1. IG GOTY Battle #5 - Forza Motorsport 7 vs. Gran Turismo: Sport

IG GOTY Battle #5 - Forza Motorsport 7 vs. Gran Turismo: Sport

2017 was een krankzinnig goed jaar voor gamers. Niet alleen lanceerde de Nintendo Switch en de Xbox One X, maar was er op elk platform ook een flinke hoeveelheid games te spelen van uitzonderlijk hoog niveau. Zóveel games dat we het zelf niet aandurven om te beslissen welke de beste game van 2017 is. Daarom beslissen jullie dit in de InsideGamer GOTY Battles 2017.

Voor de vaste InsideGamer-bezoeker is het principe inmiddels wel bekend: 32 games nemen het tegen elkaar op in eliminatierondes, dus elke titel die verliest ligt eruit. Na een kleine voorselectie hebben we geprobeerd logische games tegenover elkaar te zetten, maar over het algemeen draait het er vooral om welke van de twee jouw favoriet is. Welke game heeft het meeste indruk op je gemaakt of heb je het meeste plezier aan beleefd? Gisteren heeft Destiny 2 van Battlefront 2 gewonen. Wie wint er vandaag? Laat je stem gelden!

Forza Motorsport 7
Turn 10 heeft zichzelf wederom overtroffen met Forza Motorsport 7. De game is een grafische mijlpaal op de nieuwe Xbox One X, maar ziet er op de pc en reguliere Xbox One ook prachtig uit. Het grafisch spektakel van Forza heeft dit jaar ook meer weerklank in de gameplay, vooral vanwege het semi-dynamische weer. Droogtes of juist plensbuien tijdens races kunnen funest zijn voor de controle over de wagens, waar spelers zich vanwege de vele tune-opties op kunnen voorbereiden. Ook de carrièremodus is flink verbeterd met een leuke opzet en aangename voice-overs. Verder voelt de gameplay van Forza Motorsport 7 aan zoals vanouds en kunnen spelers kiezen uit een recordaantal van zevenhonderd auto’s. De manier waarop deze worden verdiend is iets omslachtiger dan voorheen, maar elk model voelt daadwerkelijk uniek als je eenmaal achter het stuur zit. Een nieuwe Forza-game staat altijd garant voor kwaliteit en dit jaar is dat niet anders.


Gran Turismo: Sport
Het is lang geleden dat Gran Turismo 6 voor de PlayStation 3 verscheen, dus werd het tijd dat Gran Turismo: Sport eindelijk werd uitgebracht. Het is vrij duidelijk waar de vele jaren ontwikkeltijd aan zijn besteed: hyperrealisme. Elke wagen is tot in de puntjes nagemaakt, met bijpassende, oogstrelende omgevingen van over de hele wereld. Een vreemde keuze van Polyphony Digital is dat de game minder dan tweehonderd auto’s bevat, terwijl de serie bekendstaat om de rijke catalogus van ieder deel. Een ander minpunt is dat de game weinig solo-content bevat, maar hier staan wel razend spannende online races tegenover. Spelers die genoeg tijd besteden aan de rijopleiding van de game, maken online een betere kans om een plek te verdienen in de door de autosportbond FIA geselecteerde top. Hierdoor is Gran Turismo: Sport vooral een goede racegame voor de fanatieke speler, die zijn plezier haalt uit online racen.


[poll 896]Gestemd? Laat ons vooral weten in de reacties op welke game en waarom![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Beide enkel bij vrienden gespeeld, eerlijk is eerlijk. Maar vond daarvan FM7 wel een stukkie indrukwekkender. Reed beter, was mooier. Had een career mode bij launch. :P

 • Ik blijf een Sony fan(boy) dus ik ga voor Gran Turismo: Sport. Ik ben eigenlijk helemaal geen race game fan maar als ik een race game wil spelen neig ik altijd een Gran Turismo te pakken.

 • Je had je eerste zin weg kunnen laten Meta. Dan had je dezelfde boodschap weggezet in ieder geval;)

 • Yep, Forza 7 uiteraard!

 • Speel zelf voornamelijk playstation, maar moet toch wel voor fms7 gaan.

 • Gt Sport is een online race sim wat doet wat het moet doen.
  Forza is een arcade carreer verzamel racer wat doet wat het moet doen.
  Mijn game? GT sport! ik zoek een online racer en gt sport is het beste wat er op dit moment te krijgen is punt.
  En als je het hier niet mee eens bent ben je geen liefhebber van het race gerne of je snapt het niet.
  Gt sport is geen game voor mensen die F1 niks anders vinden dan saai rondjes rijden achter elkaar aan.
  Mensen met die mening zijn meer het type ik vermaak me met voetbal dus zouden voor forza moeten gaan.
  Zo vergelijk ik het een beetje.
  Gt sport is meer het f1 principe, ik rij online races waar ik start op p13 en eindig op p13.
  De hele race alles gegeven heb en na de race met zwetende handen het stuur vast heb dat is iets wat je in geen 1 race game meemaakt.

 • "En als je het hier niet mee eens bent ben je geen liefhebber van het race gerne of je snapt het niet."  En met zo'n zin ben je naar mijn mening gelijk af… Los van diverse non-feiten: Andere mensen mogen geen eigen mening hebben blijkbaar?

 • Niet dat t mij uitmaakt want heb helemaal niks met race games maar misschien een leuke vergelijking voor Bennie..  http://www.metacritic.com/game/xbox-o…  http://www.metacritic.com/game/playst…

 • Wat mijn betreft ben jij juist meteen af aan jou reactie te lezen snap je niet waar ik het over heb.
  Dus heb je totaal geen kennis van zaken.
  Zou zeggen ga je eerst is wat verdiepen in de race sport volg de le mans is een keer mee, kijk f1, kijk dtm of de gt series en speel dan forza en gt sport nog is een keer.
  Mischiend dat je het dat een beetje snapt wat mijn punt is en wat ik probeer duidelijk te maken.  Robskeee
  Op deze reactie ga ik al helemaal niet verder in.
  Btw wat moet ik er in zien dan haha wat is je punt?
  Hebben ze bij metacritic tegenwoordig al coureurs rondlopen ;)
  Laat met niet lache
  Iedere profesionele race coureur is het er over eens dat gt sport de werkelijkheid benaderd en dat forza een arcade racer is.

 • Ik zou je woorden terugnemen Gaaiz, volgens mij heb jij hier te maken met een echte race expert!  EDIT:
  ''Op deze reactie ga ik al helemaal niet verder in. ''
  Doe dat dan ook niet. En doe ff rustig. • @Benno Je probeert heel deftig te praten maar met je teksten kom je op mij ontzettend dom over.
  En dan te bedenken dat ik GT Sport beter vind rijden dan Forza 7 maar ik vind de content net te karig om Gt te verkiezen boven F7. Laatstgenoemde laat notabene zelf ook meerdere steken vallen maar jouw (feitelijk gebrachte) mening met die vergelijkingen is vrij ridicuul.  Vooral dit:
  "Gt sport is geen game voor mensen die F1 niks anders vinden dan saai rondjes rijden achter elkaar aan.
  Mensen met die mening zijn meer het type ik vermaak me met voetbal dus zouden voor forza moeten gaan.
  Zo vergelijk ik het een beetje."  Waar gaat dit dan in vredesnaam over. Moet het drie keer lezen om het een beetje te begrijpen wat je probeert te zeggen.

 • Race expert ga ik mezelf zeker niet noemen aluwel ik wel van mijn 8ste tot 16de prfesioneel gekart heb "Junior Kart 6,5PK" en Sodikart 9.5pk gereden.
  En 1 jaar deelnamen aan de Rotaxmax 125cc kart klasse dusja.
  3 x podium indoor op nk en 1 x outdoor.
  Btw volg al voor 25 jaar F1 en kijk altijd de le mans plus gt en dtm maar voor de rest nergens verstand van hoor.
  Maargoed gaat hier over games niet over mijn leven.
  Wat ik al typ 2 compleet verschillende games en verschillende doeleinde dus snap deze discussie eigelijk niet echt……..
  Gt sport online race sim forza arcade racer prima toch?  xevulutionx
  Waar gaat dit dan in vredesnaam over. Moet het drie keer lezen om het een beetje te begrijpen wat je probeert te zeggen.
  Dit is dus precies wat ik bedoel hou het maar lekker bij forza jonge ;)

 • Dat GT sport meer sim in dit deel weet te benaderen dan Forza 7 kan ik best in mee gaan. Echter forza puur arcade noemen is onzin. Dan hebben we het over games als NFS en Forza is met assists uit totaal niet vergevingsgezind.  Als je gradaties hebt van arcade naar sim van 1-10 zit GT sport op 8 a 8.5 want teveel grip ivm the real thing. Forza zou daar op stand 7 zitten.  anyway bovenstaand komt wat degelijker over dan een vergelijking met voetbal te trekken :S. Verder houd ik het bij beide games en vergeet je mn tekst te lezen waarin ik al aan geef GT sport lekkerder te vinden rijden. Hou jij het maar gewoon ENKEL bij je Playstation ;)

 • Naast meningen als feiten overbrengen weet Benno nu blijkbaar zelfs wat voor (race)sporten ik kijk. Wat een mooie wereld!  Ps. Doe je komend seizoen ook mee met de IG-F1 poule?

 • ''3 x podium indoor op nk en 1 x outdoor.''  Gefeliciteerd nog!

 • Is 'aluwel' een (nieuwe) vogelsoort o.i.d.?

 • Zinnen van Benno zijn totaal niet fijn om te lezen zeg. Dan kan ik het al moeilijk serieus nemen.

 • @Piet S.
  Jazeker. Die vogel staat bekend om zijn topsnelheid van 312 km per uur. Zijn snavel heeft de meest aerodynamische vorm van alle andere vogelsoorten. Zijn oorsprong blijft nog steeds een mysterie, echter denken wetenschappers dat de vogel soort is ontstaan uit een "natuurlijke" kruising tussen de specht en de zwaluw. Ten slotte wordt deze vogel vaak gebruikt als vergelijkingsmateriaal m.b.t. race gerelateerd nieuws. Vandaar dat BennoPS deze vogelsoort denk ik gebruikt als onderbouwing.  Dat is het weer het vogelfeitje van de dag!  Oohja ik ben al vanaf mn 8e proffesioneel vogelspotter en heb meegedaan aan het EK vogelspotten in 2013. Dus als jullie het niet met me eens zijn, hebben jullie er geen verstand van.

 • @blue blade  Ohh shit! Ik kan maar beter niet in discussie met je gaan. Je hebt er duidelijk veel meer verstand van! Ik wist dat helemaal niet joh. Tjonge wat gaat me toch allemaal voorbij. Misschien dat Benno er meer van weet though;P

 • Haha nice one Blueblade.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren