1. De Harde Waarheid - Genieten van de LG E7 4K-tv

De Harde Waarheid - Genieten van de LG E7 4K-tv

Het is ogenschijnlijk een kaal ogende nieuwe De Harde Waarheid, maar dat is puur vanwege het feit dat het door Martin uitgekozen apparaat lastig in ons cafeetje pastte. Het is namelijk de LG E7 4K-tv die, volgens de maker, uitermate geschikt is voor gamen. Maar vinden wij dat ook? We duiken niet de keiharde specs in, maar laten natuurlijk wel weten wat onze ervaringen zijn als het gaat om hedendaagse 4K-tv's en zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Prachtig scherm inderdaad.  Ik heb halverwege 2016 de 55KS9000 gekocht welke nu in de zwaar verlichte (natuurlijkerwijs) woonkamer dienst doet als game (one x, pro, switch) & film tv. Ik ben er zeer tevreden mee en destijds vooral vanwege de hogere lichtopbrengst voor een led gegaan. oled wel overwogen maar ik vond de kamer te verlicht om de gok te wagen. Met plasma dramatische ervaringen ermee en hoewel niet volledig vergelijkbaar deed me dat de keuze maken voor de Samsung te gaan.  Echter nu ik verhuis bouw ik mijn gamezolder opnieuw op en beschik ik daar over een ruimte van bijna 50m2 waarbij ik de pro en de x ook daar wil neerzetten. Wil nu net een tandje hoger en max 2000 uitgeven. Nu twijfel ik vooral tussen een Sony 65 xe9300 (led) en een Oled van LG. De ruimte is vrij donker maar de verhalen uit sommige tests over Oled maken me nog beetje ongerust.

 • Ik heb een 65 inch LGB6 Oled tv in mijn woonkamer hangen en ben er echt ontzettend tevreden mee. Games zien er bijzonder mooi uit en vooral met HDR en de Xbox one X. Ik stop soms met spelen om te kijken hoe mooi er alles uit ziet. ( bijvoorbeeld bij AC Origins of Horizon ZD )  Kan de vele voordelen van deze tv noemen maar ik heb het idee dat je meer zoekt naar het nadeel.
  Mijn tv hangt naast een dubbele tuindeur (80% glas) en heb een tuin op het zuiden. De zon schijnt dus echt recht naar binnen. Bij sommige games, ( bijvoorbeeld PUBG ) kijk je bijvoorbeeld vanuit buiten naar een huis naar binnen. Omdat het zwarte van OLED zo zwart is zie je soms gewoon echt niks wat er in huis staat. Pas zodra je naar binnen loopt zie je alles goed. Laat staan als er ook nog eens zon op je tv schijnt.
  Ja je kan wat met de brightness per game spelen maar een bak ligt komt er gewoon niet van je tv. Tijdens het gamen op een zonnige dag ben ik vaak geneigd de gordijnen helemaal dicht te doen of de luifel uit te zetten. • Ik zoek inderdaad naar de nadelen. Lees ook over afname sterkte kleuren na 1 jaar en intens gebruik en inbrandgevaar maar weet niet of beide zaken meer een mythe zijn?
  De zolder die ik straks inricht kent slechts 2 smalle ramen dus het lichtopbrengst nadeel valt daar weg. Het blijft een lastige keuze maar ik heb nog even geduld. • Sterkte in kleuren nemen sowieso niet af omdat LG WOLED gebruikt. Verder lees ik ook een hoop nare verhalen over inbranden. Echter zitten er in de OLED TV's veel technieken om dit te minimaliseren. Je moet het scherm echt misbruiken wil het inbranden. Image retention kan een dingetje zijn, maar kan met een cleaning programma worden weggehaald. Ik heb een Samsung Q8 gekocht, maar die gaat terug. Ik kijk nu dus ook naar OLED en mijn oog is gevallen op de Sony A1 of LG C7/E7

 • Vond de Q serie ook heel fraai maar te duur voor wat men lijkt te bieden. Wat was precies jouw reden om m terug te sturen? Als ie rond de 2000 was geweest voor 65 inch had ik m ook in potentiele kanshebber geplaatst voor mezelf (ook al moet er bij oled wellicht iets meer euro bij).

 • Ik had wat dode pixels op mijn scherm en bij elke "reparatie" (compleet nieuw scherm) deed hetzelfde probleem zich voor. In totaal heb ik vier schermen gehad, met allen dode pixels.  Dit blijkt echter vrijwel nooit voor te komen. Zowel de winkel als het servicecenter waren zeer verrast over mijn pech hiermee. Ik ben ook goed door ze geholpen, maar uiteindelijk had ik er niet veel vertrouwen meer in. Het eerste scherm dat ik had was eigenlijk nog het beste van de vier.  Nu dus aan het kijken naar een vervanger. ;-)

 • Ok dat is inderdaad bizar. Ik heb nu al veel Leds in mijnn bezit gehad en ook bij vrienden etc gezien en idd lijkt het niet/nauwelijks voor te komen. Als je het dan 4 keer op rij heb zou ik ook ver er van weg blijven ja.

 • Grappig. Ik wil zelf ook een Oled. Heb nu een Lguh850 65 inch. Maar wil voor de b7 gaan. Aangezien die hetzelfde geweldige beeld geeft als de lg 2017 modellen. Verschilt zit hem enkel in de soundbar, design, en picture on glass. Heb thuis al een geweldige surround installatie staan, dus een geintergreerde soundbar kan daar zowieso niet tegenop. Echter zie ik op youtube echt veel rare filmpjes voorbij komen. Over colorbanding en foute panelen, die verticale grijze strepen vertonen. Ik heb zelf een bod gehad voor mijn huidige tv van 1000 euro, bij plasmaviesie moet ik dan maar 1589 euro bijbetalen voor een b7 65 inch. Wie kan mij vertellen hoe goed Oled is? Want in de winkel zie ik enkel demo`s die zien er altijd lekker tof uit in een te fel verlichte winkel. Hoe is het bij voetbalwedstrijden? Op rtings.com bevelen ze de b7 ook aan, aangezien hij goedkoper is en dezelfde prachtige kwaliteit beeld geef.

 • Als je al een vette installatie hebt, zou ik voor de b7 gaan. Tenzij je voor het cosmetische gaat, zoals de voetsteun, bezel en soundbar.

 • Twijfelde eerst ook om die 930e te kopen. Maar Oled geeft gewoon toch beter beeld. En leuk die meer helderheid hoor, is gewoon ordinaire lichtbalk van achter die voor meer licht zorgt in hdr. Heb liever het beste contrast en perfect blacks. hdr ziet er overigens al indrukwekkender uit op een oled dan op een led. En van een lichte kamer heb ik toch geen last, dan doe ik gewoon de screeners naar beneden;-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren