1. IG GOTY Battle #4 - Destiny 2 vs. Star Wars: Battlefront 2

IG GOTY Battle #4 - Destiny 2 vs. Star Wars: Battlefront 2

2017 was een krankzinnig goed jaar voor gamers. Niet alleen lanceerde de Nintendo Switch en de Xbox One X, maar was er op elk platform ook een flinke hoeveelheid games te spelen van uitzonderlijk hoog niveau. Zóveel games dat we het zelf niet aandurven om te beslissen welke de beste game van 2017 is. Daarom beslissen jullie dit in de InsideGamer GOTY Battles 2017.

Voor de vaste InsideGamer-bezoeker is het principe inmiddels wel bekend: 32 games nemen het tegen elkaar op in eliminatierondes, dus elke titel die verliest ligt eruit. Na een kleine voorselectie hebben we geprobeerd logische games tegenover elkaar te zetten, maar over het algemeen draait het er vooral om welke van de twee jouw favoriet is. Welke game heeft het meeste indruk op je gemaakt of heb je het meeste plezier aan beleefd? Gisteren won Cuphead met overmacht van Night in the Woods. Wie gaat er vandaag door naar de volgende ronde? Laat je stem gelden!

Destiny 2
Destiny was aan het einde van zijn levensduur niet meer te vergelijken met de game die Bungie in 2014 uitbracht. De twee grote dlc-uitbreidingen poogden een aantal tekortkomingen op te lossen, waaronder het gebrek aan content en het zeer magere verhaal. Destiny 2 zet deze lijn voort, zonder echt een grote stap te maken ten opzichte het origineel. De game bevat een aantal belangrijke gameplay-aanpassingen en voor het eerst een aardige verhaallijn, die Guardians meeneemt naar vier planeten. Deze mooie landschappen zijn goed gevuld met korte activiteiten, waaronder zijmissies die het achtergrondverhaal iets uitdiepen. Over het algemeen is Destiny 2 ook toegankelijker voor nieuwkomers, waardoor er voor de meest ervaren spelers na het doorlopen van de uitstekende eerste Raid eigenlijk niet zoveel meer nieuws meer te doen is. Of dit een probleem is ligt vooral aan het type speler dat je bent, maar over het algemeen is Destiny 2 een verbeterde versie van de loot-shooter dat het eerste deel was.Star Wars Battlefront 2
EA heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Battlefront 2 pakt een hele hoop pijnpunten van het origineel aan, maar gaat gebukt onder een ingewikkeld en traag progressiesysteem. Om te beginnen is de verhaalmodus geen artistiek wonder, maar weet het de Star Wars-fan op sommige momenten prima te bedienen. Vooral het feit dat spelers in de huid kruipen van Iden Versio van The Empire is een interessant gegeven, maar het verhaal weet niet geheel op zichzelf te staan. Buiten het toevoegen van een singleplayer-modus en de offline Arcade-modus, is de multiplayer ook uitgebreid. Vooral het allesomvattende Galactic Assault en Starfighter Assault leveren van tijd tot tijd epische Star Wars-gevechten op. Helaas wordt de game geteisterd door een progressiesysteem dat rust op lootboxes en microtransacties in de hand werkt. Op het moment van schrijven zijn de microtransacties uit de game gehaald en beloven Dice en EA de game te verbeteren, dus is er A New Hope voor Battlefront 2.


[poll 895]Gestemd? Laat ons vooral weten in de reacties op welke game en waarom![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik vind Destiny 2 aardig tegenvallen maar die krijgt alsnog de voorkeur boven BF2

 • Ik ben een behoorlijke Destiny fanboy.. Destiny 2 heeft inderdaad het probleem dat zodra je een hoog lvl bereikt er geen incentives meer zijn om door te spelen. Destiny 1 is in zijn huidige staat daar veel sterker in.  Ze zijn qua kwaliteit echter nu wel al verder dan Destiny 1 in jaar 1 was.. Dus ik hoop dat ze met de nieuwe wijzigingen van vandaag en volgende week een weg inslaan die dezelfde groei in kwaliteit laat zien die je ook bij Destiny 1 zag..  Ik ben hoopvol :)

 • Ik heb D1 ook kapot gespeeld. Elke week gelijk na de reset 3 raids doen met vrienden was eerder regel dan uitzondering. D2 heeft gewoon heel weinig in zich waardoor ik het wil blijven spelen. Vooral het feit dat wapens en gear eigenlijk niks waard zijn stoort me het meest.  Ik hoop met je mee man ;)

 • Ik heb beide games, allebei zeer leuke games. Maar ik zit toch het meest op Destiny 2. Echt een superleuke game. Veel mensen keuren de game af, gwn omdat ze niet weten hoe je deze game moet spelen. Zoveel Hidde stuff enzo enzo.

 • Dus jij gaat op het doosje/de CD zitten? Of…?

 • Zo leuk al die hidden stuff en gegrinde gear waarmee je vervolgens niets kunt behalve voor de 371e keer dezelfde raid of broken PVP spelen.

 • welke hidden stuff?  geen secrets missions in the daily mission ( er is niet eens een daily mission meer) Geen secret chest te vinden in de raid.  dus vertel mij aub over welke geheimen jij het hebt?

 • Cyber is gewoon weer aan het trollen. :)

 • De rat King quest, destroyer of worlds quest, elke exotic verzamelen, trials of the 9 gear, superveel geheimen tijdens de Raid, de vele hidden intel die je kunt scannen, ik denk dat ik al aan 70 of 80 uur speeltijd in heb zitten. En speel het nog steeds elke dag.

 • daar is niets secrets aan.

 • Speel je het met vrienden?

 • das geheim. • Voila, nog een geheim ontdekt op destiny 2 haha. Nee maar ik begrijp de meeste mensen wel. Ze spelen de story uit, geraken tot 275 en denken dat het gedaan is. Deze game in gebaseerd op geduld. Voor mij een super toffe game, voor de rest een iets minder toffe game.

 • ik ben 304. heb alles gedaan, behalve trials gewonnen. en die stomme warlock bond dropt niet.

 • Ikzelf ben 305, alles al gedaan buiten de trials of 9 en de raid waar ik al halverwege zat en de rest van mijn clan geen zin hebben om het te voltooien. Straks eens aan de slag gaan met The curse of osiris.

 • 306

 • "De rat King quest, destroyer of worlds quest, elke exotic verzamelen, trials of the 9 gear, superveel geheimen tijdens de Raid, de vele hidden intel die je kunt scannen"  Goed verhaal, maar zelfs Mijnenveger is leuker dan dat.

 • Ik heb een hekel aan EA (+ aan wat ze uitpoepen) en FPS games vind ik tergend saai.
  Geen stem dus.

 • Waarom stemmen we uberhaupt? Iedereen weet dat het om Zelda of Mario gaat.

 • Horizon zero dawn is er ook nog

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren