1. Op Verzoek – De beste games in games

Op Verzoek – De beste games in games

Dat wij als gamers van games houden spreekt voor zich. Dat in veel games zelfs volledige versies van andere games te spelen zijn voelt dus als een echt cadeautje. Vaak gaat het hier om eerder uitgebrachte spellen uit dezelfde serie of franchise en hebben klassiekers hun weg teruggevonden in recentere games. Echter zijn er ook games die oorspronkelijk als mini-games in andere spellen zaten en later als op zichzelf staande game uitkwamen. In de Op Verzoek van deze week bespreken we de beste games die te spelen zijn in andere games.

Space Harrier in Shenmue
De Sega-game Space Harrier verscheen in 1985 in de arcadehallen. In eerste instantie werd de game ontworpen als een third-person rail shooter met een realistisch, militair thema. Toen dit echter lastig realiseerbaar bleek, gooide Sega-ontwikkelaar Yu Suzuki het ontwerp van de game om, zodat deze in een fantasy-setting zou passen. De speler speelt nu als een menselijk personage die gebruikmaakt van een jetpack en zijn weg worstelt door werelden vol vreemde, buitenaardse en futuristische monsters. Daarnaast waren zowel de graphics als gameplay in die tijd zo innovatief dat Space Harrier wordt gezien als een van de beste werken van Yu Suzuki.

Niet gek dus dat deze man een volledige versie van Space Harrier speelbaar heeft gemaakt in zijn Dreamcast-game Shenmue. In de arcadehal van Shenmue zijn alle achttien stages van de grafisch verbeterde game te spelen. Op deze manier kunnen fans nogmaals genieten van zijn kleurrijke fantasie-omgevingen, robotvijanden en gekke eenogige mammoeten. In het eerste level krijgt de speler al te maken met een vuurspugende draak. Wat wil je nog meer? Mocht je dus ooit Shenmue nog eens oppakken, is het zeker aan te raden even in de arcadehal te stoppen om Space Harrier te checken!


Pitfall 2 in Call of Duty: WW2
In 1982 bracht Activision met Pitfall! een van de bestverkochte Atari 2600-game ooit. In het spel moet Pifall Harry binnen twintig minuten alle schatten in een jungle verzamelen. Pitfall! werd erg goed ontvangen en kreeg vele positieve reviews. Dat zorgde ervoor dat Activision in 1984 in samenwerking met SEGA het vervolg op Pitfall! uitbracht. In Pitfall 2 moet hoofdpersoon Pitfall Harry wederom de jungle verkennen en schatten verzamelen, terwijl hij de gevaren van krokodillen, vleermuizen, schorpioenen, cobra’s en drijfzand moet zien te overmeesteren.

Activision brengt 33 jaar later Pitfall 2 terug in hun allernieuwste game Call of Duty: WW2. In de first-person shooter is er de mogelijkheid om de Pitfall 2 te spelen. In Headquarters van de multiplayer kunnen spelers tijdens het wachten op een nieuwe match allerlei sociale activiteiten doen. In de R&R-tent hiervan kunnen spelers voor tien Armory Credits verschillende klassiekers spelen, waarvan de meeste spelers vooral bekend zullen zijn met de oude platformgame Pitfall 2. Zeker de moeite waard dus voor spelers die de kort maar krachtige game willen herbeleven!


Sonic the Hedgehog in Sonic Generations
In 2011 kwam SEGA met Sonic Generations voor de PlayStation 3, Xbox 360, pc en Nintendo 3DS. In deze game is het mogelijk om een oude klassieker uit de Sonic the Hedgehog-serie vrij te spelen. Het gaat om het allereerste deel uit de serie, Sonic the Hedgehog, dat in 1991 uitkwam. De speler moet hiervoor eerst 7777 punten verdienen in Sonic Generations en vervolgens naar de in-game winkel aan de linkerzijde in Green Hill Zone gaan.

Daar is een Sega Mega Drive-controller aan te schaffen, waarmee de klassieker speelbaar wordt. In Sonic the Hedgehog moet de speler Sonic door zes verschillende werelden leiden. Tijdens het spel kunnen gouden ringen verzameld worden die Sonic beschermen tegen aanvallen van vijanden. Wat onder andere het spel indertijd zo bijzonder maakte, was dat er in verschillende snelheden gespeeld kan worden. In de meeste games uit die tijd kan maar één snelheid aangehouden worden. Niet gek dus dat dit de grondlegger is van een succesvolle franchise en dat deze tijdloze game het nog steeds waard is om te spelen.


Maniac Mansion in Day of the Tentacle
Maniac Mansion is een point-and-click adventure-game die in 1987 uitgebracht werd door LucasArts voor onder andere de Commodore 64 en NES. In zijn opvolger Day of the Tentacle uit 1993 is deze volledige game te spelen op een in-game computer die veel lijkt op een Commodore 64. Ook al is het gouden tijdperk van het point-and-click-genre voorbij, is het gaaf om op deze manier twee van de beste games uit dit genre in één te kunnen spelen.

Maniac Mansion speelt zich af in de villa van de Edison-familie. Dr. Fred, een gestoorde professor, krijgt van een ingeslagen meteoor (die beschikt over een eigen bewustzijn) de opdracht hersenen van mensen te verzamelen om experimenten mee uit te voeren. De speler stapt in de schoenen van Dave Miller, die zijn door Dr. Fred gekidnapte vriendinnetje Sandy Pantz probeert te redden. Als deze sterft door een van de vele vijandige wezens in de game, moet de speler een ander personage kiezen om de missie mee voort te zetten. Maniac Mansion heeft wel vijf eindes die gebaseerd zijn op welke personages zijn gebruikt, welke het overleefd hebben en wat zij allemaal hebben volbracht. Deze interessante en uitdagende game is dus zeker aan te raden voor fans van dit uitgestorven genre.


Gwent in The Witcher 3: Wild Hunt Gwent
lijkt op het eerste gezicht slechts een simpele minigame – een leuk kaartspelletje om te spelen wanneer je niks beters te doen hebt. Maar als je eenmaal een paar potjes achter de rug hebt, vergeet je alles over de zoektocht naar Ciri of die o zo moeilijke keuze tussen Triss of Yenefer (al is de keuze makkelijk gemaakt: Triss). Je bent namelijk veel te druk bezig met het zoeken naar burgers om tegen te spelen om je deck compleet te maken.

Dit geweldige in-game kaartspel werd zo populair, dat mensen massaal naar hun plaatselijke gamewinkels stormden toen ze erachter kwamen dat ze fysieke kaarten kregen bij de fysieke, speciale editie van de Blood and Wine-uitbreiding. Ontwikkelaar CD Projekt Red is zelfs bezig met de ontwikkeling van een losstaande, free-to-play versie van het spel, die momenteel in bèta is. Zelfs als je dus de The Witcher 3 nooit in huis hebt gehaald, is Gwent een volwaardige game die je nu gratis kunt proberen.


[poll 889] Dit waren vijf van de beste games in games! We hebben natuurlijk ook gedacht aan Tekken in Tekken 5, Splatterhouse 1, 2 en 3 in de Splatterhouse-remake voor PlayStation 3 en Xbox 360, en Geometry Wars in Project Gotham Racing 2. Hebben we nog wat toffe games in games gemist? Laat het weten in de comments en stem ook op de Op Verzoek van volgende week![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Eerste Donkey Kong in DK64 (als onderdeel vh spel zelfs, niet enkel als extra). Hetzelfde geld voor Jet Pac.  En er zat ook zon chille twinstick shooter in Project Gotham Racing dacht ik.

 • Precies, Cranky Kong!!!

 • cod ww2 heeft nu ook leuke spelletjes in de headquarters

 • Je meent het.. Je kan ook het bericht even lezen. ;)

 • hahahahaha classic.

 • Telt de Spyro demo in crash bandicoot Warped ook?

 • Dat is slechts een demo, dus dat wilden we niet meetellen. Desalniettemin was ik hem wel vergeten, goeie!

 • Zou wel heel bizar zijn als het de hele game zou zijn , dat claimt best veel geheugen denk ik zo.

 • Uncharted 4 SPOILER  Crash Bandicoot in Uncharted 4

 • Blitzball in Final Fantasy X vond ik altijd erg tof

 • Alle NES-games in Animal Crossing

 • Hey deze avatar is echt oldschool. Volgens mij ben jij er eentje van de Oude Garde!

 • Ja zeker!

 • Ik en een stel vrienden hebben ons uren vermaakt met de Snake game binnen Timesplitters 2. De beste game in een game!

 • Wat dacht je van Timesplitters 2 in Homefront Revolution.

 • Wut? Is dat waar?

 • Waar is het voltorb spel uit Pokemon Heartgold!:O

 • in GTA 4 had je ook van die arcade kasten ofzo.. starte vaak de game op om alleen dat te doen. Cube nog-wat heette het…

 • Iedere minigame in Odyssey xD

 • GTA V heb een soort van snake/Tron combo genaamd (Don't) Cross the line. Dit kun je spelen wanneer je met minimaal twee man op de bank zit in een appartement. Geen idee of dit bij alle appartementen werkt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren