1. De Bioscoopstoel #42 – Justice League, The Punisher en Doctor Who

De Bioscoopstoel #42 – Justice League, The Punisher en Doctor Who

Redacteur Michel heeft weer een flinke lading bioscoopfilms, alsmede trailers van nieuwe films en series voor je uitgekozen voor de wekelijkse rubriek De Bioscoopstoel!

In de bioscoop
Vanaf donderdag draait dan eindelijk Justice League in de bioscoop. De ‘Avengers van het DC-filmuniversum’ brengt Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash samen om de wereld te redden en de zelfopoffering van Superman te eren. Hoewel het DC-filmuniversum nog niet zo goed is uitgewerkt als dat van Marvel, biedt de kwaliteit van Wonder Woman in ieder geval hoop!


George Clooney kruipt weer eens in de regiestoel, voor de actie-comedy Suburbicon. De film speelt zich af in 1959. Een Afro-Amerikaans gezin verhuist naar een vrij conservatief dorp. Daarnaast wordt toevallig ook een inbraak gepleegd rond diezelfde tijd. Dan heb je al snel de poppen aan het dansen. Met rollen voor een sterrencast, waaronder Matt Damon, Julianne Moore, Oscaar Isaac en Josh Brolin.


Het bovennatuurlijke drama A Ghost Story met acteertalent Casey Affleck in de hoofdrol lijkt hevig geïnspireerd door de klassieker Ghost met Patrick Swayze. In de film sterft Affleck en wordt hij als geest wakker, waarop hij besluit te blijven wonen in het huis dat hij met zijn vrouw deelde. Zakdoekjes bij de hand!


Nu op Netflix
Aanstaande vrijdag kunnen we weer een nieuwe Marvel-serie op Netflix verwelkomen. Na Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist (en de serie waarin ze de handen ineen slaan, The Defenders), krijgt ook het Daredevil-personage Punisher een eigen serie. Persoonlijk vind ik dat een hele goede zaak. De kwaliteit van de Marvel Netflix-series is wisselvallig, maar The Punisher is een van de hoogtepunten het uit tweede seizoen van Daredevil en ik vind acteur Jon Bernthal (The Walking Dead, The Wolf of Wall Street) eigenlijk altijd heerlijk intens acteren. Dat wordt vanaf vrijdag weer bingen!


In de wandelgangen
Het was eerder dit jaar groot nieuws: de eerste vrouwelijke Doctor Who is gecast! Om de zoveel jaar kruipt een nieuwe acteur in de huid van de bekende Britse dimensiereiziger, maar nu is dat dus voor het eerst een actrice, Jodie Whitaker om precies te zijn. Inmiddels heeft de BBC de eerste foto van Whitaker in kostuum uitgebracht, die je hieronder kunt zien. In de herfst van 2018 moeten de eerste tien afleveringen verschijnen.

Groot nieuws zo vlak voor de release van The Last Jedi: er komt een compleet nieuwe Star Wars-trilogie! Deze komt los te staan van de drie huidige trilogieën en zal niet om de Skywalker-familie draaien. Rian Johnson, de regisseur van The Last Jedi, staat ook aan het roer van deze films en schrijft en regisseert de eerste film. Erg tof nieuws natuurlijk, vooral omdat de mogelijkheden eindeloos zijn. Een nieuwe trilogie die los staat van de bekende verhaallijn geeft de makers ruimte om de gekste dingen te doen! Wat hoop jij te zien?

Cinematische universa zijn sinds Marvels filmreeks helemaal in, maar niet elke studio weet evenveel succes te boeken. Universal Pictures wilde een ‘Dark Universe’ creëren rondom klassieke filmmonsters, maar het lijkt erop dat dat feestje nu niet doorgaat. Zowel Dracula Untold uit 2014 als het dit jaar uitgekomen The Mummy (met Tom Cruise in de hoofdrol) blijken qua kaartverkoop en kritiek niet het beoogde succes te veroorzaken. De ‘bedenkers’ van dit universum, Alex Kurtzman en Chris Morgan, zijn nu volgens The Hollywood Reporter vertrokken bij Universal. Ook de ruimte binnen Universal Pictures waar de films worden opgenomen, is de laatste tijd beperkt bemand. Er waren grootste plannen: zo zouden Javier Bardem en Johnny Depp respectievelijk het monster van Frankenstein en The Invisible Man spelen. Ook Angelina Jolie zou interesse hebben in de rol van de bruid van Frankenstein. Het is afwachten of dit nu nog allemaal doorgaat.

Hype
Voor een nieuwe film van Steven Spielberg maak ik natuurlijk graag ruimte in de Bioscoopstoel. The Post richt zich op het Pentagon Papers-schandaal uit ’71. Een redacteur van The Washington Post publiceert stukken gebaseerd op gelekte informatie van Daniel Ellsberg, een militair. Hierin staan allerlei geheimen over de Vietnam-oorlog. Mocht dat plot je niet meteen prikkelen, dan doet de sterrencast dat misschien wel: met onder andere Meryl Streep, Carrie Con, Bob Odenkirk, Alison Brie en Bradley Whitford. De film draait vanaf 1 februari in Nederland.


Eind dit jaar komt de nieuwe Pixar-film Coco eindelijk uit, die draait om het Mexicaanse land der doden (hallo, Grim Fandango!). In Mexico wordt elk jaar de Dag der Doden gevierd, waarop overledenen zogenaamd een dag terugkeren naar aarde. In Coco gebeurt dit echt! Mensen die hebben gewerkt aan Ratatouille, Toy Story 3 en Finding Nemo hebben ook aan deze film gewerkt. Bekijk hieronder de laatste trailer!


Tja, als je John Cusack een robot laat uitvinden die wereldvrede moet creëren, dan vraag je er natuurlijk ook een beetje zelf om. In de sciencefictionfilm Singularity loopt het helemaal uit de hand. Kronos, zoals de robot heet, beseft dat de mensheid zelf vooral wereldvrede in de weg staat. Tijd om daar een einde aan te maken…


De eerste volledige trailer voor het tweede seizoen van Netflix-serie The Crown is er. Het eerste seizoen, dat vorig jaar op de streamingdienst verscheen, werd bejubeld om de mooie beelden en het sterke acteerwerk. Vanaf 8 december kan het tweede seizoen eindelijk bewonderd worden. De serie rondom het leven van de Britse koningin Elizabeth II heeft in het tweede seizoen ook wat nieuwe historische figuren, waaronder niemand minder dan John F. Kennedy.


En hiermee sluiten we De Bioscoopstoel voor deze week weer af. Tot aankomende maandag, dan zijn we er weer met meer nieuws en trailers!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Die nieuwe outfit van Dr Who… ik vind het maar niks. Het lijkt Yvonne Jaspers in Klokhuis wel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren