1. Member-review: Dragon Quest Builders (Switch)

Member-review: Dragon Quest Builders (Switch)

We hebben een awesome baan: we mogen veel games al vroeg (én voor nop) spelen. Maar hoe leuk is het als we jullie dat soms ook kunnen laten doen. Daarom laten we eens per maand jullie een review (of preview) pennen van een game die bij ons op de vloermat ploft.

Deze maand heeft IG member Sjazie op geheel eigen wijze de review gedaan van Dragon Quest Builders op de Nintendo Switch. En in plaats van een review te schrijven, heeft hij er deze vette video van gemaakt.


(Check meer van Sjazies video's op zijn Youtube-kanaal.)

Conclusie en beoordeling

8
Dragon Quest Builders is een grappige, verslavende, zelfbewuste game en dat merk je aan zowel de gamedesignkeuzes als de slim geschreven dialogen. De game doet heel veel goed en het spreekt op een heel gevatte wijze precies het publiek aan dat nét even wat meer op narratief vlak en structuur wil dan Minecraft te bieden heeft. Als je jezelf herkent in die omschrijving bestaat er een grote kans dat je deze game wél tof gaat vinden. De mensen die Minecraft sowieso al leuk vonden maar op zoek zijn naar wat variatie zullen hier ook niks te klagen hebben.
 • De structuur zorgt voor een fijne, gestroomlijnde speelervaring
 • Geestig geschreven personages zorgen voor een echte connectie met je stad
 • Leuke, vrolijke quests
 • Blueprints maken dat iedereen zinvolle dingen kan bouwen
 • Monsters zijn soms een beetje dom
 • Structuur kan af en toe ook als beperkend ervaren worden

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Haha, wat een toffe en volledig complete recensie is dit Sjaaz. Echt super tof hoe je dit in elkaar hebt gezet. Man, man, man wat ben jij gegroeid sinds je allereerste audio recensie. Heb serieus een paar keer hardop moeten lachen. Ben nu ook echt geinteresseerd in deze game. Voor mijn part maak jij alle video-recensies voor deze site. Verkies scripted recensies sowieso altijd boven twee gasten in een kamer die sparren over hun ervaring bij een game en het dan een recensie noemen. Top werk! GA aub zo door.

 • xD Many thanks Ben! In m'n honger naar betere content maken sta ik er eigenlijk nooit bij stil dat ik idd toch al wel de nodige stapjes heb gezet. Goed om daar ook even bij stil te staan, soms. Vooral als dingen even niet lukken xD Super leuk dat je er nog steeds bij bent trouwens :D Hahaha  Dat laatste format wat je noemt is vaak wat meer een nabespreking of discussie dan een review, vond ik ook altijd. Is ook leuk, maar heeft een ander doel. Anyhow, er is nog veel ruimte om te groeien en ik hoop dit nog lang te kunnen doen, dus voorlopig ga ik zeker door ;) Thanks voor de complimenten en de support!

 • Ben haalt de woorden uit mijn mond. Zelf heb ik je ook vroeger tips gegeven en als iemand dat goed oppakt ben jij het wel.

 • Hahaha, I remember Blue! Weet ook nog dat je een keer vroeg of wat ik niet wat Nintendo content kon maken ;) hahaha

 • Dat zou zomaar kunnen inderdaad. Ik moet zeggen dat jij voor insidegamer een erg sterke toegevoegde waarde bent. Ik heb geen idee wat je studeert, maar hier kan jij je brood wel mee verdienen denk ik.

 • xD Dat is echt het coolste compliment wat je maar kan geven, bedankt man. Ik studeer web design op dit moment, maar het is mijn doel om dit ooit professioneel te gaan doen :D Ik blijf gewoon keihard werken tot dat doel realiteit is geworden ;)

 • Nog een hele grote minpunt is dat je de music niet uit kan zetten at all!!

 • Ik snap je punt! De muziek wordt iets te snel eentonig eigenlijk he? :p

 • Helemaal met Benjamin eens, je hebt hier echt talent voor :)
  Misschien deze game toch eens proberen op de switch.

 • Thanks Erik! :) Check de gratis demo in de E-store maar, dan weet je gelijk of het wat voor je is zonder eerst geld uit te geven ;)

 • Goed gedaan weer man. Jij hebt hier zeker talent voor :)

 • Dank u, dank u! :)

 • Yeah:) Meer mensen moeten op jouw abonneren:)

 • Je zou mij niet horen klagen als dat zou gebeuren ;)

 • Fijne review man :) Knap ook hoe de audio zo lekker doorloopt terwijl het toch uit meerdere takes bestaat.  Als ik één klein minpuntje mag benoemen: alles is zo tof en prettig-professioneel aan jouw video's. Je stem, de beelden, de effecten. Alleen krijg ik altijd wel een beetje zo'n zolderkamertjes-gevoel ;)  Misschien dus nog een kek achtergrondje? Kan zijn dat ik de enige ben, en ook zonder dat puntje bekijk ik gewoon met plezier al je video's.  Deze game lijkt me heel erg tof! Ik heb de demo met heel veel plezier gespeeld. Ik vond de wereld wel wat kaal. Is dat later in de game nog steeds zo? Zelf in Minecraft is de wereld helemaal vol gegooid met bomen en spul, waardoor (ook al is het een blokkenwereld) het als een echte wereld aanvoelt.

 • Thanks Bert!  Ik zit gewoon op de tweede verdieping hoor ;) Hahaha nee ik begrijp wat je bedoeld. Met achtergrond, bedoel je daarmee een grote wall poster of een green screen? M'n opties zijn zolang ik thuis woon iig erg beperkt. Als ik op mezelf ga dan ga ik wel echt een leuk studiotje maken, haha :) Gelukkig iig dat het niet teveel stoort xD  Het blijft wel ongeveer van hetzelfde kaliber ja, die kaalheid :p Ik had dat zelf niet zo opgemerkt moet ik zeggen :) Kwam denk ik door alle Points of Interest die je wel tegenkomt, dat maakt het minder saai. In het begin heb je die inderdaad niet echt, dus misschien dat je het daarom wat kaal aanvoelde. Maar op een gegeven moment open je portalen naar andere gebieden waar wel veel dingetjes om tegen te komen zijn :p

 • Nouja, gewoon een effen kleur ofzo. Of een kekke green screen inderdaad :) Het kan net dat verschil maken met de rest. Zeker omdat alle andere aspecten van je kanaal staan als een huis.

 • Ik vind het ook altijd wel tof als ze bijvoorbeeld een boekenkast hebben met allemaal merchandise. Zo vind ik de planken met Amiibo van Rikachu ook super tof. Dus mocht je zoiets hebben, ook leuk om te doen.  Zelf ben ik nooit echt fan van een green screen, tenzij je streamt en zo min mogelijk van het beeld wilt overnemen.

 • Oke okee, goeie suggesties :) M'n webcam fokt sws een beetje de kleuren op xD Ik moet eens de tijd nemen om met m'n nieuwe camera en de blue yeti mic die ik heb een manier te vinden om goed geluid én beeld te hebben. Maar komt nog wel ;p

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren