1. De Bioscoopstoel #49 – De meest veelbelovende films van 2018

De Bioscoopstoel #49 – De meest veelbelovende films van 2018

Gelukkig nieuwjaar! Zo op de eerste dag van het nieuwe jaar is het tijd om vooruit te kijken in deze nieuwe aflevering van de Bioscoopstoel. Naar een aantal nieuwe trailers, maar ook naar de films waar redacteur Michel het meeste van verwacht dit jaar.

In de bioscoop
Wanneer ik hoor dat Joaquin Phoenix in een nieuwe film zit, let ik meteen op. Dankzij films als Her en Signs heb ik alle vertrouwen in de acteur. Vanaf donderdag draait het door critici goed ontvangen You Were Never Really Here in de bioscoop, waarin Phoenix een voormalig FBI-agent speelt die de ontvoerde dochter van een politicus probeert terug te vinden. Regisseur Lynne Ramsay gooide eerder dit decennium al hoge ogen met We Need To Talk About Kevin en dan wordt deze film ook nog eens gecomplementeerd door een soundtrack van Radioheads Johnny Greenwood. Dat belooft veel!


De vijf meest veelbelovende films van 2018
Iedereen heeft natuurlijk wel favoriete franchise of genre. Zo ook ik. In 2018 zijn dit de vijf films waar ik het meeste van verwacht. Het is pittig om vijf films te kiezen en met pijn in mijn hart moet ik films als Jurassic World: Fallen Kingdom, Deadpool 2, Solo: A Star Wars Story, de nieuwe Pacific Rim en Tomb Raider buiten dit lijstje laten.

5. Avengers: Infinity War
Hoewel ik niet de allergrootste Marvel-fan ben (ik heb sowieso niet héél veel met superhelden), kijk ik toch trouw naar elke Marvel Cinematic Universe-release. Na tientallen films kijk ik dan ook erg uit naar Infinity War, hét moment binnen de MCU waar in al die films naartoe is gewerkt. Alle helden uit de voorgaande films bundelen hun krachten tegen Thanos. Laten we hopen dat het niet een te grote wirwar van rollen en cameo’s wordt en er ook daadwerkelijk aan het verhaal wordt gedacht.


4. Mandy
Van Mandy is nog niet eens een trailer uitgebracht, en toch staat hij al in mijn lijst. Het is namelijk de nieuwe film van Panos Cosmatos, die in 2011 de wereld verraste met de scififilm Beyond the Black Rainbow (waar je hieronder de trailer van kunt bekijken). Het idee achter zijn nieuwe film Mandy is even simpel als geniaal: Nicolas Cage neemt op bloederige wijze wraak op de sekte die zijn vrouw vermoordde. Helemaal prima. Oh, en kijk in de tussentijd dus even Beyond the Black Rainbow, mocht je dat nog niet hebben gedaan.


3. Ready Player One
Ik ben fan van het boek en van het meeste werk van Steven Spielberg, die de verfilming op zich neemt, dus natuurlijk staat Ready Player One op mijn lijstje voor 2018. Het verhaal draait om een toekomst waarin mensen in een vr-wereld duiken om aan de duistere realiteit te ontsnappen. De maker van deze immens populaire vr-wereld sterft echter, maar laat in een video weten dat er een easter egg is verstopt. Degene die hem vindt, ontvangt zijn erfenis. Spannend en als gamer natuurlijk ook erg relevant.


2. Sicario 2: Soldado
In de vorige aflevering van De Bioscoopstoel hadden we al de eerste trailer. De eerste Sicario was zo goed dat het vervolg natuurlijk torenhoog op mijn verlanglijstje staat. Benicio Del Toro en Josh Brolin komen weer in actie wanneer drugskartels terroristen over de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten smokkelen. Dat wordt weer spannend!


1. Annihilation
Na het geweldige Ex Machina prijkt de nieuwe film van Alex Garland, Annihilation, aan de top van mijn meest gewilde filmlijstje. De eerste beelden zien er dan ook heerlijk vaag en sfeervol uit en met acteurs en actrices als Natalie Portman en Oscar Isaac belooft ook het acteerwerk van een hoog niveau te zijn. Annihilation is al vaker in De Bioscoopstoel voorbijgekomen, maar in het kort draait de film om een mysterieus gebied genaamd Area X waar diverse expeditietochten naar worden gehouden, maar waar niemand ooit van terugkeert. Portman waagt het erop in de hoop een antwoord te vinden op de vraag hoe haar man ziek is geworden. Annihilation komt op 22 februari al uit, dus we komen er in ieder geval snel achter of de film de verwachtingen waar gaat maken.


Hype
Hierboven noemde ik al Mandy, een nieuwe film met Nicolage Cage in de hoofdrol, maar dat is niet de enige film met de cultacteur die we in 2018 mogen verwachten. In de horrorcomedy Mom and Dad flipt Cage hem helemaal en wil hij zijn kinderen vermoorden. En we weten allemaal dat Cage heel goed is in het spelen van losgeslagen gekken. De film komt in januari al uit in de VS; wanneer hij naar Nederland komt is nog niet bekend.


Een serieuzere horrorfilm wordt Like Me, die geprezen wordt voor zijn psychedelische beelden. De film draait om de keerzijde van het alles vastleggen op sociale media. Kiya (Addison Timlin, o.a. bekend voor haar rol als actrice in de serie Californication) legt haar misdaden namelijk vast op sociale media en dat brengt behoorlijk wat gevaren met zich mee. De trailer is in ieder geval al lekker vaag.


Studio Ponoc werd opgericht door twee mensen uit de Japanse animatiestudio Studio Ghibli. Hun nieuwe film heet Mary and the Witch’s Flower, waar nu een Engelstalige trailer voor is uitgebracht. In de animatiefilm vindt het meisje Mary een magische bezemsteel waarmee ze door de lucht kan vliegen. In de wolken vindt ze een school voor heksen. Het is nog niet bekend wanneer de film hier in de bioscoop draait, maar dit is er zeker een om in de gaten te houden voor fans van Ghibli.


Nu op Netflix
Vanaf vrijdag kun je Comedians in Cars Getting Coffee op Netflix bekijken. De reeks, gemaakt door comedian Jerry Seinfeld, toont hoe Jerry met verschillende collega’s rondrijdt, koffie haalt en praat over humor, carrières en het leven. Het is niet alleen verplichte kost voor Seinfeld-fans, maar eigenlijk voor iedereen die wel van humor en goede gesprekken houdt.


Tot zover weer de Bioscoopstoel. Volgende week maandag zijn we er weer met de vijftigste aflevering. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Het word een heerlijk jaar voor films.    Ohja btw de serie Happy! is een dikke aanrader.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren