1. Dit was het Nieuws: geruchten Pokémon-game met open wereld

Dit was het Nieuws: geruchten Pokémon-game met open wereld

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Pokémon op Nintendo Switch krijgt misschien open wereld
Een video is verschenen waarin Pokémon-ontwikkelaars de aankomende Pokémon-game voor Nintendo Switch bediscussieren. Hierin wordt geïmpliceerd dat het spel een open wereld zal hebben.

In de video geven producer en director, Junichi Masuda en tevens director Shigeru Ohmori hun gedachten over de komende Pokémon-game die uit zal komen voor Nintendo Switch.
Aan het einde van de video reageren de ontwikkelaars op posts die zijn verschenen op fora over de jaren heen, waarin Pokémon-fans uitspraak doen over wat zij van de Pokémon-franchise verlangen.

In een van deze posts, die is geschreven door Giant Bomb-gebruiker Tebbit, staat: "Alles wat ik vraag is een Pokémon game met het uitgangspunt "Gotta Catch Em All", in een grote, open wereld". Op deze post van zeven jaar geleden reageren de Pokémon-ontwikkelaars in koor: "We zijn het aan het maken!". Dit wekt de indruk dat de Pokémon-game die uit zal komen voor Nintendo Switch een open wereld zal hebben.

Dat deze game een open wereld zal bevatten is niet officieel bevestigd. Eerder registreerde Nintendo Pokémon voor de Switch voor 2018 of later. Bekijk hieronder de desbetreffende video.


Guerrilla kondigt releasedatum aan voor Horizon Zero Dawn-dlc
Guerrilla Games heeft via een bericht op de PlayStation Blog een releasedatum aangekondigd voor The Frozen Wilds, de dlc-uitbreiding voor Horizon Zero Dawn.

The Frozen Wilds is vanaf 7 november beschikbaar voor PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro. De uitbreiding kost 19,99 euro of 17,99 euro voor leden van PlayStation Plus.

In de dlc reist Aloy af naar een besneeuwd gebied in het noorden met nieuwe omgevingen om te ontdekken, nieuwe mysteries om te ontrafelen en nieuwe dodelijke machines om tegen te vechten. Guerrilla is van plan meer informatie over de uitbreiding uit te brengen in aanloop naar de release.

GTA 5-mod komt met verbeterde graphics voor pc
Een nieuwe GTA 5-mod, genaamd NaturalVision Remasterd, is nu verkrijgbaar voor pc.

De GTA 5-mod NaturalVision Remasterd is een complete herziening van de originele mod: NaturalVision. Deze is niet een simpele grafische upgrade, maar voegt veranderingen toe aan het weer, lichtsysteem en tonemapping om de beelden grafisch realistischer weer te geven.

De ontwikkelaar Razed vertelt meer dan 1200 uur bezig te zijn geweest met de ontwikkeling van de mod. "Ik heb meer dan 40 uur aan videobeelden en honderden foto's gebruikt. Ook heb ik diverse wijken onderzocht in de buurt van Los angeles en Salton Sea," aldus Razed. Hij voegt toe dat zijn is geweest om "de meest realistische visuele ervaring mogelijk te maken met de GTA 5-engine".

Voor inspiratie heeft de ontwikkelaar ook gekeken naar games als Forza Horizon 3, Watch Dogs en zelfs Grand Theft auto 4.

Ga naar gta5-mods.com om zelf de NaturalVision GTA 5-mod te proberen. Bekijk hieronder de trailer van de mod.


Zo ziet het Xbox One-dashboard eruit met de nieuwe update In een video geeft Microsoft meer details over de aankomende Xbox One-update, waarmee het uiterlijk van het dashboard op de schop wordt genomen.

De update, die nu beschikbaar is voor Xbox Insider-testers, zorgt ervoor dat het thuismenu opties toont om een laatst gespeelde game op te starten. Ook wordt een vriend voorgesteld die dezelfde game speelt, zijn er opties om de besturing aan te passen en worden tijdelijke deals uit de Xbox Live-winkel getoond.

In de linkerhoek van het scherm is ook een 'my games'-optie, waarmee spelers meteen naar hun volledige bibliotheek kunnen gaan. Daarnaast worden een aantal recent gebruikte apps en games getoond.

Deze en andere wijzigingen zijn te zien in onderstaande video. De update moet ergens de komende maanden voor alle Xbox One-gamers beschikbaar komen.


Een zijmissie van Assassin's Creed Origins in actie - Gameplay
Ubisoft toont 18 minuten aan gameplay van Assassin's Creed Origins in een nieuwe video.

De laatste keer dat de game uitgebreid werd getoond was op E3 in juni, maar in een nieuwe video van IGN wordt een nieuwe missie van de game getoond. Het gaat om een zijmissie genaamd 'What's Yours is Mine'. Niet de hele missie wordt getoond en game director Ash Ismail laat weten dat missies vaak langer zijn.

De ontwikkelaar meldt tevens dat spelers vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen tijdens missies. Komt men tijdens een missie bijvoorbeeld een persoon die volgens een andere missie vermoord moet worden tegen, dan kan dat gewoon gedaan worden zonder dat de huidige missie stopt.

De beelden komen van de Xbox One X-versie van de game. Assassin's Creed Origins verschijnt op 27 oktober op pc, PlayStation 4 en Xbox One.


Gearbox lanceert website van nieuwe game Project 1v1
Gearbox heeft de website gelanceerd van Project 1v1, een nieuwe shooter waarin twee spelers tegenover elkaar worden gezet.

De game moet shooter-actie combineren met het verzamelen van kaarten, vergelijkbaar met Keystone van Warframe-ontwikkelaar Digital Extremes. Volgens de website van de game is het project nog geheim, al kunnen mensen zich al wel aanmelden voor een korte testperiode die deze zomer nog moet starten. Deze is alleen beschikbaar via Noord-Amerikaanse servers.

Meer details zijn nog niet bekend, al werd onderstaande artwork wel getoond via de website. Hierop is een soort futuristische stad te zien. Het is niet bekend wanneer Gearbox meer bekendmaakt over de titel. De studio is onder andere beken van Borderlands en Battleborn.

Olympische Spelen 2024 bevatten mogelijk esports
De commissie verantwoordelijk voor de Olympische Zomerspelen van 2024 overweegt esports toe te voegen aan het evenement.

De commissie is van plan om met mensen uit de esports-wereld te praten, alsmede de International Olympic Committee (IOC), om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor deze toevoeging. Dat meldt de co-president van het committee, Tony Estanguet, aan de Associated Press via NBC Sports.

"We moeten hier naar kijken want we kunnen niet zomaar zeggen 'Dat past niet bij ons, dat draait niet om de Olympische Spelen'. De jeugd is geïnteresseerd in esports. Laten we er naar kijken. Laten we ze ontmoeten. laten we kijken of we een brug naar elkaar kunnen vinden", aldus Estanguet. "Ik wil niet meteen nee zeggen. Het is interessant om met hen te praten, met de IOC, de esport-familie, om beter te begrijpen wat het proces is en waarom het zo'n succes is."

Tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio werd een eenmalig esports-toernooi gehouden, maar de sport wordt nog niet als een volledig Olympisch evenement met eigen medailles beschouwd. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking wordt esports wel als officieel evenement, inclusief medailles, gehouden.

Hoewel een officiële locatie voor de Spelen van 2024 nog niet is genoemd, is Parijs op dit moment de enige deelnemer. Los Angeles was ook in de running, maar heeft daar uiteindelijk van afgezien.

Deathmatch komt naar Overwatch met exclusieve map
Gisteravond heeft Blizzard twee Deathmatch-modi aangekondigd voor Overwatch.

Overwatch zal binnenkort een nieuwe gamemodus krijgen, genaamd Deathmatch. De modus is nu exclusief beschikbaar in de Overwatch Public Test Region (PTR) voor pc. Deathmatch kent twee versies, Deathmatch en Team Deathmatch.

In Deatchmatch spelen tot acht spelers tegen elkaar in een free-for-all, waarin de eerste speler die twintig punten behaald, het spel wint. Speler verdienen punten door kills te maken, maar verliezen een punt door dood te gaan, op welke manier dan ook.

Ook lanceert Blizzard een nieuwe map speciaal voor free-for-all Deathmatch, genaamd Château Guillard. Binnen de lore van de game ligt deze map in de buurt van Annecy in Zuid-Frankrijk en is de map vastgoed van Widowmakers familie.

In Team Deathmatch wordt een traditionele 6v6 matchup aangehouden.

Beide Deathmatch-modi zullen uiteindelijk naar alle platformen komen. De volledige versie van Deathmatch zal uitgebracht worden wanneer de modi succesvol getest zijn in de PTR.

Overwatch-director Jeff Kaplan legt uit dat er in eerste instantie gedacht werd dat Deathmatch "niet zou passen bij de game", omdat de studio de focus wilde leggen op objective-gebaseerde teammodi in Quick Play en Competitive. Echter heeft de Arcade-modus "nieuwe mogelijkheden gebracht voor ontwikkelaars om spelmodi te introduceren, die we anders nooit naar de game zouden brengen", aldus Kaplan.


Atlas Rises-update voor No Man's Sky heeft dertig uur aan verhaal
Hello Games heeft informatie bekendgemaakt over de Atlas Rises-update voor No Man's Sky.

Sinds de lancering in augustus van vorig jaar zijn er al verschillende updates voor de ruimtegame verschenen. Zo konden spelers door de updates al gebruik maken van voertuigen en eigen basissen creëren.

Met de Atlas Rises-update worden veel functies toegevoegd aan de game. De volledige details zijn te vinden op de website van No Man's Sky. De belangrijkste verbeteringen zijn hieronder te vinden:

  • Andere spelers zijn zichtbaar in de vorm van 'glitches'

  • Hogere resolutie van 3D-objecten

  • Nieuwe planeetsoorten

  • Nieuwe missie's beschikbaar

  • Farming is verder uitgebreid

  • Meer muziek van 65daysofstatic

  • Portals om snel tussen systemen te kunnen reizen

  • Meer dan dertig uur aan nieuwe verhalende content

De update is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Vermoedelijk wordt deze later vandaag beschikbaar gesteld. No Man's Sky is beschikbaar voor pc en PS4.


Lancering Steam Direct levert zo'n duizend nieuwe games op
De hoeveelheid games die op Steam worden geplaatst is de maanden enorm gestegen dankzij de lancering van Steam Direct. Er zijn zo'n duizend games op de service verschenen sinds 13 juni.

Steam Direct heeft Steam Greenlight vervangen. In plaats van dat ontwikkelaars stemmen van spelers moeten verzamelen, kan men voor een bedrag van 100 dollar hun games op de service plaatsen. Dit bedrag is volgens Valve nodig om neppe projecten te weren.

In de onderstaande statistieken van ICO Partners-ceo Thomas Bidaux is te zien hoe er in de afgelopen week maarliefst 215 nieuwe games verschenen. Dit in vergelijking met vorig jaar: in de eerste week van juli werden er maar 28 games op Steam toegevoegd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bart Vermeulen Ik ben Bart en game al sinds het vingervlugge driejarige kind dat ik was op de NES van mijn broer. Retro games en zielvernielers als Dark Souls zijn mijn favoriete games, maar kan ook genieten van mensen in het water pleuren in RollerCoaster Tycoon. Voor het leven verslaafd aan Diablo 2. Mijn favoriete game is Metroid Prime.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren