1. IG Q&A: Wat is het beste wat je op E3 2017 hebt gezien?

IG Q&A: Wat is het beste wat je op E3 2017 hebt gezien?

Nu dat E3 2017 achter ons ligt kunnen we in alle rust reflecteren op de persconferenties en alle games die voorbij kwamen. Zonder de hectiek van E3 is het toch wat gemakkelijker om een goed gefundeerde mening te vormen over hetgeen waar we zo enthousiast over werden afgelopen week. Daarom in de IG Q&A van deze week: Wat is het beste wat je op E3 2017 hebt gezien?

Dennis Mons
Kan moeilijk zeggen dat het de beste game is, aangezien het alleen een CGI-fragment was, maar ik ben ontzettend hyped over Beyond Good and Evil 2. Michel Ancel heeft een tweede deel 15 frickin' jaar lopen teasen, maar dit is absoluut 'the point of no return'. Ubi moét nu wel. Verder was ik enorm onder de indruk van Super Mario Odyssey. Zag er prachtg uit en dat gebeuren met dat petje is briljant. Kom op, je kunt een kikker zijn met een snor! Oh en liefde voor Mario + Rabbids Kingdom Battle aangezien ik dol ben op dat soort turned based strategy/battle games. Het is bijna een soort van Worms on steroids. En natuurlijk was ik ook te spreken over voor de hand liggende dingen als de nieuwe AC, NFS en CoD, maar die andere titels zijn écht wat nieuws.

Simon Zijlemans
Je kunt (ik noemen geen namen, maar ik heb het over Dennis) stiekem een hele rits titels noemen. Maar je kunt ook gewoon zeggen: Anthem is het gruwelijkste wat we gezien hebben. Omdat het nieuw is en omdat het gruwelijk is. Er was geen game die er mooier uitzag en het wordt gemaakt door Bioware. Het Bioware dat in de immer onlogische krochten van het internet de laatste jaren vaak de gebeten hond is. Maar fuck it, Bioware is Bioware en die kunnen wel wat. Zoals Anthem maken. AKA game van de show. Zelfs al was dat anders geweest als logo-aankondigingen ook mee hadden geteld...

Kevin Shuttleworth
Super Mario Odyssey. Waarom? Nou, je hebt een hoed die Cappy heet. Je kan overal in veranderen en dat is cool. Er is een mechanic geweid aan het op- en afzetten van een zonnebril. Als Mario neem je het op tegen een kwaadaardige bruiloftplanner. Er zit 2D Mario in via soort-van muurschilderingen waar je in springt. New Donk City. Dope.

Jules Schlicher
Jullie lezers zien het niet, maar in Slack - waar wij deze stukjes altijd samengooien - heeft Simon inmiddels zijn avatar veranderd naar een Metroid-avatar. Hij zegt dus wel Anthem, maar eigenlijk wil hij Metroid Prime 4 schreeuwen. Ik sluit me daarentegen bij zijn woorden aan: Anthem is het gruwelijkste wat we gezien hebben. De eerste shots (voordat er in dat pak gestapt wordt) zijn grafisch indrukwekkend, maar zodra dat junglevergezicht op het beeldscherm staat en een duik wordt genomen door die weelderige woestenij is het een opeenstapeling van overrompelende pracht, praal en actie. Anthem belooft wat fantastisch te worden wat geen enkele andere game op de show uitstraalde. Dat kan dus niet minder zijn dan het beste dat we op E3 2017 hebben gezien.

Lars Cornelis
Normaliter word ik niet warm van logo-aankondigingen, maar ik maak graag een uitzondering voor Metroid Prime 4. Als een franchise eerst bijna een decennium lang wordt doodgezwegen (haha ja Federation Force, I know, grappig maar nee) en gewoon een complete generatie overslaat, word ik bij hoge uitzondering al ontzettend gelukkig van de wetenschap dat er éindelijk aan een nieuw deel wordt gewerkt. En dan pleurt Nintendo daarna ook nog eens zonder blikken of blozen beelden van Metroid: Samus Returns online. Alsof het niks is. Dus ja, mijn hoogtepunt van deze E3 is een logo. En dat terwijl er ook games als Anthem, Super Mario Odyssey, God of War, Beyond Good & Evil 2 en Skull & Bones werden getoond. Go figure.

Thijs Barnhard
Ik word echt enorm gelukkig van alles wat ik van Super Mario Odyssey heb gezien. Die game heeft zoveel gekke ideeën en fantastische locaties dat ik hem het liefste nu al zou willen spelen. Ik zal eerlijk toegeven dat ik die trailer al een keer of tien heb bekeken om zoveel mogelijk gave details te bespeuren. Wist je bijvoorbeeld dat Mario's verschillende outfits stuk voor stuk afkomstig zijn uit eerdere games? En dat er in New Donk City een straat vernoemd is naar Cranky Kong? We hebben het hier over de diepste lore. Natuurlijk ben ik ook enorm blij met Metroid Prime 4 (al is het natuurlijk maar een logo), maar ook van Metroid: Samus Returns word ik vrolijk. Eindelijk liefde voor die vergeten serie! Ohja, ik heb ook enorm veel zin in Wolfenstein II: The New Colossus. Die game ziet er - geheel in de stijl van de vorige game - weer helemaal top uit.

Bert de Vries
The Artful Escape of Francis Vendetti. Wie? Juist: The Artful Escape of Francis Vendetti. Natuurlijk heb ik ENORM veel zin in alle grote klappers zoals Anthem, Beyond Good and Evil 2 en, vooral, Metroid Prime 4 (kippenvelmomentje!). Maar die games laten nog wel even op zich wachten... Deze heerlijk geflipte muzikale rockopera platformer komt waarschijnlijk veel eerder uit en ik kan niet wachten! Klein probleempje: het is nu nog een Xbox exclusive en ik heb geen Xbox maar dat is slechts een detail! Ik wil deze muzikale platformer spelen! Check die game!

Jacco Peek
Ik vond het een erg toffe E3, met veel verrassingen en veelbelovende games. Nintendo had een wereldpresentatie met twee Metroid-games, Pokémon voor de Switch en natuurlijk Super Mario Odyssey, waar ik niet op kan wachten. Toch is God of War het beste wat ik op E3 2017 heb gezien, puur omdat het de terugkeer is van een van mijn favoriete series. Het oogt allemaal persoonlijk, maar behoudt gelukkig een groot deel van de snelle hack ’n slash-actie waar ik verliefd op ben geworden. De demo was angstaanjagend mooi en het moment dat de World Serpent uit de zee ontsteeg, dacht ik: “Dit is ‘em.”

Wes Rijckaert
Als ik iets meer had gezien van Pokémon Switch was dat absoluut mijn keus geweest, maar helaas bleef het bij een aankondiging. Niet eens een logo! Nee, er blijft nu maar één game over: God of War! Man, wat zag de trailer er tof uit! Cory Barlog, de game director van dit deel, was verantwoordelijk voor God of War II en die game staat hoog op mijn all-time favoriete lijstje. Als deze game dan ook in de buurt komt van deel 2 ben ik een gelukkig mens. De actie ziet er als vanouds uit en de aanpak om Kratos geloofwaardiger als personage neer te zetten met behulp van zijn zoon zorgt voor kriebels. Een goed verhaal met brute actie? Count me in!

Alicia Tai
Natuurlijk ziet Super Mario Odyssey er spectaculair uit (en krijg ik dat liedje maar niet uit m'n kop, wat ik overigens (nog) niet zo erg vind), maar er is maar één game deze E3 geweest waar ik gelijk heel enthousiast van werd. De underdog van de E3, kan je hem misschien wel noemen, of misschien zou "undermouse" gepaster zijn. Ik heb het natuurlijk over de PlayStation VR-game met die schattige muis in de hoofdrol, Moss! Ik ben nog niet helemaal overtuigd van de PSVR, maar toen ik Quill (de muis) met haar zwaardje zag puzzelen en vechten was ik toch wel blij dat we die bril in huis hebben. De omgevingen en die reflectie van de "speler" in het water deden mij bovendien meteen denken aan Ghibli, waardoor Moss nog meer punten scoort. Eerlijk toegegeven, Mario zal uiteindelijk veel meer van mijn aandacht krijgen, maar Moss was voor mij zonder twijfel de verrassing en uitschieter van deze E3.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

 • Moeilijk, maar ik was het meest onder de indruk van Super Mario odyssey en Assassins creed Origins.
  Verder vond ik Mario en de Rabbids een grappig spel en ik hoop dat Spiderman op de PS4 leuk wordt!
  En natuurlijk de aankondiging van Metroid Prime 4, ook a hebben we daar nog niets van gezien qua gameplay.  Minste vond ik de Beyond good & evil 2 aankondiging, omdat de toon zo anders is dan het origineel.

 • 1 Metroid prime 4
  2 Mario Odyssey
  3 Beyond good and evil 2
  4 God of war.
  5 Spider-Man
  6 Ac Origins.
  7 Metroid samus returns
  8 Yoshi.
  9 Far Cry 5
  10 Uncharted the lost legacy

 • 1 Metroid Prime 4
  2 Ori and the Will of the Wisps
  3 Super Mario Odyssey
  4 The Last Night
  5 Metroid Samus Returns
  6 Forza Motorsport 7
  7 The Evil Within 2
  8 Wolfenstein II The New Colussus
  9 Spider-Man
  10 Anthem

 • Ori and the Will of the Wisps is het beste voor mij. Ook South Park en State of Decay 2 (de uitgebreide info in de Xbox Daily E3 show) konden mij erg bekoren.  Van Anthem viel mijn smoel ook open en ik voel de hype ook voor BG&E2. Niet de meest opzienbarende E3 ooit, maar er komt voor mij weer genoeg aan om te spelen.

 • Ori zag er fantastisch uit. Maar wat ik van State of Decay 2 zag viel mij heel erg tegen. Zowel de gameplay maar ook het technische gedeelte. Dit moet toch met een Xbox one X 10 keer beter kunnen..  Anthem was zeer tof alleen wil ik daar meer van zien. En vond het jammer dat een 3rd party game de afsluiter was bij Microsoft

 • Grafisch niet de mooiste titel nee, maar dat was de eerste ook niet. Gameplay was echter top. Raad je aan om die extra info eens terug te kijken, het type gameplay waar ze voor gaan is heel anders dan andere zombiegames. Het gaat om het opbouwen van een community, elke keuze afwegen, een plan bedenken en puur overleven als dat plan misloopt. Ik snap dat het niet de meest sexy game is, maar voor mij echt eentje waar ik erg veel zin in heb.

 • Oke oke dat kan ik had er meer van verwacht. Maar goed dat mensen plezier aan beleven.

 • Zo zijn er wel meer titels toch? ;) Games met gameplay boven graphics… Zo'n Yoshi uit jouw lijstje ziet er ook niet erg bijzonder uit, maar zal qua gameplay best goed in elkaar zitten.  En ik was erg onder de indruk van de beelden van Anthem, maar als dat alleen maar rondvliegen en wat schieten op beesten heeft qua gameplay, is de lol er snel af.

 • Ja Yoshi zag er ook niet mindblowin uit al vond ik het erg goed uitzien maar dé nieuwe Metroid prime gaat denk ik pas weer een grafische stap voorruit zijn in Nintendo games.  En over Anthem ben blij dat het geen rpg is. Maar wat jij ook aangeeft qua gameplay moet het afwisselender. Dat zelfde heb ik met Skull and Bones.

 • Je kan ook geen postimpressionisme vergelijken met Barok. Een Van Gogh vergelijken met Rubens zou ook oneerlijk zijn, maar maak vergelijkingen binnen hun categorie en je komt tot de conclusie dat ze beidde meesterlijke werken hebben gemaakt.  Met die zelfde denkwijze kan je zeggen dat:
  State of Decay 2 gewoon kaal is en grafisch wat achterloopt (tov bv Days Gone) en dat Yoshi binnen zijn categorie fris en mooi is.  Maar de gameplay en de inhoud blijft belangrijker. Die zal wel goed zitten ;)

 • Anthem geen RPG?  @don, heb je ook wel gelijk in.

 • Heb je State of Decay 1 wel eens gespeeld Kaas?

 • Nee en dat vond ik er ook weinig boeiend uitzien

 • Voor mij toch God of War alhoewel ik verwacht had dat ze een echt stukje bossbattle zouden laten zien. Je weet min of meer dat een GoW game daar vol mee zit en juist dat geeft eyecandy. Toch is het DE game waar ik op wacht.

 • Ik werd thuis gelukkig van de aankondiging van Metroid Prime 4!

 • Gezien mijn avatar zou ik dus Metroid Prime 4 moeten zeggen. Maar, maar, maar… er was alleen een logo.
  BGE2 was een leuke trailer, maar ook weer alleen CGI. Dan is mijn Game of the Show toch Anthem of Super Mario Odyssey. Mario omdat het fantastisch is om een 3D platformer voor mijn neus te krijgen die nieuw maar toch ook vertrouwd is en Anthem omdat ik de setting echt bruut vind. Sci-fi mech suites, count me in!

 • dragon ball fightez

 • Ace Combat 7 Unnown Skies - Ace combat!
  Assassins Creed Origins - ik ben blij dat de formule aangepast is, ik ben benieuwd hoe goed of slecht deze gaat worden. Ik ben alvast geïnteresseerd.
  Days gone - ziet er goed uit, ik zie geen reden in waarom deze niet leuk zou zijn.
  Super Mario Odessey - ziet er dik de moeite uit!
  Anthem - het zag er goed uit, maar als het een lootshooter wordt, blijf ik geen vaste klant hoor.
  God of War - dit zijn altijd goede games geweest, ook deze ziet er goed uit. Hij ziet er een tikkeltje anders uit, maar dat is mss net datgene dat de reeks nodig heeft.
  Spiderman - spijtig van al die QTE, ik ben er niet echt een fan van, maar ik ben wel blij dat grafisch de game dik in orde eruit ziet. De gameplay lijkt vloeiend, toch iets belangrijk voor een figuur als Spiderman.
  Monster Hunter world - al enkele jaren hoor ik vel lof over de Monster Hunter reeks, 1Tje waar ik nog niet mijn tanden in heb kunnen zetten. Ik ben blij dat deze nu naar PS4 komt, kan ik die meteen uitproberen.
  Dragon Ball fighters - zwaar onder de indruk, ik ben geen hardcore DBZ fan die blind alle games in huis haalt, maar deze is echt 1tje die ik wil spelen en meesteren (in de mate dat het mogelijk is).
  Metroid 4 - we hebben hier niks van gezien, maar ik ben blij dat ze officieel bevestigen dat ze hieraan werken.
  Metroid Samus returns - waarom ze dit niet eerder uitgebracht hebben, zal me steeds een raadsel blijven.
  Beyond good and evil 2 - ik heb de 1 niet gespeeld, maar de trailer zag er echt veelbelovend uit. Ik ben zeer benieuwd wat het wordt.

 • The Evil Within 2, de eerste had al een geniale sfeer en dit lijkt nu doorgetrokken te worden naar het 2de deel als we de gameplay trailer mogen geloven.

 • Ik ben 'm momenteel aan het spelen en de sfeer is inderdaad fantastisch! De gameplay vind ik wel wat minder… Ben heel benieuwd naar deel twee!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord