1. Betaalde online service voor Nintendo Switch verschijnt in september

Betaalde online service voor Nintendo Switch verschijnt in september

Nintendo is van plan zijn betaalde online service voor de Switch in september 2018 te lanceren. Dat heeft Nintendo laten weten op Twitter.

Het bedrijf geeft verder geen details over de service. Uit de strategische meeting die het bedrijf met investeerders heeft gehad wordt duidelijk dat Nintendo aan "aantrekkelijke programma's en content" voor de service werkt. Later in het jaar moeten er meer details aangekondigd worden.

De betaalde online service voor Switch had eigenlijk afgelopen jaar al moeten lanceren, maar werd meerdere keren uitgesteld. Nintendo noemde eerder al een abonnementsprijs van 19,99 dollar per jaar (omgerekend zo'n 16 euro per jaar). Dat is goedkoper dan PlayStation Plus en Xbox Live Gold, maar het is niet bekend wat Nintendo voor dat bedrag wilt aanbieden.

Wel liet Nintendo al weten dat het de bedoeling is dat klassieke Nintendo-games speelbaar worden via de online dienst. Zolang men een abonnement heeft, zijn alle retrogames voor zo lang als gamers willen speelbaar. Het lijkt waarschijnlijk dat deze service de Virtual Console, een dienst waarmee spelers oude games op Nintendo-consoles konden kopen, gaat vervangen.

Ook is het de bedoeling dat de online multiplayermodi van games, ook van titels die nu al uit zijn, achter de betaalde service vergrendeld worden. Vooralsnog is dit gratis op Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Eerst verdere details en daarna pas (mogelijk) hype. :P

 • Mwah hype? Dit had er eigenlijk als bij launch moeten zijn.

 • Eens.
  Echter zou het toch wel mooi zijn als ze binnenkort met een compleet vernieuwd online systeem, met veel mogelijkheden zou komen.  Het geraamte van de app is er in ieder geval al.

 • Ik zou graag NES, SNES and N64 games willen zien :).

 • Maar wat voor nieuwe mogelijkheden zie jij dan? Ik zie namelijk niet echt veel mogelijkheden.  Edit: Die Switch app baart me zorgen, letterlijk niemand zit daarop te wachten.

 • Voor mogelijkheden kun je naar Xbox online en de bijbehorende app kijken.
  Achievements, clips/foto's sharen, vernieuwd vriendensysteem, korting op bepaalde games/gratis games, nieuw voice chat systeem, etc.
  Daarnaast zou GC VC natuurlijk helemaal top zijn.  Er zijn juist ontzettend veel mogelijkheden, maar of ze daar iets mee gaan doen… Ik weet het niet (/ ik denk het niet)…

 • De stap naar Xbox Live is mijlenver weg. De Xbox heeft al 10 jaar een zeer goede en uitgebreide online service. Dat ga je niet zomaar even inhalen.  Desalniettemin; elke stap voorwaarts is een stap voorwaarts, dus alleen maar positief natuurlijk.

 • O ja, die is inderdaad mijlenver weg. Xbox heeft het hele online gebeuren echt (zo goed als) perfect op de rails. Top service!  Maar inderdaad, altijd beter iets dan niets (als de prijs in verhouding is).

 • Nou voor 16 euro per jaar kun je niet al te veel verwachten :p Maar 't wordt tijd dat Nintendo het online gebeuren idd wat serieuzer gaat nemen.

 • Eens en eens. :P

 • Awesome! werkt natuurlijk met die super handige FC…..

 • Huh? Waar doel je op?
  En als het goed is komen de FC in de toekomst ook te vervallen.

 • Hopelijk wel wat meer functies. Zoals het nu is is het geen rooie cent waard.  Een Nintendo bericht , pak alvast de popcorn mensen.

 • 20 euro is een mooie prijs voor een online abonnement van een jaar. Wel hoop ik dat in de toekomst de online multiplayer beter zullen werken. Mk8 deluxe daarin vrienden joinen die bezig waren in een random online match. Was vrijwel onmogelijk. Het werkte zo kut. Arms werkte aan het begin vrijwel foutloos online. Maar de laatste weken van december waren er om de haverklap communication errors. Dus ook al moeten we er straks per jaar maar 20 of 3 euro oer maand voor betalen. Nintendo moet er wel voor gaan zorgen dat online in toekomstige games veel beter werkt. • 20 euro teveel als het zo'n halfbakken systeem blijft.

 • Op dit moment zou ik er nog geen eurie voor betalen.
  Dus gelukkig is het nu nog gratis. :')

 • 20 euro is goedkoop als je daar ala Netflix retrogrames voor krijgt.
  Voor de rest hebben we meer details nodig. Online Mp kan mij gestolen worden.

 • Online multiplayer boeit mij ook echt geen hol (SP FTW!!), maar ik denk dan anderen daar wel op zitten te wachten, dus we mogen niet te egoïstisch zijn. :P  En we moeten weten wat 'Nintendo Online' in gaat houden, alvorens we kunnen beoordelen of het die €20,- waard is. Daarnaast zullen sommige mensen het uiteindelijk wel het geld waard vinden en anderen niet.
  Aan de andere kant kun je voor €20,- p.j. denk ook niet al te veel verwachten…  We gaan het zien.

 • Kaas, hoe betaal jij die 20 euro voor Switch online straks? Ik bedoel, ik heb niet het gevoel dat je een baan hebt ofzo :P

 • @Piet;  Grappig is dat, die verschuiving van online naar SP. Er is een tijd geweest dat ik wilde dat elke SP game een MP functie kreeg, anders zou ik de game niet eens halen. Tegenwoordig boeit MP me helemaal niks meer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren