1. Hardware Hitjes – Corsair onthult nieuwe SSD’s

Hardware Hitjes – Corsair onthult nieuwe SSD’s

Corsair zit al vrij lang in de SSD-markt met zijn Neutronlijn aan SSD’s. In die lijn ontbrak echter nog één type SSD’s: PCIe. Daar komt nu verandering in met de NX500’s die voor een forse prijs in de winkels liggen. Daarnaast heeft Apacer, een kleinere fabrikant van SSD’s, een interessant nieuw model op de markt gezet.

In deze nieuwe rubriek op InsideGamer nemen we tweewekelijks het laatste hardwarenieuws met je door. Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van videokaarten, chips en andere technologie voor in en rond je systeemkast.


EKWB maakt koelblokjes voor M.2-SSD’s
M.2-SSD’s, en met name de duurdere modellen, willen nog wel eens oververhitten. Ze liggen namelijk bijna altijd verzonken tussen andere componenten, waardoor ze weinig frisse lucht krijgen. Daarnaast zijn ze zo goed als nooit uitgerust met een eigen koelblok. Hierom heeft EK Waterblocks, bekend van hun waterkoelingcomponenten, twee koelblokjes gemaakt voor M.2 SSD’s.

Beide varianten beschikken over een aluminium koelblok met een backplate die via twee clipjes aan iedere zijde wordt bevestigd. De zwarte variant kost tien euro, voor de vernikkelde variant betaal je drie euro meer.


Nacon onthult tweede versie Revolution Pro Controller
Eind vorig jaar kwamen zowel Razer als Nacon met hun third-party controllers voor de PlayStation 4. Nacon komt nu met een opvolger van de Revolution Pro die ze destijds lanceerde. De nieuwe versie heeft betere compatibiliteit, verbeterde UI van de software en meer mogelijkheden om de controller te customizen.

Zo kan de D-pad nu worden gewisseld tussen vier en acht richtingen, is de gevoeligheid van de sticks beter aan te passen en zijn de knoppen op de achterkant nu volledig toe te wijzen. Als kers op de taart is de nieuwe Revolution Pro voorzien van een USB Type-C verbinding in plaats van de gepatenteerde kabel waar de vorige over beschikte.

Apacer bouwt een prachtige SSD
Weinig mensen zullen de naam Apacer herkennen als fabrikant van SSD’s. Het is dan ook een vrij kleine fabrikant die weinig producten heeft voor consumenten, maar daar komt binnenkort verandering in. Het bedrijf heeft namelijk een PCIe SSD aangekondigd in de vorm van een aanvalsgeweer.

Het geval heeft meer weg van een nietmachine dan een upper receiver van een M16, waar de SSD naar ontworpen is. Het handvat dat onderdeel is van deze receiver dient op de SSD als koelblok zodat deze niet oververhit raakt. Over de prijs is – helaas – nog niks bekend.

MSI gaat gamingmonitoren maken
MSI is hard op weg om elk mogelijk componenten te maken voor het bouwen van een game PC, het enige wat nog ontbrak was een monitor. Tot nu dan tenminste, want de Optix-monitoren van MSI liggen eindelijk in de winkels.

Vooralsnog zijn er twee modellen beschikbaar, een 24”- en een 27”-model, beide met een 1080p VA-paneel en een subtiele curve. Beide schermen draaien op 144hz en hebben ondersteuning voor AMD’s Freesync. Het 27”-model kost €349, van het 24”-model is nog geen prijs bekend.

Eerste PCIe-SSD’s van Corsair duiken op
Corsair gaat binnenkort zijn assortiment SSD’s uitbreiden met twee flagship PCIe-SSD’s. Het is voor het eerst dat Corsair PCIe-SSD’s produceert, voorgaande producten in de Neutron-lijn waren alleen beschikbaar in 2,5”- en M.2-formaat.

Vooralsnog zijn de nieuwe NX500 SSD’s beschikbaar in twee capaciteiten: 400GB en 800GB, die respectievelijk $319,99 en $699,99 moeten gaan kosten. De prijs in euro’s en of de SSD’s ook in Europa beschikbaar zullen zijn is vooralsnog niet bekend.

Thermaltake gaat op de RGB-tour met een 80 Plus Titanium 1250 watt-voeding
Voedingen met RGB-verlichting zijn, onder andere van Thermaltake, al een tijdje beschikbaar. In het high-end segment was het aanbod echter nog vrij schaars, iets waar Thermaltake nu verandering in brengt met een nieuwe 1250 watt-voeding.

De Toughpower iRGB Plus 1250W Titanium TT Premium Edition, zoals de voeding heet, is gewaardeerd met 80 Plus Titanium, het hoogst haalbare efficiëntie-label voor een voeding. De voeding is volledig modulair en beschikt over acht 6+2 PCIe-stroomaansluitingen, genoeg om vier grafische kaarten in SLI/CrossFire van stroom te voorzien. Aan dit alles hangt een fors prijskaartje van 440 euro.

Over twee weken is Hardware Hitjes weer terug met dan natuurlijk nóg meer hardwarenieuws!

Dit artikel delen

Over de auteur

Floris de Bijl Hardcore hardware-nerd. Groot liefhebber van de Dishonored-, Deus Ex- en Bioshock serie en 4X/Grand Strategy.

Reacties

  • Leuk een nieuw item! Denk alleen wel dat de bezoekers van deze website zich meer bezig houden met Playstation, Xbox en Nintendo. Misschien daar dan wat meer de focus op leggen? Op game hardware, zoals controllers/keyboards/muizen, schermen/VR-brillen en speakers/koptelefoons. En game accessoires wellicht, zoals stoelen of tafels. Ik zou wel geïnteresseerd zijn in een item over ergonomische accessoires bijvoorbeeld!
    Voor informatie over videokaarten, voedingen en SSD's zijn betere sites te vinden. Wat hier nu staat zegt me eigenlijk helemaal niks, terwijl ik er toch wel het één en ander van af weet. Bij dat soort hardware gaat het echt om de details, maar die ga je in deze stukjes tekst niet terug vinden. Op andere sites wel.

  • Waarom hebben de meeste monitoren iedere keer FreeSync en geen G-Sync… volgens mij worden er toch meer GeForce kaarten verkocht dan AMD kaarten.

  • G-Sync is duurder…is mijn bevinding teminste.

  • Een losse Gsync module kost een fabrikant rond de 100 dollar extra. In mijn optiek is Gsync ook superieur aan FreeSync maar de meeste mensen willen niet die 100 euro/dollar extra betalen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren