Wat spelen we dit weekend? 18 en 19 maart

Artikel | -

Dit is het laatste weekend voordat Mass Effect: Andromeda eindelijk het licht zal zien. De tijd zal het leren of de game een Mass Effect-waardige titel is, maar waar we nu in ieder geval van kunnen genieten zijn de hilarische Mass Effect-memes en GIF's (check dit weekend de WTF-update) die nu al verspreid worden. Daarnaast hebben we nog een hoop titels waar we van kunnen genieten dit weekend. Bekijk welke games onze redacteuren gaan spelen dit weekend en laat weten wat jij speelt dit weekend!

Simon Zijlemans
Het blijft bizar. Ik heb betere games liggen dan het gros van wat ik de afgelopen jaren gespeeld heb. Nier en Horizon moeten nog uitgespeeld worden, ik wil nog dingen in Breath of the Wild en Nioh doen en ik wil nog wat onontdekte hoekjes en gaatjes in Torment verkennen. En wat doe ik? Ik ga een game van 10 jaar oud eerst uitspelen omdat ik al 10 jaar probeer spoilers te vermijden. Maar vooruit, als ik dan toch iets daarnaast speel, dan is het FIFA. Toch even die eerste divisie induiken. Mooi man.

Kevin Shuttleworth
Vorig weekend Horizon volledig afgerond en gelijk doorgegaan met NieR: Automata, die Marcel een 10 gaf in zijn recensie ervan voor deze fijne website. Langzaamaan begin ik te concluderen dat ik het eens ben met dat oordeel. Zonder ook maar iets te verklappen, verandert NieR: Automata op een gestaag tempo de manier waarop ik tegen games aan kijk. Verwachtingen van mechanieken en bekende conventies worden volledig op hun kop gezet, wat enorm verfrissend is na een game als Horizon. Ik vind Horizon een erg goede game, maar binnen de stramien van een grote openwereld-game wist ik precies wat ik kon verwachten met betrekking tot, bijvoorbeeld, de structuur van missies. Kortom; doe jezelf gewoon een lol en verbreed je horizon door NieR te kopen. Mijn weekendplannen staan in ieder geval vast.

Martin Verschoor
Ik hoor het mezelf ander halve week geleden nog zeggen: “Na hoeveel uur wordt Breath of the Wild leuk? #askingforafriend”. En ik ben blij dat ik de eerste, vrij saaie uurtjes, heb doorgezet, want nu ben ik dus niet meer van mijn Switch-scherm los te rukken. Elk vrij uurtje wat ik nu heb, besteed ik in de prachtige open wereld van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Hoe magisch deze titel is, hoef ik je natuurlijk niet te vertellen, want je bent ‘m zelf ook aan het spelen. Toch?

Derek Taal
Na Breath of the Wild en Horizon Zero Dawn ben ik eigenlijk even klaar met open world games. Het waren twee fantastische games, maar ik heb nu wel behoefte aan een kort(er) verhaal met een lineaire structuur. Gelukkig voldoet Night in the Woods aan al die eisen. Verder begin ik toch ook maar aan Nier: Automata anders wordt Marcel volgens mij boos. Schijnt namelijk wel een leuke game te zijn.

Marcel Vroegdijk
Ik kan na Nier: Automata even niets anders meer spelen. Sowieso ben ik er nog helemaal niet klaar voor om dat spel achter me te laten. Momenteel zijn een aantal vrienden (en Derek) nog volop met het spel bezig en zelfs mijn favoriete streamer Elajjaz is helemaal hooked. Dit weekend ga ik dus naar streams van Nier kijken en er vooral veel over praten. Als een van jullie 'm gekocht heeft naar aanleiding van mijn review, lees ik in de reacties graag wat je ervan vindt. Ik ben overigens niet aansprakelijk voor eventuele financiële schade.

Bert de Vries
Ik ga Hearthstone weer eens checken. Ik heb dat al zo'n poos niet gespeeld dat ik waarschijnlijk meteen word kapotgeschoten, maar we zullen het zien. Verder zit ik nog midden in Breath of the Wild waarvan ik vermoed dat ik, helaas, al zo'n driekwart van de game heb gezien. Misschien ga ik daarnaast nog een keer door Night in the Woods heen. Ik heb in mijn eerste ronde nog niet alles gezien, en ik ben toch wel heel benieuwd.


Thijs Barnhard
Met 25 uur in The Legend of Zelda: Breath of the Wild en nog maar de helft van de kaart ontdekt heb ik nog wel even te gaan in deze fantastische game. Gelukkig maar want het is nog steeds elke keer genieten van wat er allemaal in deze wereld mogelijk is. Je zou misschien zeggen dat er op de Switch verder weinig te spelen is, maar niets is minder waar. Dit weekend ga ik ook verder met Blaster Master Zero. Naast Shovel Knight nog zo'n vrolijke retro platformer. Blaster Master is echter wél van oorsprong een NES-game.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.