1. De gamereleases van januari - nieuw jaar, nieuwe games

De gamereleases van januari - nieuw jaar, nieuwe games

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat het tijd is voor nieuwe games. Veel grote releases komen rond de feestdagen en dan is er niet veel over voor het begin van het volgende jaar. Toch komen er wel een paar games uit die waarschijnlijk de moeite waard zijn, waar je hieronder alles over kunt lezen

16 januari
Street Fighter V: Arcade Edition - PS4, pc De Arcade Edition is een nieuwe versie van Street Fighter 5 waarin alle extra personages van seizoen 1 en 2 zitten, alsmede twee nieuwe modi: arcade en extra battle. De arcademodus laat spelers zes verschillende paden bewandelen met unieke eindes. In Extra Battle kunnen mensen hun Fight Money uitgeven om challenges te spelen. Dit levert exclusieve outfits op. Verder bevat de game nieuwe V-trigger moves. Mensen die Street Fighter 5 al hebben kunnen gratis upgraden naar de Arcade Edition. De extra personages uit seizoen 1 en 2 vallen daar echter niet onder.

23 januari
Lost Sphear - PS4, Switch, pc
De speler ontwaakt als Kanata, een jongen die samen met zijn vrienden ontdekt dat plotseling grote delen van de wereld verdwenen zijn. Kanata blijkt een speciale kracht te hebben: de kracht om deze verloren gebieden en mensen te herstellen naar hun originele staat door deze te herenigen met gevoelens. Hoewel Lost Sphear veel elementen heeft overgenomen van de debuutgame van de studio, I am Setsuna, staat het verhaal van Lost Sphear daar los van. Tokyo RPG Factory probeert door middel van deze games nieuw leven te blazen in de jrpg-formule uit de jaren ’90, maar dan wel in een moderner jasje. Geniet van de nieuwe Vulcosuits en meer controle over personages tijdens gevechten.

26 januari
Dragon Ball FighterZ - PS4, Xbox One, pc
Dragon Ball FighterZ wordt gemaakt door Arc System Works, verantwoordelijk voor de Blazblue- en Guily Gear-games. In de fighting game komen bekende personages voor uit de bekende Dragon Ball Z- en Dragon Ball Super-serie. Hoewel de game gebaseerd is op de manga en anime bevat het toch zijn eigen spin-off verhaal. Hier speelt Android 21, een nooit eerder vertoonde personage, een grote rol. Een Collectors-editie wordt ook beschikbaar gesteld tijdens launch. Die bevat uiteraard de game, maar een steelbook, artprints en een Goku-standbeeld van 18cm.

Pokémon Crystal - 3DS
Het gaat hier om een Pokémon-game van de tweede generatie die wat leuke extra's biedt ten opzichte van Pokémon Gold en Silver. Zo kregen de vijandige pokémon in dit deel voor het eerst animaties en konden spelers voor het eerst op avontuur als vrouwelijk personage. Daarbij speelde Suicune, een van de legendarische honden van de tweede generatie een grotere rol dan in Pokémon Silver en Gold. Pokémon Crystal was de eerste Pokémon-game niet op een oudere versie van de Game Boy gespeeld kon worden dan Game Boy Color. De game komt in januari uit voor Virtual Console. Daarbij is ook een fysiek doosje verkrijgbaar van Pokémon Crystal met daarin een downloadcode voor de game.


Monster Hunter World - PS4, Xbox One
De volgende Monster Hunter-game van Capcom is in aantocht. Ook in deze titel stapt de speler in de schoenen van een Hunter die wordt opgedragen op grote monsters te jagen in de naam van de wetenschap. Anders dan in Japan heeft Monster Hunter door zijn hoge instapdrempel nooit echt voeten aan de grond gekregen in het westen. Monster Hunter: World moet hier verandering in brengen en daar horen de nodige aanpassingen bij, zoals het kunnen consumeren van herstellende dranken terwijl je beweegt, meer flitsende combo’s, gebieden die naadloos aan elkaar vastzitten en de mogelijkheid tot fast travel.

30 januari
Dissidia Final Fantasy NT - PS4
In Dissidia Final Fantasy NT spelen twee teams van drie personages tegen elkaar, die regelrecht uit Final Fantasy-games komen uit zowel de hoofdserie als spin-offs. Zo komen Cloud en Sephiroth terug uit Final Fantasy 7 om in deze Dissidia-game het strijdveld onveilig te maken, maar zijn er ook recente personages zoals Noctis uit Final Fantasy 15 en Ramza uit Final Fantasy Tactics Advance aanwezig. Op deze manier kunnen Final Fantasy-fans genieten van hun favoriete helden in de vorm van een snelle, actievolle brawler, waarbij tactiek de sleutel is naar de overwinning. Geniet in deze game van een nieuw verhaal dat voortborduurt op die van Dissidia Final Fantasy voor PSP.

[poll 933][i]Deze maand verschijnen ook: [b]Albert and Otto [/b](10 januari – Xbox One), [b]Digimon Story: Cyber Sleuth Hacker’s Memory[/b] (19 januari – PS4, Vita), [b]The Inpatient[/b] (24 januari, PS VR), [b]Railway Empire[/b] (26 januari - PS4, Xbox One, pc), Celeste (PS4, pc), [b]GNOG[/b] (mobile, pc)[/i][/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

 • Enkel Dragon Ball FighterZ heeft mijn interesse deze maand en de eerste expansie van Assassin's Creed Origins.

 • Ik ga dit jaar geen nieuwe games kopen

 • Want die komen er niet op de Xbox bedoel je. ;)

 • The Inpatient

 • Monster Hunter komt op 26 januari.
  Enige game die ik voorlopig haal.

 • Ik heb de beta gespeeld. Die vond ik tegenvallen.  Fijn dat er beta's zijn. Nu weet ik dat ik hem niet hoef te halen

 • Oeps! Klopt ja, nu aangepast, dank je wel!

 • FF NT alleen voor mij. Wou DBZ er ook bij doen , maar eerst de beta spelen.

 • The Inpatient

 • Ik ga voor de fysieke versie van Axiom Verge voor de Switch, als deze tenminste niet weer uitgesteld wordt, en misschien ook nog wel voor Last Sphear.

 • Street Fighter V Arade Mode, het zou eens tijd worden. Maar twee jaar te laat, Capcom.

 • The Inpatient !

 • Monster Hunter en Dragon Ball

 • SF Arcade lijkt me leuk de rest sla ik over. Ook wel is lekker een goedkoop maandje :)

 • Digimon Story Cyber Sleuth: Hacker’s Memory haal ik sowieso, misschien ook nog Monster Hunter.

 • Mooi rustig. Heel anders dan Januari 2017.

 • Misschien The Inpatient en Monster Hunter World maar ga zowiezo Street Fighter V: Arcade Edition kopen!

 • Dissida NT staat al in de pre-order en ik krijg Monster Hunter voor mijn verjaardag van iemand die ik mag initiëren in de Monster Hunter games :D Kortom, eind van de maand gaat geweldig worden!

 • Monster Hunter World: ik ben benieuwd of dit eindelijk de titel gaat zijn die het grote publiek weet te bereiken.
  Ik was helemaal gek van de oude delen en ik heb laatst met de beta in ieder geval 1 vriend zo gek gekregen om t ook te gaan spelen.
  Nu de reat nog!

 • Dissidia en heel misschien DBZ

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren