (als je niet oppast) tegelijk op je af kan komen. Ook leuk is het actieve dag en nacht-systeem: overdag zijn de Freakers de slome domme zombies die we allemaal kennen, maar ’s nachts veranderen ze in een rennende moordhorde waar je liever zo ver mogelijk vandaan blijft.

Wie maakt het?
Days Gone wordt ontwikkeld door SIE Bend Studio, een ontwikkelaar die het best bekend is van de Syphon Filter-games. Sinds 2009 heeft de studio zich gericht op handheldgames: in dat jaar verscheen Resistance: Retribution voor de PSP en in 2011 en 2012 kwamen Uncharted: Golden Abyss en Uncharted: Fight for Fortune voor de PlayStation Vita uit. Days Gone wordt de eerste consolegame van de studio sinds Syphon Filter: Logan’s Shadow uit 2007.

Wat hebben we gezien?
Niet heel veel. De game werd aangekondigd op de E3 in 2016, en op de aankondigingstrailer en korte gameplay-walkthrough die daar getoond werden na is het vrij stil gebleven rond Days Gone. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in, want wat we hebben gezien smaakt naar meer!


[poll 771] Tot zover de punten die wij rond deze game kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Peter Paardekooper Singleplayer-, Pokémon- en algemeen Japanfreak. Opgegroeid met Nintendo, maar speelt ondertussen op bijna alles. Groot fan van adventures, rpg's, platformgames en zandbakspellen. One Piece is de beste anime ooit gemaakt.

Reacties

 • Hot als game not als dat die uitkomt in 2017

 • Zag er wel cool uit, alleen komen zombie's me strot uit, zie liever wat andere creatures (Vampires ofzo)

 • Weerwolven, vampieren et cetera mogen idd wel wat meer.

 • Een serieuzere, grimmigere take op Dead Rising. Vind dit toffer, maar nog steeds niet helemaal mijn soort (zombie)game.

 • Lijkt me echt tof.

 • Toch wel benieuwd. Digital foundry is zeer lovend over de graphics btw, hebben ze al een paar keer gezegd.

 • Echt een titel waar ik op zit te wachten. Lijkt me een hele vette game !

 • Het ziet er goed uit, maar toch maar 'not' omdat het weer een zombie game is…

 • Dat heb ik ook. Maar toch is de kans groot dat ik 'm wel wil spelen :D

 • "We focussen ons echter wel alleen op games die ook zeker in 2017 gaan uitkomen."  Misschien een domme vraag, maar wanneer komt hij uit dan? Ik zie nl. nergens een release datum.

 • Voor nu een Not. Lijkt tot nu toe vooral een serieuze Dead Rising te worden. De Dead Rising franchise zelf is al enorm goed aan het bewijzen waarom dat een slecht idee is. Ik ben verder ook zombies helemaal zat.

 • Zeker een interessante game afgaande op de trailers. Daarom een hot.

 • Ondanks de vele games, ben ik zombies zeker nog niet beu. Ik heb de laatste tijd enkele goede games gespeeld waardoor ik nog steeds uitkeek naar games binnen dit genre. De graphics lijken op zich goed, maar ik ben nog steeds benieuwd of de game inhoudelijk wel veel te bieden heeft. Aangezien dat nog niet bekend is, ga ik af op mijn gevoel en stem ik Hot.

 • Voor zombies zijn ze ook wel verrekte snel moet ik zeggen.

 • Inderdaad, doet me eerder aan de film '28 Days Later' denken en aan de game 'Dying Light'. Lijkt me geen makkelijke 'horde shooter' zoals Dead Rising 4

 • Dying Light dacht ik ook aan, al dan met een wat andere setting. En dat is een prima game.
  Als Days Gone voor de Xbone zou uitkomen zou ik 't overwegen hem te halen… helaas.

 • https://youtu.be/q3gG6b9YwaE in dit interview hebben de makers het over wat ze willen doen met Days Gone. Ben er zelf wel enthousiast door geworden

 • @JaslanNL  Voor de Microsoft kant is er ook nog State of Decay 2 die eraan komt.

 • wat ik er van gezien heb denk ik dat het een mengeling is van the last of us en dying light

 • een not voor mij, ben geen fan van zombiegames :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren