1. IG GOTY Battle halve finale #1 Cuphead vs. Zelda: Breath of the Wild

IG GOTY Battle halve finale #1 Cuphead vs. Zelda: Breath of the Wild

De kwartfinales zijn ten einde gekomen en er zijn nog maar vier topgames die meedingen naar die felbegeerde titel. Vandaag worden beide halve finales gehouden, dus vergeet niet te stemmen op de andere battle. De polls sluiten vandaag om 23:59 uur.

In de halve finales nemen Cuphhead en Zelda: Breath of the Wild, en Super Mario Odyssey en Nier: Automata het tegen elkaar op. Waar verwacht werd dat Zelda over Horizon heen zou walsen, kwam de actie-rpg van Guerrilla Games toch behoorlijk terug. Ook de loodgieter had het wellicht zwaarder dan gedacht tegen Resident Evil 7, maar wist de strijd met tien procent te winnen. Welke van deze games verdienen het om in de finale te staan? Stem op je favoriet!

Cuphead
Een zeer opvallende game is uiteraard Cuphead, die in het zadel werd geholpen door Microsoft. Er zit een mooi verhaal achter de ontwikkeling van de game door de gebroeders Moldenhauer, maar nog veel belangrijker is dat Cuphead een steengoede actiegame is met een unieke visuele stijl. De game bestaat volledig uit prachtige handgetekende animaties, die niet te onderscheiden zijn van een tekenfilm uit de jaren dertig, inclusief filmruis. Cuphead bestuurt verder uiterst accuraat, en dat heb je ook nodig tijdens zeer uitdagende schiet- en platformlevels, en uiterst moeilijke eindbazen. De game is weinig vergeeflijk, maar blijft wel altijd eerlijk. Sterven voelt alsof het je eigen schuld is en spelers krijgen een handvol goede upgrades om de gameplay iets dragelijker te maken. Cuphead is net als zijn tegenstander in deze battle eigenlijk een game die je moet proberen.


The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Als er een game is die ons dit jaar omverblies, dan is het The Legend of Zelda Breath of the Wild. Begin dit jaar verscheen de game samen met de Nintendo Switch en overtrof het al onze verwachtingen. Voor het eerst kunnen spelers in Zelda gaan en staan waar ze willen om de gigantische, rijk gedetailleerde wereld van toekomstig Hyrule te ontdekken. Behalve misschien een wat onhandige besturing of matig ingesproken stemmen, is alles in Breath of the Wild van het hoogste niveau. De grappige npc’s leiden hun eigen leven, de pianomuziek is prachtig en de meer dan honderd tempels bieden briljante puzzels dankzij de geldende wetten van de natuur. Hyrule is ontzettend goed gevuld met talloze interessante activiteiten, waardoor de game je honderden uren kwaliteitsvermaak biedt. Breath of the Wild is eigenlijk de beste Zelda-game sinds tijden.


[poll 929]Gestemd? Laat ons vooral weten in de reacties op welke game en waarom![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Cuphead, veel meer originaliteit en veel mooiere stijl.

 • Wat is er origineel aan?

 • Haha deze gast, zo ongelooflijk.

 • Ik vind BotW de beste game die ik de afgelopen 10 jaar heb gespeeld maar wat Meta-coola zegt klopt wel. De stijl van BotW is absoluut niks mis mee maar die van Cuphead is echt prachtig. BotW wint het vooral op andere vlakken. Eigenlijk alle andere vlakken

 • Originele stijl misschien maar gameplay is niet erg origineel.

 • Met pijn in m’n hart, stem ik niet voor Cuphead… :(

 • We zijn te verwend :D

 • Zelda, heb er wel van genoten van begin tot einde, maar gaf me niet een magisch en episch gevoel dat ik bij ocarina of time wel had. Cuphead kan ik niet spelen omdat ik geen xbox heb.

 • Hoewel cuphead leuk en vrij uniek is, gaat mijn stem naar Zelda vanwege de vernieuwing en innovatie van met name de physics.

 • Zelda natuurlijk.. Oneerlijke strijd.

 • Cuphead

 • Sorry Cuphead. Zelda is de absolute winnaar van 2017.

 • Om dwars te wezen wilde ik Cuphead stemmen, maar kom op op de art style na is Zelda oneindig veel beter.

 • Ik vind Cuphead echt een fantastische game (9-/10), maar Zelda in inderdaad overall beter, imho.

 • Cuphead leuk, maar kan niet op tegen een tripple A titel als Zelda natuurlijk.

 • BOTW!



Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren