1. IG GOTY Battle halve finale #2 - Super Mario Odyssey vs. Nier: Automata

IG GOTY Battle halve finale #2 - Super Mario Odyssey vs. Nier: Automata

De kwartfinales zijn ten einde gekomen en er zijn nog maar vier topgames die meedingen naar die felbegeerde titel. Vandaag worden beide halve finales gehouden, dus vergeet niet te stemmen op de andere battle. De polls sluiten vandaag om 23:59 uur.

In de halve finales nemen Cuphhead en Zelda: Breath of the Wild, en Super Mario Odyssey en Nier: Automata het tegen elkaar op. Waar verwacht werd dat Zelda over Horizon heen zou walsen, kwam de actie-rpg van Guerrilla Games toch behoorlijk terug. Ook de loodgieter had het wellicht zwaarder dan gedacht tegen Resident Evil 7, maar wist de strijd met tien procent te winnen. Welke van deze games verdienen het om in de finale te staan? Stem op je favoriet!

Super Mario Odyssey
Keer op keer weet Mario zichzelf te vernieuwen. Liefhebbers hebben maanden uitgekeken naar zijn nieuwe avontuur, dat alles behalve teleurstelt. De nieuwe overneemtechniek van Mario’s pet Cappy schept een flinke bak nieuwe mogelijkheden voor platformuitdagingen en grappige puzzels. De game drijft op het verzamelen van manen, die het schip de Odyssey voorzien van brandstof en op de meest bizarre plekken zijn verstopt. Dit zorgt ervoor dat spelers worden beloond voor het ontdekken van de vele koninkrijken, al zijn ze zo mooi ontworpen dat erin rondwandelen al voldoening geeft. Van het door vorken bewoonde Kookrijk tot de vriendelijke sneeuwmannen in Bibberië: Super Mario Odyssey bevat enkel sfeervolle omgevingen en hilarische personages. Het fun-gehalte van de game is simpelweg ongekend hoog, misschien wel het hoogste van allemaal.


Nier: Automata
PlatinumGames bracht de afgelopen jaren niet altijd even sterke titels uit, maar op Nier: Automata zijn duidelijk de beste mensen gezet. Dit vervolg op Nier speelt zich vele jaren in de toekomst af en draait om de androids 2B en 9S die de aarde namens de mensen willen terugveroveren van de robots. De eerste indruk van de game is aardig, maar de matige graphics en het chaotische gevechtssysteem zitten de game een beetje in de weg. Tegen het einde van het eerste slotstuk verandert Automata echter in een filosofisch epos met een verhaal zoals het nog niet eerder is vertoond in een videogame. Meerdere perspectieven maken langzamerhand duidelijk wat er gaande is en de manier waarop menselijkheid robots en androids overneemt is fenomenaal. Lang nadat de allerlaatste credits van de game rollen houdt Nier: Automata je nog bezig, zowel de boodschap als de prachtige soundtrack.


[poll 930]Gestemd? Laat ons vooral weten in de reacties op welke game en waarom![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben echt zo benieuwd wat de finale gaat worden. Baal ervan dat het nog een dag duurt voordat het bekend word gemaakt. Want die spanning trek ik echt niet meer.

 • Grapje neem ik aan?  Finale stond al vast voordat de battle begon

 • Alleen Mario gespeeld helaas…

 • Ik ben benieuwd hoeveel mensen hier op Nier stemmen, puur omdat ze Nintendo niet willen zien winnen:p

 • Guilty! :P ;)

 • Een hoop. Veel gamers doen zichzelf tekort.
  Nier is best wel een goede game. Het is alleen veel te kort vind ik. Er zijn meerdere eindes maar veel mensen zullen het maar 1x doorspelen.  Mario is toch wat completer met zon 60 uur aan gameplay.

 • Uiteindelijk maakt het toch niet uit Ramirez. Zelda is de absolute winnaar. Daar kan geen enkele game tegenop.  Waarom mensen hier echter NIER stemmen, snap ik wel. Los van het Nintendo willen zien verliezen dingetje. Persoonlijk vind ik Mario gewoon echt niet leuk. Odyssey heb ik gespeeld en ondanks dat ik zie hoe enorm goed die game is, trekt het me totaal niet. Er zijn genoeg mensen die dat bij NIER wel hebben gok ik :) • Als jij op Nier hebt gestemd omdat je Mario niet leuk vindt is je stem gewoon fair.  Er zijn echter mensen die altijd tegen ( en ook voor) een Ninty titel stemmen zonder echt een mening te kunnen vormen in de zin van: Waarom?  Daarom hecht ik ook geen waarde aan dit soort verkiezingen. De reviews spreken voor zich en daar zal ook de Goty uit moeten rollen. Dit is meer een populariteitswedstrijd.

 • Heb je Nier zelf gespeeld Ramirez? Die game speel je niet uit in 12 uur zoals dit wel kan bij Mario. De tweede en derde playtroughs zijn compleet anders. Het is geen game waarbij je gaandeweg een keuze maakt en het einde hierdoor anders is.

 • Uhm ja.  Maar jij mag mij gaan vertellen hoe jij Mario binnen 12 uur op 100% hebt.

 • Wat Paul zegt.

 • Maar dat de game langer duurt en bij elke playthrough net iets anders verloopt maakt het niet per definitie beter dan een game die elke playthrough hetzelfde is.

 • Ja zo is er van elk front wel wat te melden. Bijvoorbeeld als je roept dat je horizon een goede game vindt. Dan is er altijd wel iemand die moet roepen dat zelda beter is.  Maar dat hier op IG mensen Nier stemmen puur omdat ze Nintendo niet willen zien winnen vind ik best wel komisch. Zo zie ik dat niet.  Nintys lijken tegenwoordig wel die nieuwe elitisten. Het is een feit dat Nintendo games beter dan de rest zijn. Meningen tellen niet

 • Want SMO speel je natuurlijk wel in 12 uur uit als je voor de 100% gaat…

 • SMO 100% = +/- 55 uur.
  Dat een game iets langer of korter is, maakt het NATUURLIJK niet direct een betere of slechtere game…  Inhoud van gameplay & smaak, daarop zou je je stem moeten baseren, imo.

 • @paul  Ik vond de eerste playtrhough echt fantastisch. De 2e en 3e met die s9 en die andere chick vind ik echt waardeloos. Game word steeds en steeds minder

 • "Maar jij mag mij gaan vertellen hoe jij Mario binnen 12 uur op 100% hebt."  Huh. Ik bedoelde meer van: Als je dat niet wist, misschien is de game dan wel wat voor je. Het was niet negatief bedoeld hoor.  Ik heb beide games met veel plezier uitgespeeld.
  En de lengte van een game zegt inderdaad niets over de ervaring.Daarnaast denk ik dat ze ongeveer even lang duren wanneer je voor 100% gaat, of enkel voor het (eerste) einde. • Mario

 • Super Mario Odyssey

 • Mario.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren