IG GOTY Battle #28 - Mario + Rabbids: Kingdom Battle vs. Nier: Automata

Artikel | -

Terwijl het einde van het jaar nadert, komt ook de eindstreep van de InsideGamer GOTY Battle 2017 in zicht. De komende vier dagen vind je vier battles op de website tussen de acht overgebleven games, dus neem elke dag even een kijkje.

In de afgelopen ronde werden de wedstrijden een stuk spannender, met een aantal games die op enkele procenten wonnen. Ook was er verwarring over een battle, die nog stemmen kreeg toen de volgende ronde al was ingegaan, maar het helaas dus heeft afgelegd. Ditmaal kun je stemmen tot en met vrijdag 29 december , waarna de polls worden gesloten.

Net als de vorige rondes nemen de games het tegen elkaar op in een eliminiatieronde, dus elke titel die verliest ligt eruit. We verwachten weer een aantal spannende wedstrijden, dus stem vooral op welke game jouw favoriet is. Welke game heeft het meeste indruk op je gemaakt of heb je het meeste plezier aan beleefd? Laat je stem gelden!

Mario + Rabbids: Kingdom Battle
De gelekte beelden van deze Ubisoft-game maakten op velen een slechte indruk. Richting de release van deze Nintendo Switch-titel werd echter langzamerhand duidelijk dat de Rabbids eigenlijk best wel grappig zijn en dat er een onwijs diepe turn-based strategiegame schuilt achter de kleurrijke wereld van de game. Ieder level introduceert weer een nieuwe twist of een nieuw type vijand waar de speler op moet anticiperen. Wie succesvol personages met de juiste vaardigheden inzet, zal de meest waanzinnige combinaties van sprongen, kogelvuur en speciale aanvallen aan elkaar kunnen rijgen. En dat is hard nodig, want Mario + Rabbids grijpt elke kans om spelers met net zulke effectieve aanvallen van de kaart te vegen. Kingdom Battle is een steengoede strategiegame, die bovendien aanvoelt zoals je van elke Mario-spin-off zou verwachten.


Nier: Automata
PlatinumGames bracht de afgelopen jaren niet altijd even sterke titels uit, maar op Nier: Automata zijn duidelijk de beste mensen gezet. Dit vervolg op Nier speelt zich vele jaren in de toekomst af en draait om de androids 2B en 9S die de aarde namens de mensen willen terugveroveren van de robots. De eerste indruk van de game is aardig, maar de matige graphics en het chaotische gevechtssysteem zitten de game een beetje in de weg. Tegen het einde van het eerste slotstuk verandert Automata echter in een filosofisch epos met een verhaal zoals het nog niet eerder is vertoond in een videogame. Meerdere perspectieven maken langzamerhand duidelijk wat er gaande is en de manier waarop menselijkheid robots en androids overneemt is fenomenaal. Lang nadat de allerlaatste credits van de game rollen houdt Nier: Automata je nog bezig, zowel de boodschap als de prachtige soundtrack.


Gestemd? Laat ons vooral weten in de reacties op welke game en waarom!

Geplaatst op 29 december 2017 om 11:56 door


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.