1. Op verzoek - De mooiste vuurwerkshows in games

Op verzoek - De mooiste vuurwerkshows in games

Elk jaar worden er miljoenen euro’s de lucht ingeschoten met Oud en Nieuw. Dat is altijd prachtig om naar te kijken, zeker als het niet jouw euro’s zijn. Ook in videogames zijn er wel eens vuurwerkshows, vaak om te vieren dat een bepaald doel in de game is behaald. Maar welke games doen dit het beste? Alvast een waarschuwing voor mensen die onderstaande games niet gespeeld hebben: de video’s bevatten spoilers!

NieR: Automata – Het attractiepark
De eerste keer dat je in het attractiepark in NieR komt is simpelweg magisch. Er zijn dansende robots die confetti strooien en zelfs robotfamilies. Dit is vooral bijzonder omdat je tot dan toe alleen agressieve machines hebt gezien. Sterker nog; misschien val je ze alsnog uit instinct aan en heb je niet eens door dat ze niet vijandig zijn.

Daarbij is er boven het attractiepark altijd vuurwerk te zien. De bewondering voor dit fenomeen neemt natuurlijk in kracht af na die magische, eerste keer. Dan is het tijd om de glitch te gebruiken om op de rails van de rollercoaster te klimmen en het vuurwerk van erg dichtbij te bekijken. De rozen die in de lucht ontstaan zijn werkelijk prachtig!


Persona 5 – Het vuurwerkfestival
Mensen die veel anime kijken of zich verdiept hebben in Japanse cultuur zijn bekend met het vuurwerkfestival. Het vindt elk jaar plaats en bezoekers komen (soms in traditionele kleding) om het spektakel te bewonderen en de voedselkraampjes te bezoeken.

Ook in Persona 5 is dit bijzondere fenomeen terug te vinden. Toegegeven, je ziet niet veel van het vuurwerk in de game, maar dit neemt niets weg van zijn schoonheid. Persona heeft af en toe tussenfilmpjes die niet de 3D-modellen hebben van het spel. In plaats daarvan wisselt het naar de anime-stijl die we kennen van televisie. Zo dus ook onderstaande scene, waarin je met je vrienden een overwinning viert tegen de pas opgepakte maffiabaas. Een welverdiende vuurwerkshow dus!


The Legend of Zelda: Majora’s Mask – Carnival Time
Wanneer de laatste uren van de laatste dag in Majora’s Mask zijn aangebroken begint een vuurwerkshow in Clock Town. Dit is natuurlijk ten ere van Carnival Time, waar het hele dorp zich alle drie de dagen van de game op voorbereidt. Clock Tower staat centraal tijdens dit festival en gaat dan ook open. Hier kan Link de bezeten Skull Kid confronteren met zijn gedrag en krijgt hij zijn Ocarina of Time, waarmee hij terug kan gaan in de tijd om het kwaad dat Majora’s Mask de wereld inbrengt te verhelpen.

Als de klok 00:00 slaat begint het filmpje. Dit is vrijwel altijd hetzelfde filmpje, omdat de speler zich meestal in Clock Town bevindt en het dorp dan eigenlijk niet kan verlaten. Toch is er één locatie toegankelijk die net buiten Clock Town staat en dat is natuurlijk de Astronomy Tower. Als de speler zich hier of in de tunnel onderweg naar de locatie bevindt, verschijnt een alternatief tussenfilmpje. Op deze manier kan op meerdere manieren genoten worden van het vuurwerk, dat zowel een mooie carnavalstijd als het einde van de wereld symboliseert.


Super Mario Odyssey
Sinds Super Mario Bros. Voor de NES uitkwam in 1987 bestaat er een vuurwerktraditie in Mario-games. In Super Mario Bros. krijg je soms aan het einde van een level, wanneer Mario in de vlaggenmast is gesprongen en het kasteel binnenloopt, een vuurwerkshow te zien. De kwaliteit van de shows is afhankelijk van het aantal behaalde punten in dat level.

Nu, dertig jaar verder, is Nintendo minder vrijgevig met het vuurwerk. Niet alleen is in Super Mario Odyssey moeilijk te spreken van levels, maar krijg je lang niet bij elke Power Moon of elk afgeronde gebied een gratis vuurwerkshow. Je moet helemaal wachten tot het einde van het spel. Wanneer je alle 999 Power Moons uit de game verzameld hebt, krijg je bij het kasteel van Mushroom Kingdom een vuurwerkspektakel te zien als beloning voor jouw prestatie. Wat wil je nog meer?


Dishonored
Dunwall is over het algemeen geen pretje. Het is een vieze stad die is bezeten door een rattenplaag. Jij als Corvo wordt ook nog eens beschuldigd voor het vermoorden van de keizerin, die je juist probeerde te beschermen van de huurmoordenaars die haar leven daadwerkelijk genomen hebben. Gelukkig weet je voor je executie te ontsnappen en is het tijd voor wraak.

Eenmaal aangekomen bij de missie waarin je Lady Boyle moet uitschakelen, lijkt Dunwall opeens een stuk minder onderdrukkend. Lady Boyle geeft een feest, dat zich vanwege haar status als Aristocrats uiteraard in het rijke gedeelte van de stad plaatsvindt. Dit is ook duidelijk te zien door het enorme gebouw waar haar feest gegeven wordt, wat ook nog eens omgeven wordt door enorme ballonnen die de omgeving verlichten. Alsof het nog niet duidelijk genoeg is dat er een feest aan de gang is, is er ook continu vuurwerk te zien. Dat is natuurlijk harstikke mooi, al zijn de buren er waarschijnlijk minder blij mee.


[poll 934][p] [p]Dit waren de vijf mooiste vuurwerkshows in games. Natuurlijk hebben we ook gedacht aan Final Fantasy 8 en Mystical Ninja 2 Starring Goemon, of de prachtige vuurwerkshows die we in diverse pretparksimulators in elkaar hebben gezet. Ken jij nog mooie vuurwerkshows? Laat het weten in de comments en vergeet als klap op de vuurpijl niet te stemmen op de volgende Op Verzoek![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Wat ik het mooie aan MM vond, was dat er vuurwerk in de game zat die niet vrolijk aanvoelde. De helft van het dorp was gevlucht, en de laatste paar apocalyps-ongelovigen deed nog een poging het geplande feest gewoon door te zetten. Heerlijk duistere game zonder gebruik van gore of wat dan ook. Mijn favo game allertijden.

 • Klopt inderdaad. MM deed zoveel unieke dingen ten opzichte van andere Zelda games. De fan theorieën over deze game vind ik ook echt geweldig! Dit is ook 1 van de weinige games waarbij ik het niet erg vind dat bepaalde zaken "op tijd gaan". Normaal heb ik daar echt een hekel aan, maar hier was het gewoon passend voor de game.

 • MM is echt een top game, maar naar mijn inziens echt te kort… :(

 • Iedereen zal me voor gek verklaren, maar ik heb meer genoten van MM dan van OoT. Wat een game zeg…  Heb toevallig afgelopen weekend een rommelhok opgeruimd. Kwam mijn N64 weer tegen met MM. Welliicht maar weer eens aansluiten.. :P

 • Ik ken wel meer mensen die MM leuker vinden dan OoT, dus het is niet zo heel vreemd hoor, haha. :P

 • Ik vond MM ook toffer dan OoT. Maar ze zijn alle bij erg goed!

 • Koop jezelf een ps4 Piet, daar komen pas de echte toppers op uit.

 • Hahahahahaha!!!
  Dankje voor de fijne lachbui.

 • Hoezo? Toch wel een stuk of drie exclusives op uitgekomen in de afgelopen vier jaar.

 • En zo’n 25 aangekondigd zonder releasedatum he!
  Vergeet die niet. :)

 • FantaVision op de PS2, wie kent 'em nog? https://en.m.wikipedia.org/wiki/Fanta…

 • Classic

 • Voor mij nog altijd de knallen bij super Mario bros 1 op de nes op het einde van een level

 • Die klassieker had er misschien wel bij mogen staan inderdaad. :P

 • Wat dacht je van je eigen vuurwerkshow in Roller Coaster Tycoon 3????

 • Wauw, hoezo staat die niet in de lijst

 • Of Planet Coaster!

 • In minecraft kan je ook shows geven.

 • Ja, die van Majora!

 • Final Fantasy VII , VIII & XIII kunnen er ook wel tussen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren