1. De beste games en uitgever van E3 2017 - Wat vindt de IG-community?

De beste games en uitgever van E3 2017 - Wat vindt de IG-community?

In de afgelopen dagen hebben we iedereen de moeder gepolld over E3 2017, en vandaag is het tijd om daarop terug te blikken. Wat vonden jullie de beste games en uitgevers van de show?

Hieronder is het overzicht van de polls met de absolute winnaars te vinden.

Ubisoft – Beyond Good & Evil 2
Michel Ancels langverwachte vervolg is een logische winnaar, maar tegelijkertijd ook werkwaardig. Vele gamers zagen de game namelijk totaal niet aankomen, maar uiteindelijk is er ook niet bepaald veel laten zien. Sterker nog, de game is volgens Ancel zelfsnog amper in ontwikkeling.

Cypher zei doeltreffend: “Die CGI trailers moeten ze verbieden. Je hebt er eigenlijk geen ene ruk aan.” Ook Aurora vond dat zoveel stemmen voor een CGI-trailer niet terecht is: “Als de enige game waarvan we niet eens daadwerkelijk gameplay zagen een poll als deze keihard wint... Dan tjah, zegt dat wel gewoon veel over de staat van dienst van deze developer in al zijn andere games.”

Anderen waren echter blij tot euforisch over de aankondiging. Jorn6810 zei: “Beyond Good & Evil 2 hands down. Mijn mood tijdens het zien van de trailer ging echt van "wauw het is BG&E2" naar "nee toch niet" na de diverse scheldpartijen. De game heeft dus duidelijk een volwassenere opzet en ben benieuwd hoe dit gaat worden. Erg veel zin in om meer van te gaan zien!”
Hier zijn de resultaten te bekijken, met Assassin’s Creed Origins en Far Cry 5 op een magere tweede en derde plaats.

Microsoft – Anthem
Anthem was een grote verrassing tijdens de Microsoft-persconferentie. De nieuwe game van Bioware laat nog even op zich wachten, maar het feit dat het hoofdteam van Bioware met Mass Effect-schrijver Karpyshin de game ontwikkelt, is voor velen reden voor een positief vooruitzicht.

Robskeee zei al: “Anthem, wat een ongelofelijk dikke game is dat. Kan me bijna niet voorstellen dat dit de uiteindelijke gameplay wordt.” Jarcijntje was ook erg enthousiast: “Same. Same same same. Te hyped voor die rocketboosters waarmee je door de wereld heen kan vliegen (wat bijna unlimited leek.)”

Niet iedereen was het hier echter mee eens, zoals iFap: “Laten we niet op de zaken vooruitlopen. Dit is precies de hype die ze willen creëren om zoveel mogelijk pre-orders naar binnen te harken. Iets wat bij The Division ook is gebeurd. En geloof me, daar wordt niemand vrolijk van behalve de uitgever zelf natuurlijk.” Ook Larafin vond dat we nog niet te vroeg moeten juichen: “Ik snap de hype van Anthem totaal niet. Het is basically Horizon meets The Division. Beide games hadden enorm veel hype, eentje leefde daar naartoe, de ander totaal niet. Daarbij zag ik maar een paar RPG elementen, superkrachten lijken mij wel een tof concept. Maar dit lijkt mij (nog) niet de revolutie die EA zegt dat het wordt.”

Behalve Anthem werden ook Ori and the Will of the Wisps, Metro Exodus en Assassin’s Creed Origins genoemd. ThatMrAwesome plaatste echter de beste reactie: “Waar was Below eigenlijk jongens?”. Want: waar is Below?

Sony – Spider-Man
Sony was een interessante strijd tussen Spider-Man en God of War, waarvan de spinnenjongen net wat meer stemmen kreeg. Dit was dan ook duidelijk te merken aan de korte, maar krachtige reacties. Mythicz, Gaaiz en Paijiala gingen voor God of War, terwijl onder andere Laguna 19 en Mister Frowdo verkozen als winnaar.

Rippert koos echter voor een andere game, en benadrukte nog even de afwezigheid van die ene game: “Days Gone natuurlijk! Als die The last of us 2 had geheten stond die gewoon op 1 hier. Volgens mij laten mensen zich snel wat verleiden door wat mooie beelden en Quick time events van Spiderman. Word er totaal niet warm van die uncharted spiderman ripoff!”, en Snakesonic vond de remake van Shadow of the Colossus het moment van de show: “De verrassing was SOTC. Benieuwd wat ze met deze game gaan doen. De rest waren allemaal games die al eens eerder aan bod zijn geweest of mijn games niet zijn.”

Nintendo – Super Mario Odyssey
We waren al overleg aan het plegen om InsideGamer om te vormen tot PokémonInsider of Pokégamer, maar wonder boven wonder verkozen jullie de nieuwe Mario boven Pokémon op de Switch. Rafskeman vatte de meeste reacties goed samen: “Ik heb best wel flinke hype voor Pokémon, Kirby en Metroid. Maar van Pokémon en Metroid hebben we niks gezien en Kirby ook maar amper wat. Dus ik ga voor Mario, waar ze veel van hebben laten zien. Het ziet er fantastisch uit en kan niet wachten om te knallen!”

Sharjahgames kon, af te lezen aan het uitbundige gebruik van uitroeptekens, de hype rondom Metroid Prime 4 echter niet weerstaan: “Mario Odyssey gruwelijk spel, net baas gevecht gezien, zooooo goed!!!!Maar ik heb voor Metroid gekozen, omdat ik weet dat die ziek goed gaat worden, en Metroid is mijn favoriete character!!!” Mighty_Thijs moest verder nog even kwijt dat Yoshi de leukste verrassing van de Nintendo Spotlight was.

De beste uitgever van E3 2017 - Nintendo
Tot slot deed Grote Smurf Dennis een oproep om te stemmen op de belangrijkste poll van de E3: de beste uitgever (met persconferentie!). Uit de resultaten blijkt dat Nintendo verreweg het populairst is onder de InsideGamer-bezoekers, gevolgd door Sony, Microsoft, Ubisoft, Bethesda en EA.

Blue_blade3 erkent dat andere partijen ook toffe games lieten zien, maar dat Nintendo toch echt zijn favoriet was: “Voor mij duidelijk Nintendo. Ze hebben genoeg games laten zien (of aangekondigd) die het voor mij interessant maken om een Switch te halen. Al moet ik wel zeggen dat ik ook erg uitkijk naar de nieuwe God of War en misschien ook AC Origins.” RMNiels was zelfs van mening dat Reggie na twee Metroid-aankondigingen naar huis had kunnen gaan: “Nintendo had alleen al Metroid Prime 4 kunnen aankondigen op een podium en verder niks en het had al gewonnen.”

Disar geeft toe dat hij misschien een ouwe lul is, maar nu eenmaal niet snapt waarom Nintendo zo populair is: “Snap de hype om Nintendo niet, maar zal wel aan mijn smaak liggen. (en ik ben een ouwe lul die alles van Nintendo heeft meegemaakt in het betreffende tijdperk, dus heb de nodige nostalgie als het op Nintendo aankomt). Maar voor mij heeft de Switch welgeteld twee titels waar ik geïnteresseerd ben, waarvan er 1 al uit is, en de ander pas later komt.”

Toch ging niet iedereen hierin mee. Rippert was bijvoorbeeld erg blij met Ubisoft: “Toch Ubisoft , geweldige games en show! Nintendo komt kondigt 2 titels aan waar iedereen op zit te wachten en dat zonder trailer of niks. Dat is niet voldoende voor mij zeker niet als die misschien pas na 2020 in de schappen liggen.” Meta_Michiel ging ook voor een andere partij: “In mijn ogen Microsoft, daarna Sony en pas daarna Nintendo. Hoewel ik helemaal gek werd toen ik Metroid Prime 4 zag, was dat alleen maar een logo. Dan had Microsoft net zo goed een logo van Halo 6 en GoW kunnen laten zien.”

Al met al kunnen we stellen dat er wederom voor iedereen mooie games zijn getoond op de E3, waardoor de gamer uiteindelijk wint. Ook BLUEBARRET ziet in dat je beter alle games kunt kopen, want geld moet rollen: “Maarja, voor elke console ga ik wel games halen.”


Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Spider-Man, Spider-Man,
  Does whatever a spider can
  Spins a web, any size,
  Catches thieves just like flies
  Look Out!
  Here comes the Spider-Man.  Is he strong?
  Listen bud,
  He's got radioactive blood.
  Can he swing from a thread
  Take a look overhead
  Hey, there
  There goes the Spider-Man.  In the chill of night
  At the scene of a crime
  Like a streak of light
  He arrives just in time.  Spider-Man, Spider-Man
  Friendly neighborhood Spider-Man
  Wealth and fame
  He's ignored
  Action is his reward.  To him, life is a great big bang up
  Wherever there's a hang up
  You'll find the Spider-Man

 • Omg, mijn reactie op Anthem staat erbij, haha.
  Overigens, ben ik nu de trotse bezitter van de Nintendo Switch, en (over)morgen Mario Kart 8 Deluxe en Zelda: Breath of the Wild. :)

 • Awesome :D  Veel plezier!

 • Have fun!

 • Tof, ja ik heb er te weinig tijd voor. Koop 2018 een nieuwe ps5! Heb je de Switch games gewonnen?

 • @playstationforever
  Bedoel je ps4 of denk je echt dat er volgend jaar een nieuwe playstation gaat komen? Dat zou in mijn ogen één van de domste zetten zijn die Sony kan doen. Ik bedoel, de ps4 verkoopt nog altijd heel goed dus waarom een nieuwe console uitbrengen? Ik denk wel dat de ps5 er gaat komen maar dan pas ten vroegste 2019 (ik hoop eigenlijk nog wat later).

 • Dat is geen domme zet gozer. Zijn ook nog genoeg mensen die enkel op een ps3 spelen. Je bent niet verplicht het te kopen. Daarbij blijven er nog jaren games gemaakt worden voor de ps4 ook! Is ook geen toeval dat een God of War 4 uitgesteld wordt naar 2018. Game was gewoon al min of meer af voor een release dit jaar. Zie de ps4 pro als een upgrade van de ps4. Net als de xbox one s van de xbox one. En nu nog geen 2 jaar later komt de xbox one x. Is gewoon zeer logisch dat er een nieuwe playstation komt. Zal me niet verbazen dat last of us 2 en god of war ook gewoon op een nieuwe ps5 verschijnen en gewoon op de huidige playstation.  http://www.psx-sense.nl/249761/playst…

 • Horizon meets the Division. Eén maakte het wasr? Neem aan dat je ze allebei gesperld hebt? Persoonlijk vond ik ze allebei geweldig. Hype dingetjes doe ik niks mee.

 • Meer uniek en niet echt bepaald The Division-alike…

 • Anthem en spiderman vond ik de games van E3 2017

 • Kan niet anders zeggen dat die 2 de meest interessante games waren die we hebben gezien. Beyond good and evil 2 hebben we niks qua gameplay gezien. De rest was wel redelijk voorspelbaar.

 • Anthem, AC, Mario Odyssey, Xenoblade Chronicles 2, Monster Hunter World ^_^

 • db fighterz

 • Hahaha, bedankt dat jullie mijn mening als een samenvatting op de rest zag!

 • @ Rippert, Spiderman een Uncharted ripoff? Slaat helemaal nergens op. Kan je elke game wat een paar quicktime events in de game hebt zitten wel een ripoff noemen. De animaties, vechtscenes in Spiderman waren echt super mooi. De graphics waren om van te smullen, en dat in game! De cutscenes gingen gewoon vloeiend over naar de gameplay. Kortom hoe je de cutscenes ziet, zo is het ook in game. Ik ben niet een superfan van dit soort games. Maar deze game blies mij toch echt weg. Kan niet wachten om deze te checken. 2018 een geweldig jaar, met een nieuwe playstation ook nog in het 2e kwartaal!

 • Ubi: Far Cry 5 en The Crew
  Sony: God Of War
  MS: Forza 7 en Anthem

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren