1. Toffe events om nu vast in je agenda te zetten voor het nieuwe jaar

Toffe events om nu vast in je agenda te zetten voor het nieuwe jaar

Geniet je al een beetje van onze eindejaarslijstjes? Hopelijk heb jij ook al bedacht wat jouw hoogtepunten van 2017 zijn. Maar, er staat ons ook een nieuw jaar te wachten waarin er weer vanalles te spelen en te doen is. Pak je agenda erbij, want we brengen je alvast op de hoogte van enkele data in 2018 waarop je toffe evenementen kunt bezoeken.

5-7 januari NK Clash Royale
Mocht je denken dat gamekampioenschappen alleen zijn weggelegd voor de profs, dan heb je het mis. In het apparatengebouw van de Gasfabriek Deventer wordt bijvoorbeeld al begin januari een NK Clash Royale georganiseerd. Je hoeft slechts vijf euro te betalen om mee te doen. Van 5 tot 7 januari vindt daar bovendien de LAN-party Joined Forces plaats, waarbij je onder andere kunt meedoen aan competities van Unreal Tournament, Trackmania en Call of Duty 4.

26-28 januari Global Game Jam bij Saxion
Hogeschool Saxion in Enschede heeft de handen ineengeslagen met een heleboel hogescholen, Game Bakery en Dutch Game Garden om een Global Game Jam te organiseren. Tijdens zo’n Game Jam worden ontwikkelaars uitgenodigd om in een vooraf bepaalde tijd met een tof gameconcept te komen. Je hoeft daar echt geen doorgewinterde ontwikkelaar voor te zijn. Als je gamedesign studeert of als je jezelf hebt geleerd om te programmeren ben je ook van harte welkom. Inschrijven kost 15 euro en heb je ook nog eens een slaapplek.

3 - 4 maart Comic Con
Sinds er de laatste jaren steeds meer conventions plaatsvinden in Nederland, is het niet vreemd dat ook Comic Con Europe geïnteresseerd is geraakt evenementen in Nederland te organiseren. In 2018 kun je daarvoor terecht in Ahoy Rotterdam, waar onder andere gasten komen zoals Vladimir Furdik (Game of Thrones) en Daniel Naprous (Star Wars: Rogue One). Er zijn nog niet heel veel gasten bekend, maar er wordt ongetwijfeld de komende tijd meer aan deze lineup toegevoegd. Daarnaast is het uiteraard vooral een parade van cosplayers en kraampjes om figurines, comics, t-shirts en andere merchandise te kopen. Een kaartje kost 15 euro (plus 1,50 euro servicekosten) voor een dag.

31 maart - 1 april Dutch Comic Con
Mocht je na Comic Con Rotterdam nog niet platzak zijn, dan kun je op Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht door met het aanvullen van je vitrine. Er is op Dutch Comic Con een speciaal gamepodium en er zijn publiekspanels waarbij je zelf kunt aanschuiven als expert. Daarnaast is er een grote nadruk op cosplay met bijvoorbeeld workshops schminken en een speciale cosplaycatwalk om te flaneren in de outfit waarin al je noeste arbeid is gaan zitten. Een ticket kost 17,50 euro voor een dag.

30 maart - 1 april The-Party
Volgens de organisatoren is The-Party de gezelligste lan van de Benelux. In ieder geval is het er eentje van de gevestigde orde der lan-parties en die zijn eigenlijk altijd wel heel gezellig. Immers betekent het een weekend lang gamen met andere gamers, met daarnaast een cosplaywedstrijd, een easter egg hunt, een loterij en meer. De games die worden gespeeld zijn onder andere League of Legends en Counter Strike. Een ticket is op dit moment 60 euro en het event vindt plaats in het Beursgebouw in Eindhoven.

11 - 14 juni E3
Sommige evenementen zijn iets verder van huis, maar aangezien E3 sinds kort ook geopend is voor publiek kun je er ook naar toe. Het is in het prachtige Los Angeles en een ticket kost tussen de 150 en 250 dollar. Heb je daar geen budget voor, dan is het toch aan te raden E3 in je agenda te pennen om alleen al te helpen herinneren aan het kijken van al die livestreams die weer plaatsvinden vanaf de conferentie. E3 is een van de grootste evenementen in het jaar als het gaat om game-aankondigingen en we kijken dan ook nu al reikhalzend uit naar al het moois waarmee ontwikkelaars nu bezig zijn, hard werkend om het maar op tijd te kunnen tonen op de beursvloer.

27 juli - 6 augustus Campzone
Een van de grootste game-events in Nederland is Campzone, waar je maar liefst elf dagen helemaal wordt ondergedompeld in games. Dat niet alleen, want behalve een extreem grote lan-party is Campzone ook een soort vakantie. Er zijn diverse activiteiten bij te wonen zoals boogschieten, een cosplaywedstrijd, gezellige kampvuren, live cluedo, tinkering en meer. Een ticket kost 239 euro voor 11 dagen, maar als je bijvoorbeeld alleen het eerst weekend plus openingsnacht wilt gaan, dan ben je 99 euro kwijt. Campzone vindt plaats nabij Toverland in Kronenburg.

23 - 25 augustus Gamescom
Geen geld voor E3 maar wil je toch graag een game-evenement bijwonen waar grote aankondigingen worden gedaan en veel uitgevers aanwezig zijn? Dan is Gamescom een goede optie. Je hoeft er alleen maar voor naar Keulen, een ticket te kopen voor 16 euro per dag en een slaapplaats te regelen. Overigens hoeft dat laatste natuurlijk niet als je een dagje op en neer gaat, wat prima te doen is vanuit Nederland. Gamescom biedt enorme hallen vol met stands waar je games kunt uitproberen, met bovendien vele hallen vol kraampjes met merchandise. Gamescom is wel altijd erg druk qua aantal bezoekers, dus je hebt wel veel geduld nodig bij sommige demo’s.

Er zijn natuurlijk veel meer evenementen, maar van velen is nog geen nieuwe datum voor 2018 bekendgemaakt. In ieder geval barst het eerste half jaar van 2018 al van de coole activiteiten. Alvast veel plezier gewenst!

Geschreven door: Laura Kempenaar

Dit artikel delen

Over de auteur

Laura Kempenaar Roots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Reacties

  • Sowieso Dutch Comic Con. Handig z'n lijstje :)

  • inderdaad!    leuke avatar

  • Van donderdag 18 januari tot en met zondag 21 januari is er ook nog the Hearthstone World Championship in Amsterdam https://news.blizzard.com/en-gb/heart…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren