1. Wat spelen we dit weekend? 18 en 19 maart

Wat spelen we dit weekend? 18 en 19 maart

Dit is het laatste weekend voordat Mass Effect: Andromeda eindelijk het licht zal zien. De tijd zal het leren of de game een Mass Effect-waardige titel is, maar waar we nu in ieder geval van kunnen genieten zijn de hilarische Mass Effect-memes en GIF's (check dit weekend de WTF-update) die nu al verspreid worden. Daarnaast hebben we nog een hoop titels waar we van kunnen genieten dit weekend. Bekijk welke games onze redacteuren gaan spelen dit weekend en laat weten wat jij speelt dit weekend!

Simon Zijlemans
Het blijft bizar. Ik heb betere games liggen dan het gros van wat ik de afgelopen jaren gespeeld heb. Nier en Horizon moeten nog uitgespeeld worden, ik wil nog dingen in Breath of the Wild en Nioh doen en ik wil nog wat onontdekte hoekjes en gaatjes in Torment verkennen. En wat doe ik? Ik ga een game van 10 jaar oud eerst uitspelen omdat ik al 10 jaar probeer spoilers te vermijden. Maar vooruit, als ik dan toch iets daarnaast speel, dan is het FIFA. Toch even die eerste divisie induiken. Mooi man.

Kevin Shuttleworth
Vorig weekend Horizon volledig afgerond en gelijk doorgegaan met NieR: Automata, die Marcel een 10 gaf in zijn recensie ervan voor deze fijne website. Langzaamaan begin ik te concluderen dat ik het eens ben met dat oordeel. Zonder ook maar iets te verklappen, verandert NieR: Automata op een gestaag tempo de manier waarop ik tegen games aan kijk. Verwachtingen van mechanieken en bekende conventies worden volledig op hun kop gezet, wat enorm verfrissend is na een game als Horizon. Ik vind Horizon een erg goede game, maar binnen de stramien van een grote openwereld-game wist ik precies wat ik kon verwachten met betrekking tot, bijvoorbeeld, de structuur van missies. Kortom; doe jezelf gewoon een lol en verbreed je horizon door NieR te kopen. Mijn weekendplannen staan in ieder geval vast.

Martin Verschoor
Ik hoor het mezelf ander halve week geleden nog zeggen: “Na hoeveel uur wordt Breath of the Wild leuk? #askingforafriend”. En ik ben blij dat ik de eerste, vrij saaie uurtjes, heb doorgezet, want nu ben ik dus niet meer van mijn Switch-scherm los te rukken. Elk vrij uurtje wat ik nu heb, besteed ik in de prachtige open wereld van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Hoe magisch deze titel is, hoef ik je natuurlijk niet te vertellen, want je bent ‘m zelf ook aan het spelen. Toch?

Derek Taal
Na Breath of the Wild en Horizon Zero Dawn ben ik eigenlijk even klaar met open world games. Het waren twee fantastische games, maar ik heb nu wel behoefte aan een kort(er) verhaal met een lineaire structuur. Gelukkig voldoet Night in the Woods aan al die eisen. Verder begin ik toch ook maar aan Nier: Automata anders wordt Marcel volgens mij boos. Schijnt namelijk wel een leuke game te zijn.

Marcel Vroegdijk
Ik kan na Nier: Automata even niets anders meer spelen. Sowieso ben ik er nog helemaal niet klaar voor om dat spel achter me te laten. Momenteel zijn een aantal vrienden (en Derek) nog volop met het spel bezig en zelfs mijn favoriete streamer Elajjaz is helemaal hooked. Dit weekend ga ik dus naar streams van Nier kijken en er vooral veel over praten. Als een van jullie 'm gekocht heeft naar aanleiding van mijn review, lees ik in de reacties graag wat je ervan vindt. Ik ben overigens niet aansprakelijk voor eventuele financiële schade.

Bert de Vries
Ik ga Hearthstone weer eens checken. Ik heb dat al zo'n poos niet gespeeld dat ik waarschijnlijk meteen word kapotgeschoten, maar we zullen het zien. Verder zit ik nog midden in Breath of the Wild waarvan ik vermoed dat ik, helaas, al zo'n driekwart van de game heb gezien. Misschien ga ik daarnaast nog een keer door Night in the Woods heen. Ik heb in mijn eerste ronde nog niet alles gezien, en ik ben toch wel heel benieuwd.


Thijs Barnhard
Met 25 uur in The Legend of Zelda: Breath of the Wild en nog maar de helft van de kaart ontdekt heb ik nog wel even te gaan in deze fantastische game. Gelukkig maar want het is nog steeds elke keer genieten van wat er allemaal in deze wereld mogelijk is. Je zou misschien zeggen dat er op de Switch verder weinig te spelen is, maar niets is minder waar. Dit weekend ga ik ook verder met Blaster Master Zero. Naast Shovel Knight nog zo'n vrolijke retro platformer. Blaster Master is echter wél van oorsprong een NES-game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

 • Lekker verder met Zelda op de Switch en nog even wat verder in Horizon op de Playstation 4. en als er dan nog tijd over is liggen Nioh en Nier nog te wachten ben ik ook nog lang niet klaar mee.

 • Mass effect 2 en zeer waarschijnlijk ook 3 en ook nog wat Assassin's creed Rogue.

 • heb een uurtje mass effect andromeda gespeeld, misschien ga ik de rest van de preview versie nog spelen, verder horizon zero dawn.

 • Ik ga dit weekend nog eens met mijn 3DS aan de slag. Ik heb onlangs Dead of Alive: dimensions gekocht voor een prijsje en ga eens kijken of die game mij bevalt. Fijn weekend iedereen!

 • Persoonlijk de leukste vecht game op de 3 DS heb mij er ook enorm veel mee vermaakt gameze mvoske!

 • Ik vond persoonlijk Super Street Fighter op de 3DS een geweldige game. Het gaat moeilijk zijn om deze game te overtreffen, maar ik ga Dead of Alive een eerlijke kans geven. :)

 • Weer terug begonnen met FFXIV en tussendoor soms even rustig hersenloos knallen op Battlefront.

 • Hoofdzakelijk Horizon Zero Dawn en voor tussendoor beginnen aan Stardew Valley.

 • Ik ga ook weer verder met zelda op de switch,yakuza0 en horizon liggen ook nog te wachten dus ik heb zat te doen!fijn weekend gamers!!!

 • vooral Battlejack, beste game!
  Onze guild staat op nr1!!

 • Je zou het bijna vergeten maar de Nintendo Switch heeft ook nog een touchscreen ben sins kort helemaal verslaafd aan Voez dus ga er dit weekend flink wat tijd insteken

 • Horizon en Zelda.

 • Heb laatste tijd niet de centjes als skere student om games te halen, dus bij geldgebrek heb ik net Bloodborne weer geïnstalleerd. Ga die lekker spelen denk ik, eens kijken hoe ver ik kom.

 • Lekker verder met Zelda en Watch Dogs 2.

 • Al sinds de release alleen maar Nier: Automata.
  Route A was al tof, maar Route B is stiekem aan het teasen naar een nog diepere laag van de verhaallijn en de wereld.  Zelda is al eventjes stof aan het happen, maar misschien dat ik die game nog eens oppik op de momenten dat mijn vriendin tv aan het kijken is. Na 20 uur Zelda verveelde ik mij alweer. Ik hoop dat de game mij weer kan grijpen.

 • Ik ga weer verder met Horizon Zero Dawn. En tussen door wat potjes Disc Jam. Dat is wel echt een toffe PS+ game van deze maand!

 • Horizon Zero Dawn en Yakuza O zit ik over de helft en zijn toffe games, maar dit weekend ga ik Dragon Age Inquisition weer eens opstarten.  Ben in de 1e playthrough er na een paar uur mee gestopt en weggelegd en dus nooit voorbij Hinterlands gekomen.
  Nu weer opnieuw begonnen, een mannelijke Mage gemaakt en de mount in Hinterlands opgezocht. Niet alle sidequests willen doen in Hinterlands, maar eerst eens de main missie volgen. Kijken of het spel dan wel beklijft.

 • Vraag me echt af hoeveel mensen in de Hinterlands zijn blijven hangen, want je bent vast niet de enige. Wilde zelf ook heel plichtmatig alles daar gedaan hebben voordat ik verder ging, met als resultaat dat je meteen in het begin 10 uur een game zit te spelen waarin eigenlijk niks gebeurt. Zonde, want uiteindelijk vond ik 'm echt grandioos vet!

 • De klik die ik toen niet had, heb ik nu wel.  Ik vond het 2,5 jaar geleden ook een saaie game (n.a.v. jouw video), maar dat was mijn eigen schuld om ook al die zijmissies plichtmatig te doen.
  Nu met een mannelijke elf (de 4de preset), Mage, lekker kont gaan schoppen. • Zelda en Fast RMX en misschien een.begin maken aan I am Setsuna.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren